Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са различните лечения за дискова херния?
Какви са някои консервативни лечения за дискова херния?
Какви са начините за отиване на балнеолечение?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са различните лечения за дискова херния?
Лечението на дискова херния може да бъде консервативно или хирургично. В консервативното лечение се използват нестероидни противовъзпалителни лекарства, аналгетици, физиотерапия, балнеолечение, ЛФК и други. Хирургичното лечение се налага в случаи на тежки увреждания или когато консервативните методи не доведат до подобрение. Алтернативните лечебни методи за дискова херния включват остеопатия, боуен терапия, хомеопатия, озонна нуклеолиза и други алтернативни терапии, които се различават от традиционните медицински подходи. Основните методи за лечение на дискова херния включват първична терапия с противовъзпалителни лекарства, почивка, подходящи упражнения, физиотерапия, кинезитерапия, ергономични столове и правилна стойка при седене. В някои случаи може да са необходими хирургични интервенции. Различните лечебни методи за дискова херния включват физиотерапия, масажи, балнеолечение и упражнения. Тези методи могат да се използват преди и след операция. Освен това е важно да се консултират с неврохирург и ортопед за персонализиран подход към лечението.
-
Какви са някои консервативни лечения за дискова херния?
-
Какви са начините за отиване на балнеолечение?
Има три начина да отидете на балнеолечение: по клинична пътека, по програмата „Профилактика и рехабилитация“ на НОИ или на частно. За балнеолечение по клинична пътека вариантите за прием са два: след болнично лечение в неврологично или неврохирургично отделение, след операция, или след амбулаторен курс на физиотерапия и рехабилитация. По програмата „Профилактика и рехабилитация“ на НОИ се нуждаете от направление от личния лекар, лична амбулаторна карта, епикризи, изследвания, снимки, документ за осигурителни права за последните 6 месеца и резервация в съответния балнеохотел или специализирана болница за рехабилитация.
-
Какви са разликите между "диск херния" и "протрузия"?
-
Какво представлява магнитотерапията?
Накратко при мен - дългогодишна история с множество медианни ДХ, проблеми, проби-грешки, сълзи, радости, а-ха операция и тн.
Попаднах и на правилните хора, въвели ме в спорта.
. Дано да не е така! Точно обмислях дали да чакам за направление за ЯМР, което явно няма да се случи скоро, ако изобщо стане или направо да мисля как да платя. Много от хората са правили в Спектър в Парк Хотел Москва. Май там е "най-евтино", ако може така да се каже
При мен болката намаля, но изтръпването стои постоянно от месеци