Дискова херния - 21

• 58 535
  • 724
  •   1
Отговори
# 570
Каква точно ти е хернията?

# 571
Каква точно ти е хернията?
В областта на кръста:
L4-L5 парамедианна, възможно торквирана дискова херния
L5-D1 медианна

# 572
Аз не ти препоръчвам движение, ами точно обратното - почивка. Поне 3 месеца ще отнеме да стихне малко възпалението.

# 573
И на мен при криза са ми препоръчвали почивка и щадене. Упражненията са за след като минат адските болки, също физиотерапия, масажи, балнеолечение.

# 574
  • В най - голямото село
След това, което видях при майка ми (3 месеца болки) , вливания на лекарства 2 седмици, 1та беше в болница + инжекции. Не можеше да се храни от болката и болкоуспокояващите, които взимаше - свали 20 кг.
Накрая тя самата искаше да е оперира. На 17/08/2022 се оперира и сега бавно, но славно се възстановява (все пак е на 76 г.)
Моя приятелка на 50 г. също се оперира скоро, вече си е на крака.
Та моят съвет е  се консултирате с неврохирург и да си вземете решението.
Аз лично с 2 ръце препоръчвам доц. Фердинандов от болница Св. Иван Рилски. Успех каквото и да решите.

# 575
  • Козлодуй
Да ви кажа дълго време карах без болка и наскоро реших да направя една по-дълга разходка - настина ми врата и започна силна болка от врата през лявата плешка до крака. Уплаших се много че се е върнала хернията и извадих всички лекарства които са ми предписвани и не съм изпила - преди време подценявах милгамата и не я пиех мислейки че от нея нищо не зависи и сега отчаяно започнах да я пия и да правя процедури с ултразвук и електростимулация - имам апрати у дома и сякаш болката намаля или поне не е така остра. Та извода ми е пийте си лекарствата точно както са ви препоръчани и чакайте резултата по-бавно. Ако искате ще ви снимам моето ЯМР на цял гръбнак имам бая проблеми по гърба Simple Smile

# 576
За мен Милгамата си помага, просто действието идва малко по бавно.
Но и не бива да се очакват чудеса.

# 577
  • София /Абсурдистан
На мен не помогна Милгама, но и моят гръбнак е много зле. Обмислям операция, но ужасно ме е страх.

# 578
  • Козлодуй
Аз още не съм за операция според моя невролог но разбирам страха от операция - каза след 5 години да отида пак да види до къде съм се докарала Simple Smile

# 579
Ами, ако положението е за операция, няма как да помогне Милгамата, както казах, чудеса не прави.

# 580
Здравейте, знаете ли колко време без прекъсване може да се приема милгамата?

# 581
  • Козлодуй
Аз не зная защото не издържам да приемам дълго, но факт помага макар и слабо Simple Smile

# 582
МилгамаН - 3 месеца.

# 583
  • София
3x1 ли е макс дозата на ден за такъв период?

# 584
Не мога да кажа със сигурност, забравила съм как точно ми я изписаха. Със сигурност в началото доста време беше 3х1, но после дали съм я намалила на 2х1, или съм продължила с три, не си спомням.
Но за времето съм сигурна че беше така, след 3 месеца ме караха да почивам, преди да ми изпишат Уримил, отново за три месеца.

Общи условия

Активация на акаунт