Дискова херния - 21

• 58 809
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,
Снощи пих алмирал, но искам днес да пия мелбек. Знаете ли колко часа трябва да минат, за да сменя едно нспв с друго.

# 511
Продължителност на приложение
Приемът на продукта трябва да продължи най-малко шест седмици. Магнерот може да се прилага продължително време.Моля, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако имате впечатление, че ефектът на магнерот е прекалено силен или прекалено слаб.
Възможни нежелани реакции
При прием на високи дози по време на лечение с магнезий може да се наблюдава поява на кашави изпражнения или диария, които отзвучават чрез намаляване на дозата или преустановяване приема на лекарството.
Ако страдате от диария, моля, намалете дневната доза или спрете приема на това лекарство.
Здравейте, какво ще кажете за по-дългото приемане на Магнерот.
Питам защото пия Милгама н и други, но много по-добре ми действа Магнерота.
Извинявам се, че така влизам в темата /следя я, защото мъжът ми има сериозни проблеми, имаме ЯМР, но за мнение и съвети от вас за него ще пиша и питам по-късно, той е и възрастен, и това прави нещата по-трудни/, но сега ми направи впечатление въпроса за Магнерот. Мой познат, със сърдечна операция ми го препоръча евентуално като профилактика за високо кръвно и холестерол, ако имам проблеми /аз също не съм млада/, затова се учудих за връзката на това лекарство /то не е добавка, изписва се с рецепта, не че е проблем да се вземе/ с дискова херния и други ставни заболявания, по-скоро за облекчаване на болка. Защото, ако е така, мога да го пробвам и при него. Знам, че това може да звучи малко или много като "гадаене на боб", просто връзката с болката ме учуди.

# 512
В листовката на магнерот пише ли колко магнезий и в каква форма се съдържа? Wink

# 513
  • София
В листовката на магнерот пише ли колко магнезий и в каква форма се съдържа? Wink

Ето какво пише в листовката на Магнерот 500:

Какво съдържа магнерот
Активното вещество е: 500 mg магнезиев оротат дихидрат (magnesium orotate dihydrate), съответстващ на 2,7 mval, 1,35 mmol или 32,8 mg магнезий.
Помощни вещества: Повидон К 30, високо дисперсен силициев диоксид, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, талк, магнезиев стеарат, натриев цикламат, царевично нишесте, кроскармелоза натрий.

# 514
Продължителност на приложение
Приемът на продукта трябва да продължи най-малко шест седмици. Магнерот може да се прилага продължително време.Моля, консултирайте се с Вашия лекар или фармацевт, ако имате впечатление, че ефектът на магнерот е прекалено силен или прекалено слаб.
Възможни нежелани реакции
При прием на високи дози по време на лечение с магнезий може да се наблюдава поява на кашави изпражнения или диария, които отзвучават чрез намаляване на дозата или преустановяване приема на лекарството.
Ако страдате от диария, моля, намалете дневната доза или спрете приема на това лекарство.
Здравейте, какво ще кажете за по-дългото приемане на Магнерот.
Питам защото пия Милгама н и други, но много по-добре ми действа Магнерота.
Извинявам се, че така влизам в темата /следя я, защото мъжът ми има сериозни проблеми, имаме ЯМР, но за мнение и съвети от вас за него ще пиша и питам по-късно, той е и възрастен, и това прави нещата по-трудни/, но сега ми направи впечатление въпроса за Магнерот. Мой познат, със сърдечна операция ми го препоръча евентуално като профилактика за високо кръвно и холестерол, ако имам проблеми /аз също не съм млада/, затова се учудих за връзката на това лекарство /то не е добавка, изписва се с рецепта, не че е проблем да се вземе/ с дискова херния и други ставни заболявания, по-скоро за облекчаване на болка. Защото, ако е така, мога да го пробвам и при него. Знам, че това може да звучи малко или много като "гадаене на боб", просто връзката с болката ме учуди.

Здравейте, нямам претенциите да казвам че е лекарство, но на мен лично ми помогна плюс приема на Б комплекс и мазане с луга. Това ми беше самолечението. Знам че го приемат за сърдечни проблеми, но го приемат в по-малки дози. Аз го  пиех по 2-3 на ден.

# 515
Здравейте, писано е по-назад за Нивалина, че причинява гадене. Това за нормално ли да се счита или е нежелана реакция, заради която трябва да се спре? Има ли ефект от него? И дали си струва да се търпят страничните ефекти? Ще съм благодарна, ако някой сподели! В началото съм и не знам дали електрофорезата е по-добрият вариант за прилагане и дали е допълнение или може да замести пиенето на лекарството?

# 516
За Нивалина - предписаха го на мъжа ми, макар че заради възрастта и дегенеративни проблеми по гръбначния стълб, доцентът при който бяхме на консултация, каза че при него е просто за задържане на положението, но че няма да му помогне много. Но, това нашето, е частен случай. Относно гаденето - мъжът ми в началото, от време на време, имаше някакви подобни проблеми, но в никакъв случай не мога да твърдя категорично, че е от лекарството - ако го взимаш без закуска, изпил си чаша отровно силен чай, изпушил си 2 цигари - може и това да е причина. Сега ми е казва, че хапва някакъв крекер с парче кашкавал или нещо друго, но от седмици не се е оплаквал от стомашни неразположения.

Може би някой друг с по-продължителен прием на лекарството ще може да каже повече. Но стомашните неразположения са доста индивидуални и не винаги зависят от тях. По-важното е дали нивалина помага за съответното заболяване.

# 517
За Нивалина - предписаха го на мъжа ми, макар че заради възрастта и дегенеративни проблеми по гръбначния стълб, доцентът при който бяхме на консултация, каза че при него е просто за задържане на положението, но че няма да му помогне много. Но, това нашето, е частен случай. Относно гаденето - мъжът ми в началото, от време на време, имаше някакви подобни проблеми, но в никакъв случай не мога да твърдя категорично, че е от лекарството - ако го взимаш без закуска, изпил си чаша отровно силен чай, изпушил си 2 цигари - може и това да е причина. Сега ми е казва, че хапва някакъв крекер с парче кашкавал или нещо друго, но от седмици не се е оплаквал от стомашни неразположения.

Може би някой друг с по-продължителен прием на лекарството ще може да каже повече. Но стомашните неразположения са доста индивидуални и не винаги зависят от тях. По-важното е дали нивалина помага за съответното заболяване.

Много благодаря! Да, това е най-важното! Надявам се да има поне ефект и подобрение. Не знам дали чрез електрофореза е по-ефективно, не знаех за нея,за да попитам доктора.

Дано се намери ефективно решение за вашия случай!

# 518
  • Козлодуй
Аз съм много доволна от Нивалина - много добре ми действаше тогава когато много ме болеше Simple Smile

# 519

Ето какво пише в листовката на Магнерот 500:

Какво съдържа магнерот
Активното вещество е: 500 mg магнезиев оротат дихидрат (magnesium orotate dihydrate), съответстващ на 2,7 mval, 1,35 mmol или 32,8 mg магнезий.
Помощни вещества: Повидон К 30, високо дисперсен силициев диоксид, микрокристална целулоза, лактоза монохидрат, талк, магнезиев стеарат, натриев цикламат, царевично нишесте, кроскармелоза натрий.
Благодаря! Значи аз пия на ден колкото 4 таблетки магнерот.

# 520
  • София
Моят опит с Нивалина е следният - когато бях с частична
тибиална пареза, ми беше назначен Нивалин по схема за
цял месец напред. Към края на този месец започнах и
физиотерапия, при която също ми бяха назначени процедури
с Нивалин - от течния се слагаше на възглавничка, която
пък се слагаше на прасеца ми и отгоре електроди с ток, които
да вкарат лекарството навътре. Резултатът беше, че чувството
на гадене, което бях започнала вече да получавам от хапчетата
Нивалин, толкова много се засили, че ставаше буквално трудно
за контрол. Определено имах ефект от Нивалина върху парезата,
но накрая страшно много ми се гадеше дори само от течния
Нивалин, сложен върху крака ми (хапчетата вече бяха свършили).
Но, тук говорим за много дълга употреба на лекарството.
Определено обаче това е един от отрицателните му ефекти.

# 521
  • София /Абсурдистан
Аз имам алергия към Нивалин. Какво друго вместо него може?

# 522
Аз имам алергия към Нивалин. Какво друго вместо него може?

На мен ми се гади, а съм още в началото и не съм достигнала дозата, която трябва да пия. За съжаление разбрах, че няма аналог Sad Като чета, че това продължава дори и при локално приложение... не съм обнадеждена! Така и не разбрах защо не може да се започне веднага с електрофореза, вместо да се пият хапчета и съвсем да се изпитат всички странични ефекти. Не знам какво да правя Sad

Sophia L., защо не назначиха направо електрофорезата - това, което описвате като локално приложение. Прочетох, че така се създава депо до засегнатия нерв и действа локално. Не успях да попитам защо първо трябва да се пие един месец. И на мен това ми предписаха, а после не знам дали ще има и тази процедура. По всяка вероятност. И още един въпрос - физиотерапевт ли я назначава, в какви дози, продължителност и къде, или неврологът?

Благодаря!

# 523
  • София

Sophia L., защо не назначиха направо електрофорезата - това, което описвате като локално приложение. Прочетох, че така се създава депо до засегнатия нерв и действа локално. Не успях да попитам защо първо трябва да се пие един месец. И на мен това ми предписаха, а после не знам дали ще има и тази процедура. По всяка вероятност. И още един въпрос - физиотерапевт ли я назначава, в какви дози, продължителност и къде, или неврологът?

Благодаря!

Prima 123, при мен водеща за избора на хапчетата Нивалин
беше парезата. Реално аз имах всички показания за операция, но
се запънах, че не искам и тогава невроложката ме подкрепи и каза
да пробваме с консервативно лечение, което се състоеше в прием
на нестероидни противовъзпалителни, Милгама и хапчета Нивалин
по схема. Имах и вливане на няколко системи Манитол.
Дотук добре, да кажем, че това е протоколът за лечение на пареза,
но това, което не ми каза невроложката е, че не трябва да остана само
с това. Добре, че сама се усетих, когато мускулатурата на десния ми
крак започна съвсем да отслабва. Тогава се разрових, почетох и
достигнах до извода, че все пак ще ми трябва физиотерапия,
въпреки че невроложката го отрече. Намерих си кинезиотерапевт,
който да ме уреди да ме приемат в отделението по физиотерапия,
в което работеше. Започнах да ходя там всеки Божи ден, цели 25 дни.
Правеха ми електрофореза с Нивалин и кинезитерапевтката ми
правеше по 60 мин. масаж, след което отивах да се раздвижвам
в залата им с уреди под неин съпровод. Прибирайки се вкъщи,
правех упражнения, които тя ми беше показала. Защото се оказа,
че от бездействието цял месец, докато чакам да се излекувам
само с лекарства, мускулатурата ми наистина беше съвсем
отслабнала - прасецът на десния ми крак беше станал по-тънък
с два сантиметра от този на левия крак. Затова се получи при мен
това наслояване с Нивалин.

# 524

Благодаря!

Prima 123, при мен водеща за избора на хапчетата Нивалин
беше парезата. Реално аз имах всички показания за операция, но
се запънах, че не искам и тогава невроложката ме подкрепи и каза
да пробваме с консервативно лечение, което се състоеше в прием
на нестероидни противовъзпалителни, Милгама и хапчета Нивалин
по схема. Имах и вливане на няколко системи Манитол.
Дотук добре, да кажем, че това е протоколът за лечение на пареза,
но това, което не ми каза невроложката е, че не трябва да остана само
с това. Добре, че сама се усетих, когато мускулатурата на десния ми
крак започна съвсем да отслабва. Тогава се разрових, почетох и
достигнах до извода, че все пак ще ми трябва физиотерапия,
въпреки че невроложката го отрече. Намерих си кинезиотерапевт,
който да ме уреди да ме приемат в отделението по физиотерапия,
в което работеше. Започнах да ходя там всеки Божи ден, цели 25 дни.
Правеха ми електрофореза с Нивалин и кинезитерапевтката ми
правеше по 60 мин. масаж, след което отивах да се раздвижвам
в залата им с уреди под неин съпровод. Прибирайки се вкъщи,
правех упражнения, които тя ми беше показала. Защото се оказа,
че от бездействието цял месец, докато чакам да се излекувам
само с лекарства, мускулатурата ми наистина беше съвсем
отслабнала - прасецът на десния ми крак беше станал по-тънък
с два сантиметра от този на левия крак. Затова се получи при мен
това наслояване с Нивалин.

Sophia L., благодаря! Явно невролозите не се занимават с физиотерапията. И аз съм на хапчета НСПВС, Нивалин и Милгама, но сама прочетох за тази електрофореза, която успешно се прилага с Нивалин (сигурно на ампули), тъй като е подходящ за проникване в тъканите по този начин (не запомних точния термин). И много се учудих, че не ми го е назначила. Очевидно ще търся физиотерапевт, или кинезитерапевт. Аз имам проблем в ръката и на практика прочетох същото - че заради липсата на движение заради болката, започва отслабване и атрофия на мускулатурата Sad Добре, че сте взели мерки. Ще потърся къде може да ми я прилагат. Дано има такава възможност! Повече ме притеснява, че не знам докъде ще издържа с Нивалина с това гадене, и на практика съм без лечение, че то си трябва натрупване... Ще взема нещо за стомах, но мисля, че не е от това проблемът, а от самото вещество в организма, щом продължава и при прилагане с електрофореза.

Благодаря още веднъж!

Дописвам въпрос: Къде е това отделение, в коя болница, където са толкова съвестни?

Последна редакция: пт, 09 дек 2022, 22:22 от Prima123

Общи условия

Активация на акаунт