Дискова херния - 21

• 58 983
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
Мария, така като гледам ЯМР ви, та вие сте само с протрузии. Забелязала съм, че проблеми на нива Л4 и нагоре са много болезнени и със засягане на краката. На Л5 не чак толкова.

Радвам се, че сте добре!

# 466
Добре Мария за Хаджиянев те оперира а пишеш преди това професор Маринов?

# 467
Всеки случай е индивидуален, дори и най-хвалените лекари имат и несполучливи операции. Комшията вече два пъти за два месеца е опериран от Христов, и пак нещо не е като хората.
Христов е един от най добрите какво му е на съседа ти какво става?

# 468
  • Бургас
Бях на преглед при Маринов и се разбрахме той да направи операция. Но му се наложи да отсъства и трябваше или да отложим или да ме оперира Хаджиянев, с който работят в един екип. Избрах второто.

# 469
Здравейте, не съм сигурна, че трябва да пиша в тази тема, но  се надявам , че може да ме посъветвате... От известно време  имам болки горе при  илиачната кост , която слиза надолу по сгъвката на краката, а  след това започна  болка ниско в кръста.Всичко това се засилва при седене. Бях на невролог , каза засегнат нерв, който идва от прешлен L1 и каза да отида на скенер, резултата от скенера е- начална дискова протурзия L5 S1, без компресия на коренчета... човекът който разчете резултата каза, че нищо не е това, но има ли  логика болките , които имам да са от там 😯

# 470
  • В най - голямото село
Майка  ми след 3 месеца болки в кръста и десният крак се оперира при Фердинандов, операцията е успешна и сега ходи на физиотерапия в Света София (все пак е на 76 г.) Оперира се на 17.08.2022г. Не протакайте, отървете се от болките.

# 471
Майка  ми след 3 месеца болки в кръста и десният крак се оперира при Фердинандов, операцията е успешна и сега ходи на физиотерапия в Света София (все пак е на 76 г.) Оперира се на 17.08.2022г. Не протакайте, отървете се от болките.
Здравейте и аз също съм се насочил към доцент Минкин в Св. Иван Рилски надявам се да е успешна операция и да се възстановя нормално. Бихте ли споделили повече за рехабилитацията в Света София на мазнейкови ли беше? Дали може човек да се навежда след такава интервенция да си върже връзките на обувките примерно или да си оправи леглото. Говорих с един опериран и той каза че шест месеца никакво навеждане. В градския транспорт сигурно не можеш да се качиш също.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 16:24 от Vladimir Kasyrov 618427

# 472
Мария, така като гледам ЯМР ви, та вие сте само с протрузии. Забелязала съм, че проблеми на нива Л4 и нагоре са много болезнени и със засягане на краката. На Л5 не чак толкова.

Радвам се, че сте добре!
Нейните са били на широка основа и са притискали дурален сак, в комбинация с високостепенна стеноза по рецесусите. Когато е медианна и парамедианна, пристиска нервите от долното ниво, които са в сака. Под Л5 вече няма снопчета в близост до хернията, трябва да е много подчертана и на тясна основа за да засяга С1 коренчета. Л5 странично в сака няма, има Л5 фораминално, извън сака, и при медианна/парамедианна въобще не се докосват.

Аз да питам, Мария, и двете нива ли ти оперираха? Ламинитомия и на двете ли имаш? Нещо за стабилизация сложиха ли ти?

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 20:22 от amy_nka

# 473
  • Бургас
Аз да питам, Мария, и двете нива ли ти оперираха? Ламинитомия и на двете ли имаш? Нещо за стабилизация сложиха ли ти?

Едното ниво оперираха само. Другите ти въпроси изобщо не ги разбрах честно казано. Simple Smile

# 474
Simple Smile Рязаха ли ти много от прешлена? Кое ниво ти оперираха?

# 475
  • Бургас
Л4-Л5 оперираха, но колко са рязали нямам представа. Четох опикризата след операцията, ама повечето термини нищо не ми говорят.

# 476
  • В най - голямото село
Vladimir Kasyrov 618427 Първо ви пожелавам , успех и късмет с операцията. Майка ми стана още на другия ден и си ходеше (подпирайки се на бастун) ,  което преди това не можеше от болка. Изписаха я на 2 рия ден след операцията. След операцията не може да се навеждате. Незнам за колко време. Само леко клякане. Ако има кой да ви обясни. Simple Smile За рехабилитацията, в момента ходи 4 терапии и правят само с уреди (лазер, инфрачервена лампа, магнити и ел. стимулация). Казаха, че това и е терапията и за 5те дни. Майка ми се чувства по - добре. Притеснява ме това , че няма никаква процедура за раздвижване, а тя има проблем с мускулите. Като ходи 15 мин. и започва да ги чувства натежали. Просто са отслабнали. Та ако някой ако е ходил на физиотерапия, може ли да даде насоки за добри специалисти. Аз я записах в клиниката на Мазнейкови , точно защото си мислех, че там професионално са по - добре обучени, но уви.
Моля за насоки на добър физио или кинезитерапевт. Предварително благодаря и желая на всички здраве и бързо възстановяване от тази ужасна болка.

# 477
Здравейте тук съм на преглед при Хаджиянев в Иван Рилски чакам да ме приеме. Много съм изплашен от това което се случва с мен. Нямам представа за физиотерапевт защото не съм се сблъсквал до сега а и нямам пари 💸💸💸 които да дам на такъв специалист. Наистина се радвам с цялото си сърце ❤️❤️❤️ че майка ви е по добре. Юмейхо упражненията за крака в легнало положение видяхте ли ги?

# 478
  • В най - голямото село
Vladimir Kasyrov 618427, не се притеснявайте, успокойте се. Майка ми беше вдигнала кръвно от притеснение и едвам я приеха. Операцията минава бързо. Майка ми е на 76г. и слезе от реанимация т.е я свалиха усмихната, че всичко е минало. Кураж и пишете как е минало. Физиотерапията е по НЗОК също.
Успех  и кураж.

# 479
Здравейте днес след прегледа в Иван Рилски от доцент Хаджиянев L5 S1  хернията не е за пипане калцирала е и няма какво да изтече. Хернията на ниво Л4 Л5 отчупено парче притискащо гръбначния мозък според него за операция. Изписа ми дексаметазон по три на ден. Въпроса ми е следния възможно ли е от тази херния да ме болят ингвиналните гънки и да ми изтръпват краката бодежи в свода и изтръпване тип ботуши. Говорих с пациентка с три операции която две в Пирогов където са я осакатили и трета при Хаджиянев който е оправил грешките от предишните в Пирогов. Сега беше с трета и каза ако каже да я махаме правя четвърта веднага. Сега разминаване в мненията на доцент Наков и Доцент Хаджиянев. Наков гледа L5 S1 и ми вика не не е за пипане. А горната е нищо. Хаджиянев каза L5 S1 не е за пипане също но е на мнение за горната че е за операция. И така единият иска да реже горната другия долната и съм в шах. Даже пациентката с трите операции беше учудена че съм притеснен, каза ми спокойно няма никакви проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт