Дискова херния - 21

• 58 973
  • 724
  •   3
Отговори
# 480
  • София
Включвам се, да се помъча малко да Ви успокоя, доц. Хаджиянев не хапе, спокойно не се притеснявайте, ще Ви обясни добре, какво е възможно и какво не е. Той е един от най-добрите ни неврохирурзи. Защо си мисля, или по точно имам спомен, че беше преди години във ВМА в екипа на проф. Хаджиангелов, може и да се лъжа, но това не е толкова важно. Важното е, че може да му се доверите, а защо го казвам, защото преди три - четири месеца оперира моя приятелка, тя е на 67 години, нито е млада,  нито е стара. Няма допълнителни килограми, ама ето, направила е  огромна дискова херния след падане от стълба у дома си, случва се. След дълго обикаляне из болниците на София най-накрая един, но не помня ,кой беше от десетките доктори, я накара да направи  ЯМР и резултата беше  на лице, най-сетне. То не знам да се радва ли човек, че му е поставена диагнозата, или не, до там вече опираме всички. Голяма херния и доцента каза операция и изобщо да не се занимава с гимнастики , физиотерапии и подобни, защото може още да се увреди. Оперира се, сега е добре, ама в общи линии е добре, защото нервите много трудно се възстановяват, има все още болки в краката. Да, не са страшни, но е крайно некомфортно и така до кога, никой не знае. Трябва време. Защо го написах всичко това, първо да се помъча да Ви успокоя до колкото мога и второто е, да се доверите на доц. Хаджиянев. Не търсете повече гимнастики, няма да помогнат, бани - мани няма да помогнат, и всичко това го казвам като човек минал през този път. Ваше е решението.
.....и последно да кажа, че всички оплаквания,  които имате са от защипаните нерви в гръбнака, абсолютно всички оплаквания

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 18:29 от marchеva14

# 481
Благодаря ви и пациентката ми каза днес същото. Сега имам трета херния и ако каже ще се оперирам четвърти път, каза тя. Друг въпрос е че в Иван Рилски няма часове за два месеца напред. Аз преди новата година нямам желание да се оперирам, ако стане нещо недай си боже всички са отпуск.

# 482
Здравейте днес след прегледа в Иван Рилски от доцент Хаджиянев L5 S1  хернията не е за пипане калцирала е и няма какво да изтече. Хернията на ниво Л4 Л5 отчупено парче притискащо гръбначния мозък според него за операция. Изписа ми дексаметазон по три на ден. Въпроса ми е следния възможно ли е от тази херния да ме болят ингвиналните гънки и да ми изтръпват краката бодежи в свода и изтръпване тип ботуши. Говорих с пациентка с три операции която две в Пирогов където са я осакатили и трета при Хаджиянев който е оправил грешките от предишните в Пирогов. Сега беше с трета и каза ако каже да я махаме правя четвърта веднага. Сега разминаване в мненията на доцент Наков и Доцент Хаджиянев. Наков гледа L5 S1 и ми вика не не е за пипане. А горната е нищо. Хаджиянев каза L5 S1 не е за пипане също но е на мнение за горната че е за операция. И така единият иска да реже горната другия долната и съм в шах. Даже пациентката с трите операции беше учудена че съм притеснен, каза ми спокойно няма никакви проблеми.

Ето картинка кое ниво, коя област засяга

# 483
Здравейте днес след прегледа в Иван Рилски от доцент Хаджиянев L5 S1  хернията не е за пипане калцирала е и няма какво да изтече. Хернията на ниво Л4 Л5 отчупено парче притискащо гръбначния мозък според него за операция. Изписа ми дексаметазон по три на ден. Въпроса ми е следния възможно ли е от тази херния да ме болят ингвиналните гънки и да ми изтръпват краката бодежи в свода и изтръпване тип ботуши. Говорих с пациентка с три операции която две в Пирогов където са я осакатили и трета при Хаджиянев който е оправил грешките от предишните в Пирогов. Сега беше с трета и каза ако каже да я махаме правя четвърта веднага. Сега разминаване в мненията на доцент Наков и Доцент Хаджиянев. Наков гледа L5 S1 и ми вика не не е за пипане. А горната е нищо. Хаджиянев каза L5 S1 не е за пипане също но е на мнение за горната че е за операция. И така единият иска да реже горната другия долната и съм в шах. Даже пациентката с трите операции беше учудена че съм притеснен, каза ми спокойно няма никакви проблеми.
Това болднатото е за операция, по принцип. Имаш ли снимка? Иди за трето мнение при Генчев, според мен. Не трябва да има такива противоречия. Според това, което си написал, Наков е казал, че Л4-5 е нищо, т.е., нямаш нищо за опериране.

# 484
Честно казано си права ако вярвам по 50% на всеки 100% не съм за операция.

# 485
Картинката ми се вижда вярна!
Имам две дискови хернии на шийни прешлени  на ниво С5-С6 и С6-С7 и най-изявеният ми симптом е изтръпване на ръцете. Изтръпват от раменете до върха на пръстите, чак до болка.

На тази статия попаднах вчера:

https://www.bgsever.info/news/2022/11/15/%d0%b2-%d0%bf%d0%bb%d0% … DBH13vKV5D19tAhDQ

# 486
Аз като видя Харитонов и се обръщам. Като пък прочета някаква такава "новост", която уж се рекламира, пък не се казва нищо конкретно за нея, директно подминавам. Който се върже, върже... Харитонов решил да точи и той като Стоев, като експериментира върху пациенти с "чудодейни новости".

# 487
Харитонов не е ок ли, чела съм доста добри неща за него в групата 🤔

# 488
  • София
Колко да е новост, като гледам проучванията са отпреди около 8 години:

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29357343/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6944373/

# 489
Е новост и не се прилага. Водещата неврохирургия в България се намира а болница Свети Иван рилски това е ситуацията.

# 490
Харитонов не е ок ли, чела съм доста добри неща за него в групата 🤔
В коя група? Тук в темата мненията за него не са много положителни. Rolling Eyes

# 491
  • София
Бихте ли препоръчали най-близкото място с направление - до София за балнеолечение?
в Банкя вече е ходено, не само за мен питам.
Сапарева баня?

# 492
Бихте ли препоръчали най-близкото място с направление - до София за балнеолечение?
в Банкя вече е ходено, не само за мен питам.
Сапарева баня?

Консултирайте се с невролог дали  горещата вода там има подходящ състав за неврологични  заболявания .
В Кюстендил също  някои  правят процедури и за ДХ , но  невроложката ми каза ,че съставът на водата  не е точно за нашия проблем .

# 493
В коя група? Тук в темата мненията за него не са много положителни. Rolling Eyes
Във Фейсбук.

Последна редакция: сб, 19 ное 2022, 09:48 от Lemy

# 494
Здравейте,
Мога ли да помоля за препоръки за физиотерапия в София на частно?

Общи условия

Активация на акаунт