Дискова херния - 21

• 58 324
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
За да се установи със сигурност дискова херния е необходимо снимка на скенер или ЯМР ние не можем да ти кажем но можеш да масажираш мястото с обезболяващи и да идеш на лекар. Не се притеснявай толкова опитай да сложиш кръста на равно твърдо и да вдигнеш краката под прав ъгъл на табуретка Simple Smile
Имам чувство, че единият ми крак е по-дълъг от другия  Sad

# 631
  • София
При коксартроза засегнатият крайник става по-къс. Лесно се измерва като ви сложат да легнете и центрират на кушетка. При мен здравият крак се оказа по-къс противно на логикато. Установиха ми гръбначно изкривяване в следствие на ходенето с една канадка. Предписаха ми втора канадка докато изправя гръбнака и започна да ходя правилно

# 632
  • Варна
Здравейте. Отдавна ви следя, но реших вече да пиша. С множество ДХ съм. Октомври месец се влоших много, бях на инжекции . Декември месец бях на Павел баня. Може би е било скоро след влошаването, но от тогава имам изтръпване на крака ( преди това го нямах ) и пак съм много зле. Най- после си взех направление за невролог. До сега всичко съм си плащала - ЯМР, прегледи, лечението в Павел баня.  Но сега търся невролог във Варна, който работи със ЗК. Ако може препоръки.
 В предните теми се пише за немски хомеопатични инжекции Discus compositum N mit kalmia.  Видях, че има и капки и си поръчах. След две седмици ми предсои пътуване , трябва да се оправя. Иначи съм много активен човек - вървя много пеша, ходя на народни танци, а сега даже ме е страх да изляза от къщи. От време на време получавам ужасни болки в крака, все едно електричество преминава през мен.

# 633
Споделете моля дали имат ефект тези капки. Ясно, че при всеки е индивидуално, но да кажа до сега нищо не ми помага- Вимово, Диклоневровит, Профенид, Етодин СР .... в момента съм на физиотерапия - остават ми няколко посещения, без ефект. Болките вече са като че ли в тазобедрените стави и надолу по единия крак. И аз се притеснявам само при мисълта, че трябва да излизам от вкъщи...
Колко по-силно обезболяващи?! Кажете моля някое !!!...
Иначе съм била при невролог, физиотерапевт и се консултирах и с неврохирург. Всеки казва нещо различно, но са единодушни.в едно- ако не мине до седмица - две - операция! А мен ме боли вече с месеци. Неврохирургът каза, ако мога да свикна с болката, ако не - операция. Не ми се бърза ...

# 634
Народните танци са противопоказани за хора с дх. Щом неврохирургът е казал "ако можеш да свикнеш", значи не си за операция. Но все пак, прагът на търпимост на болка, както и такива изчислени срокове като "до две седмици" не са показателни за взимане на решение за операция. Мястото и големината на хернията и/или нанасянето на поражения по нервите са показателни.
Здравейте. Отдавна ви следя, но реших вече да пиша. С множество ДХ съм. Октомври месец се влоших много, бях на инжекции . Декември месец бях на Павел баня. Може би е било скоро след влошаването, но от тогава имам изтръпване на крака ( преди това го нямах ) и пак съм много зле. Най- после си взех направление за невролог. До сега всичко съм си плащала - ЯМР, прегледи, лечението в Павел баня.  Но сега търся невролог във Варна, който работи със ЗК. Ако може препоръки.
 В предните теми се пише за немски хомеопатични инжекции Discus compositum N mit kalmia.  Видях, че има и капки и си поръчах. След две седмици ми предсои пътуване , трябва да се оправя. Иначи съм много активен човек - вървя много пеша, ходя на народни танци, а сега даже ме е страх да изляза от къщи. От време на време получавам ужасни болки в крака, все едно електричество преминава през мен.

Споделете моля дали имат ефект тези капки. Ясно, че при всеки е индивидуално, но да кажа до сега нищо не ми помага- Вимово, Диклоневровит, Профенид, Етодин СР .... в момента съм на физиотерапия - остават ми няколко посещения, без ефект. Болките вече са като че ли в тазобедрените стави и надолу по единия крак. И аз се притеснявам само при мисълта, че трябва да излизам от вкъщи...
Колко по-силно обезболяващи?! Кажете моля някое !!!...
Иначе съм била при невролог, физиотерапевт и се консултирах и с неврохирург. Всеки казва нещо различно, но са единодушни.в едно- ако не мине до седмица - две - операция! А мен ме боли вече с месеци. Неврохирургът каза, ако мога да свикна с болката, ако не - операция. Не ми се бърза ...

Последна редакция: пн, 23 яну 2023, 20:34 от amy_nka

# 635
д-р Бончо Бонев, невролог: 95% от херниите могат да се излекуват и без операция!
https://blitz.bg/article/17978

С какво? С какви лекарства??

# 636
Аз нямам болки.левият ми крак е изтръпнат (усещам мравучкане)  .
Какви упражнения да правя?

# 637
waynubg, чета и назад из темата и снощи ми попадна някъде информация, че ако изтръпването стои, както и е и при мен, има проблем в прешлените и може да се притиснат гръбначният мозък. Направо се уплаших Disappointed Relieved . Дано да не е така! Точно обмислях дали да чакам за направление за ЯМР, което явно няма да се случи скоро, ако изобщо стане или направо да мисля как да платя. Много от хората са правили в Спектър в Парк Хотел Москва. Май там е "най-евтино", ако може така да се каже Flushed При мен болката намаля, но изтръпването стои постоянно от месеци Disappointed Relieved

Има ли някой, на когото това изтръпване да е минало все пак с времето?

# 638
waynubg, чета и назад из темата и снощи ми попадна някъде информация, че ако изтръпването стои, както и е и при мен, има проблем в прешлените и може да се притиснат гръбначният мозък. Направо се уплаших Disappointed Relieved . Дано да не е така! Точно обмислях дали да чакам за направление за ЯМР, което явно няма да се случи скоро, ако изобщо стане или направо да мисля как да платя. Много от хората са правили в Спектър в Парк Хотел Москва. Май там е "най-евтино", ако може така да се каже Flushed При мен болката намаля, но изтръпването стои постоянно от месеци Disappointed Relieved

ходихте ли на невролог? Какви лекарста приемахте

# 639

Аз от 4-5 години имам изтръпване,  но само при ходене. Много рядко е било в покой.  Имаше период,  в който при първите 50-100 метра крака ми вече е изтръпнал,  след което започваше и ужасна болка в крака. Спирам по пътя,  клякам,  отминава леко и пак продължавам. На следващите 50-100 метра всичко се повтаряше отново. Купища НСПЛ изпих,  от които имах временно облекчение.
И взех други мерки, вече по-дълго издържам в ходенето без да ми изтръпва и боли крака. Купих си възглавница за стола на работа,  степенка за краката,  упражнения абсолютно всяка сутрин. Смених матрака. Всяка сутрин под душа си масажирам гърба със силиконова вендуза. Масаж на гърба,  търкаляйки се върху фоумролер. Още една джаджа си купих за лежане върху нея. Вече имам дни без болка и изтръпване,  а допреди 6 месеца мислех,  че никога вече няма да имам ден без болка.
Дано всеки намери своя лек!

# 640

ходихте ли на невролог? Какви лекарста приемахте

В началото само обезболяващи, после пак, плюс Милгамма Н, Уримил, всякакви мазила, и вече над месец Нивалин, от който се чувствам зле... Мислех, че ще търпя, но май ще го спирам. И докато ми дойде ред за физиотерапия, явно ще чакам просто. Отчайвам се! Добре, че е форумът! Много ценна информация споделяте всички! Явно сами трябва да се оправяме, защото лекарите са много пестеливи или отегчени, не знам... Пожелавам на всички да минават бързо проблемите!

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 23:45 от Prima123

# 641
Да правя ли тези упражнения? да не стане по лошо??

# 642
Хубави са упражненията. Аз бих пропуснала 7-то. Не обичам упражнения водещи до компресия в лумбалния отдел. Важно е да се изпълняват бавно и контролирано, без да се стига до силна болка. Ако до сега не сте правили никаква гимнастика, опитвайте внимателно и без да се напрягате да изпълните всичко в указаното време или бр. повторения. По - важно е гимнастиката да се превърне в част от ежедневните ви занимания. За мен това се оказа единственият вариант за относително безболезнен живот. И плуването е много полезно също (гръб или кроул).

# 643
waynubg, ако имаш стеноза, избягвай упражнения със стречинг назад, както и увисване на крака от легло. Ако си с медианна, наблягай на стречинг назад (макензи), а избягвай "котка". 7-мо и аз не ти го препоръчвам. Вместо такова, прави "супермен". Полуклек и упр за коремни мускули, глутеоси и кръстни мускули, щом нямаш болки. Използвай да поработиш над здравето на мускулите, които държат пояса. Избягвай да буташ дивани, маси и подобни, както и да се навеждаш с тежест или местиш тежест с една ръка. Каквото местиш и носиш, да е с две ръце и колкото се може по-близо до тялото.

Да те успокоя - минава с времето, почивка, пазене. И пак да те успокоя - изтръпването няма нищо общо с прешлените, има общо с нерв. От опит ти препоръчвам да не чакаш за направление за ЯМР, ами да си го направиш тихичко за своя сметка още сега. Ти пак си го искай направлението. Като ти дадат направлението (след 2-3 месеца) ще си направиш контролно ямр. "Тихичко" означава да не го показваш на невролога, който ще ти иска направлението. Ако искаш разчет, правиш една онлайн консултация с неврохирург като д-р Марин Генчев, да ти потвърди, че не си спешно за операция.

Последна редакция: чт, 26 яну 2023, 12:23 от amy_nka

# 644
@amy_nka

Не знам и аз какво имам..на работа вдигнах тежко и левия ми крак почна да изтръпва/мравучка.
Какви упражнения да правя за това

Общи условия

Активация на акаунт