Дискова херния - 21

• 59 012
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
Няколко пъти засичам един човек който куца много странно ходи бавно и явно не може да тича. Спрях колата и му казах:
- Братле имам две дискови хернии може ли да те попитам това от херния ли е?
- Отиди в пета градска Там има такъв център.
- Това твоето от херния ли къде те оперираха на кои нива, в пета при Стоев ли ме пращаш?
- Да ВМА не ми се говори повече.
Повярвайте ми че всички болки ми монаха светкавично, когато го видях как бавно и внимателно ходеше горкият човек 😭😭😭

# 436
  • Козлодуй
Трябва си режим на пиене на милгама и на масажи и да не се пропуска и по малко движение Simple Smile Дано да се излекуваме напълно Simple Smile Страх ме е от зимата защото тогава много ме боли и врата 

# 437
Здравейте!
Има ли отделна тема за дискова херния на шийни прешлени?

# 438
  • Козлодуй
Здравей Simple Smile Не, и аз имам проблем със шията и с кръста. Правя упражнения масажирам с обезболяващи и други - дано да се включи още някой с такъв проблем

# 439
Бях на ЯМР. Имам две дискови хернии на С4-С5 и С5-С6. Симптомите ми са изтръпване на двете ръце. Най-вече по време на нощния сън.

Предстои ми консултация с невролог и невро-хирург.

# 440
  • София
Здравей Simple Smile Не, и аз имам проблем със шията и с кръста. Правя упражнения масажирам с обезболяващи и други - дано да се включи още някой с такъв проблем

Аз предполагам, че съм с дискова на врата (надолу към кръста имам тамън 5 броя), но в болницата не ми направиха ЯМР, само снимка, обаче прешлените са буквално залепени един за друг. Догодина ще ходя пак на невролог по фонд, дано ми направят ЯМР.

# 441
Здравейте, бях във ВМА преди години при д-р. Наков тогава не беше доцент. Когато слизах с асансьор отивах да пуша се засякох с един пациент онко болен се оказа, заговорихме се.о се оказа че е оперирана от Наков от 5 дискови хернии наведнъж имаше 25 см шев на гърба . Гледах втрещено попитах го как е и ми отвърна че е перфектен но при операциите от херния са му открили рака. Така че не мисля че Наков не знае какво прави.

# 442
Здравейте за първи път се сблъсквам с болки в гърба...до преди половин година никога не ме е боляло...нито кръст нищо...всичко започна с болки в ребрата двустранно...след няколко месеца се изместиха в гърба...след това в коленете и глезените...раменете...и целия гръден кош...силна пареща,пронизваща болка...направих Ямр на цял гръбнак...качвам ви разчета,моля кажете как мислите много ли е зле...изписаха ми етодин за 14 дни и физиотерапия ми казаха да започна...преди един месец пих аркоксия 10 дни...никакво подобрение...нямам правено емг...никой не смята,че е нужно да ми прави...понякога чувствам слабост в ръцете от раменете започва...удачно ли е да започна физиотерапия сега...и може ли малко съвети какво да правя и да избягвам...извинявам се за многото въпроси
Прочетох страшни неща за тези кисти

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 19:02 от Надежда Х

# 443
Какво ти има сега? Според разчета, нямаш проблем в шийни, в лумбални и в торакални. Повече внимание може да се обърне на лумбалните (двустанна фораминална протрузия л4-5 с двустранна стеноза, и кистите на с1-с2, които са сериозен размер). В торакален дял остеофитите може да те дразнят, имаш и сколиоза.
Болките в коленете и глезените може да са в следствие на прием на противовъзпалителни.

# 444
Аз до колкото разбрах имам и протрузия в торакален отдел тх1-.2..при мен всичко започна с болки в ребрата под гърдите от двете страни ..като натисна самите ребра боляха,като натъртено...след няколко месеца започна да ме пробожда и отзад...имам ехограф коремни органи,всичко е наред...сега от 3 месеца си чувствам корема като по изтръпнал...болят последния ред ребра от двете страни и чувствам като слабост и придърпване в коремните мускули...като вдигна нещо там ме боли и направо изтръпва ако повечко се натоваря...и слабост в корема...незнам как да го опиша...понякога имам силна пареща болка горе в гърба на нивото на плешките и като легна ме успокоява...имам и стрелкащи,спиращи дъха пробождания отпред в гръдната област на нивото  над гърдите отново двустранно...кардиолог съм посетила всичко е наред...но отпред корема го чувствам много отслабнал и болезнен...усещам и слабост в ръцете,която тръгва от ключицата...имам мускулни потрепвания по цялото тяло...парещата болка в коленете е от преди да започна противовъзпалителни
Не е нужно дори да вдигам нещо,аз работя на топла витрина и например когато се напъна да разрежа месото пак чувствам слабост в корема и ребрата или като бутам количката пълна със стока...раменете ми постоянно пукат....пука ми и гръбнака от време на време...когато стоя повечко време права и се натоваря малко повече си усещам ребрата и корема изтръпнали...когато легна почти нямам дискомфорт...когато невроложката ми гъделичкаше корема с един кламер,каза че коремни рефлекси или нещо такова горни долби и средни са леко забавени отляво...

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 12:44 от Надежда Х

# 445
Виж това: https://holimed.bg/dyasnokonveksna-skolioza/
При десноконвексната е нормално протрузиите да са левофораминални. Според мен трябва да намериш начин да оправиш сколиозата, докато все още нямаш сериозни поражения. Мисля, че ако се изправи гръбнака, ще се приберат и протрузиите. Трябва много да се пазиш да не вдигаш и да не носиш тежко и да не миеш чинии и по-тежки предмети (продължително време), да не вършиш работа продължително време с протегнати ръце. Трябва ти добър физиотерапевт или остеопат, с опит със сколиоза, който със стречинг упражнения или наместване на прешлени да може да ти изправи постепенно гръбнака.
Във ВМА физиотерапията е хвалена в темата. При когото и да отидеш, то трябва да има опит, да е оправял пациенти със сколиоза, да има доказателства за това.

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 14:32 от amy_nka

# 446
Много ти благодаря...никой не обърна внимание на тази сколиоза...даже искат антидепресанти да ми изписват.. никой не ми каза и че болките в гръден отдел,крака,ръце може да са от нея...наистина в изправено положение ми са проблемите...легна ли съм добре....аз съм 12 часа на крак на работа,но напоследък забелязвам ,че дори 2 кг да вдигна ми става зле...а за миенето на чинийте заради позата ли да избягвам..?аз не мия повече от 10 чиний на ден Simple Smileаз съм от малък град...тук идва един от Бургас и назначава физиотерапията...имам направление в понеделник ще ходя да видя какво ще каже...общо взето да не вдигам тежко да се пазя и да не се усуквам много много...а пречи ли че съм накрак цял ден...

# 447
Може ли да ме насочите към добър ЯМР в Пловдив. Чудя се м/у Каспела, Военна болница (има отворен) или новия в Медикус Алфа( бил последен писък и доста безшумен)

# 448
  • Плевен
Здравейте за първи път се сблъсквам с болки в гърба...до преди половин година никога не ме е боляло...нито кръст нищо...всичко започна с болки в ребрата двустранно...след няколко месеца се изместиха в гърба...след това в коленете и глезените...раменете...и целия гръден кош...силна пареща,пронизваща болка...направих Ямр на цял гръбнак...качвам ви разчета,моля кажете как мислите много ли е зле...изписаха ми етодин за 14 дни и физиотерапия ми казаха да започна...преди един месец пих аркоксия 10 дни...никакво подобрение...нямам правено емг...никой не смята,че е нужно да ми прави...понякога чувствам слабост в ръцете от раменете започва...удачно ли е да започна физиотерапия сега...и може ли малко съвети какво да правя и да избягвам...извинявам се за многото въпроси
Прочетох страшни неща за тези кисти

Здравейте! Казвате, че сте от малък град, без да го упоменете, но виждам, че ЯМР Ви е направен при д-р Стойчева във Стара Загора. Кой Ви препоръча да го направите там?
Съжалявам, че ще го кажа, но с наличието на толкова кисти на Тарлов (да не говоря, че само наличието на една е достатъчна) от физиотерапията Ви е позволено да правите само ултразвук и нищо повече.

Не зная дали Вашите кисти са симптоматични или не. Ако са симптоматични, то всяка процедура с ток, вкл. ЕМГ ще Ви влоши. Ако имате късмета (което е малко вероятно, предвид симптомите Ви, но това е лично мнение) да не са симптоматични - то всяка процедура с ток може много бързо да ги превърне в симптоматични.

Свързали ли сте се вече със Сдружение на Тарловите пациенти в България - Лечение без граници?
Аз самата съм с тази диагноза и съм точно 6 месеца след операция. Наложи ми се да изчета много материал, за да се запозная с тази толкова рядка и неглижирана диагноза.
Ако имате някакви въпроси, можете да ми пишете по всяко време.

Поздрави!

Последна редакция: нд, 13 ное 2022, 16:22 от stelkata6

# 449
Може ли да ме насочите към добър ЯМР в Пловдив. Чудя се м/у Каспела, Военна болница (има отворен) или новия в Медикус Алфа( бил последен писък и доста безшумен)
Провери къде е Тесла 3.

Надежда, сколиозата, по принцип, ортопедите я гледат, не невролозите.
Като стоиш на крак, да не стоиш с протегнати ръце напред, да не разнасяш тави, тенджери. С протегнати напред ръце най-много се натоварва торакалния дял.
Обърни внимание на тия кисти, също. Прочети тема 21 и 20 от начало. Ще видиш, че има и други потребители с кисти на Тарлов. Една жена щеше да се оперира в Кипър, после не писа повече.

stelkata6, ти ли беше това? В Кипър ли се оперира? Я кажи какво е това за тока и кистите... Защо не трябва?

Общи условия

Активация на акаунт