Дискова херния - 21

• 58 458
  • 724
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Благодаря, Lemy, питам, защото при силна криза ми го бяха давали за 7 или 10 дни в доза 3х2
Някой, който е с проблем в торакалния отдел изпитва ли чувство за стягане, където е слънчевия сплит и по средата гръдната кост? Болката в гърба ми размина за момента, но сега се появи от известно време това усещане и се чудя от гърба ли е или да търся другаде причина?

# 586
Благодаря, Lemy, питам, защото при силна криза ми го бяха давали за 7 или 10 дни в доза 3х2
Някой, който е с проблем в торакалния отдел изпитва ли чувство за стягане, където е слънчевия сплит и по средата гръдната кост? Болката в гърба ми размина за момента, но сега се появи от известно време това усещане и се чудя от гърба ли е или да търся другаде причина?
Предполагам, че след тези 10 дни можеш да продължиш с 3х1, не мога да кажа колко точно време, но поне още месец бих го пила, да не кажа и два. Но това е моята преценка, въз основа на личен опит, не съм специалист.🤔
Аз имам дх в торакалния дял, стягане не съм имала, по скоро болки настрани и надолу.
Пробвай да се намажеш по хода на гръбнака с нещо което ти действа, ако ти мине, значи е от гръбнака.
Може да пробваш и с тези от ветеринарната аптека аз ползвам рРефригеранс или Антифлегмин.

# 587
Към Рефригеранс и Антифлегмин добавям и Еумазал като вариант от ветеринарната. Скорошно откритие ми е, доволна съм аз.

# 588
А аз понякога слагам Камфор салицикум, но той не ми помага при типичните болки от херниите.

# 589
Аз пак съм на пластири . Чувствам известно облекчение , но пък и не съм в остра  криза /чукам на дърво/ .

Едните са за коляно /по разперени/ , но първо  имах от тях , слагах ги на кръста , вършат същата работа .
Като е пластир , лекарството прониква по-дълбоко .
Опитвах се да си правя пластири "направи си сам" с едни  лепенки ,  които ми бяха останали , но  направо щях да си откъсна кожата с тях Confused  Освен това  слагах  кремче-лекарство под лепенката .
Тези пластири  са  намазани с по-натурални препарати .

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 21:24 от Ели-ТАЛ

# 590
Ели, не си ли по добре след операцията на тс?

# 591
Ели, не си ли по добре след операцията на тс?

Онази  нетърпима болка от гадния шип/в ставата/   изчезна . ДХ ме пожали за тази година и половина  и се държа  сравнително прилично .
Сега  като прохождам   инстиктивно се опитвам да не куцам , да не се изкривявам заради кръста  и понякога  уморявам  крака като ходя по-дълго .
Номерът е да  си играя всеки ден гимнастиката , но в последния месец - празници , гости , сега съм с някакъв вирус/ и пропускам . Обещавам си да се стегна Blush

# 592
Здравейте, баща ми има много силни болки в кръста, протрузии, може би вече и дискова херния, дайте ми съвет къде да отидем в град Варна или Бургас? Конкретни лекари? Ще съм Ви много благодарна!

# 593
Ели, да, натоварват се другите стави. На мен като ми свалиха гипса на крака и започнах да се раздвижвам и да ходя, веднага се почнаха болки в едното коляно, после другото коляно...
Пробвала ли си да спреш млечните за един месец да кажем?
На мен единствено това ми е помагало.
А, забравих, и Флекс код премиум.

# 594
  • София
Цитат
BettyBoop - Ентусиаст# 27611 юли 2019, 10:25 ч.

София
Някой, който е правил физиотерапия с ток и ултразвук би ли споделил дали е усетил реално облекчение? Правя вече 5-та процедура във ВМА и честно казано не виждам никакъв ефект, даже получих допълнителни мускулни болки. Може би трябва да мине време. Отделно половината процедури с ултразвук ми ги правиха стажанти. Нямам нищо против да се учат върху мен, но да е с надзор и напътствия на опитен физиотерапевт. Проблемните точки, които намерихме при първите процедури , изобщо не ги засегнахме. Честно казано съм малко разочарована. При мен проблемът е цервикалгия.
Последна редакция: чт, 11 юли 2019, 10:31 от BettyBoop

На база на това мнение искам да попитам, дали е нормално след физиотерапия (първа процедура) болката в някои точки да се усили? Не знам как да го обясня, все едно получих някакво облекчение по протежението на болката, но тя се локализира в две точки, които болят повече от преди.

# 595
Аз направих само една високочестотна терапия. На следващия ден не можех да мръдна . Бях по зле отколкото когато отидох . Така бях около няколко дни миже би бяха три ,не съм сигурна . След като отмина това бях като преродена  все едно никога не ме е болял кръст. Сега се чудя дали да не направя още един курс . Така че според мен е нормално . Явно се получава някаква реакция.

# 596
  • София
Аз направих само една високочестотна терапия. На следващия ден не можех да мръдна . Бях по зле отколкото когато отидох . Така бях около няколко дни миже би бяха три ,не съм сигурна . След като отмина това бях като преродена  все едно никога не ме е болял кръст. Сега се чудя дали да не направя още един курс . Така че според мен е нормално . Явно се получава някаква реакция.
Ясно. Дано наистина настъпи облекчение. Иначе ми изписаха Мовалис 15мг за болката.

# 597
Нормално е да се усили болката, обикновено при мен се случва към 3-5 ден, до седмица-две, след последната процедура, болките минават.
https://www.puls.bg/fitnes-i-rekhabilitatsiia-c-23/koga-da-ochak … oterapiia-n-38551

# 598
От първата процедура ми се струва рано за сериозен ефект, но ако ви пуснат по-силен ток е възможно да имате схващане. На мен лично ми се случи, като един физиотерапевт ми обясняваше че трябвало да издържа на усилването на тока. След което следващите няколко дни бях много зле.

# 599
Да, то си зависи и от кадърността на физиотерапевта. Първият път когато отидох, нямах почти никаква чувствителност, изобщо не усещах нищо, но физиотерапевтката каза, че не може да усили тока повече от еди каква си степен. След няколко процедури, вече започнах да го усещам.

Общи условия

Активация на акаунт