НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 142

• 51 220
  • 771
  •   1
Отговори
# 720
Само на руски открих снимка на съдържанието....
Всъщност е на украински.

Момичета, кажете дали внезапното събуждане с пот на челото е признак на висока или ниска КЗ?
Няколко пъти се случи така, след като на вечеря пих Глюкофаж, както ми е предписан 2х500 Затова спрях да го пия вечер.
Сутринта си правих 90-минутното хлебче на чиния, като блат за пица. Стана много добре за минута в МВ и не се залепи на чинията. После може да се комбинира с много неща.
Ако е свързано с Глюкофаж, тогава по-вероятно ниска да е КЗ... ако изобщо КЗ е причината де. Кой знае дали не е нещо друго.
90-секундното като е така плоско, много добре става и разрязано на два полукръга и на сандвич, даже май и в пресата за сандвичи бях слагала такова - да го запече и да разтопи сирене в средата. В редките случаи когато ми се е приял сандвич за обяд за работа, това ми е бивал много добър вариянт за "хляб" за него, че е бързо.
Или с кайма отгоре и като принцеси - или цялото, или разрязано на 2 или на 4 парчета.
Не търся често хляб, но тази рецепта ми е винаги под ръка, всичко друго иска повече работа или повече продукти или и двете Grinning

# 721
Моля за малко помощ ! Нещо не правя както трябва. Никога преди не съм изчизлявала калории ,докато съм била на НВ-ВМХ ,ама никога. Доколкото разбирам от първа страница,трябва да извадя фибрите от зеленчуците и едва тогава да смятам въглехидрати? Обърках се.
Проблемът ми е,че съм отвикнала да приемам месо ,само представата за вратна пържола с всичката мазнина по нея ,ме отвращава на този етап.Притеснявам се,че мазнините ми са малко - сложих си малко кокосово масло в кафето,следобед и лъжичка орехово,за да компенсирам не особено мазните меса от менюто си.
Въглехидратите ми от зеленчуци днес са около 200 грама гриловани зеленчуци - лук,чушки и гъби,1 ябълка - още не мога да я изключа и около 150 грама спанак за обяд.Прясно мляко - около 150 мл.Около 30 гр овесени трици за закуска. Тва е. Прегрешения нямам.
Моля ви за малко ориентир относно въглехидратите.
Не изпитвам глад,напротив - преяждам.Ще ми трябва време да привикна към правилен режим,не искам да правя елементарни грешки и да се чудя защо не работи режима.
Скрит текст:

# 722
Момичета, кажете дали внезапното събуждане с пот на челото е признак на висока или ниска КЗ?
При мен е било точно ниска КЗ. За да го потвърдиш или отхвърлиш обаче, ще ти трябва глюкомер.

# 723
menarini, имаш ли причина да ядеш трици?
аз много не разбрах какво си яла днес, но яйцата с масло са добър начин да си направиш мазнините

# 724
Моля за малко помощ ! Нещо не правя както трябва. Никога преди не съм изчизлявала калории ,докато съм била на НВ-ВМХ ,ама никога. Доколкото разбирам от първа страница,трябва да извадя фибрите от зеленчуците и едва тогава да смятам въглехидрати? Обърках се.
Проблемът ми е,че съм отвикнала да приемам месо ,само представата за вратна пържола с всичката мазнина по нея ,ме отвращава на този етап.Притеснявам се,че мазнините ми са малко - сложих си малко кокосово масло в кафето,следобед и лъжичка орехово,за да компенсирам не особено мазните меса от менюто си.
Въглехидратите ми от зеленчуци днес са около 200 грама гриловани зеленчуци - лук,чушки и гъби,1 ябълка - още не мога да я изключа и около 150 грама спанак за обяд.Прясно мляко - около 150 мл.Около 30 гр овесени трици за закуска. Тва е. Прегрешения нямам.
Моля ви за малко ориентир относно въглехидратите.
Не изпитвам глад,напротив - преяждам.Ще ми трябва време да привикна към правилен режим,не искам да правя елементарни грешки и да се чудя защо не работи режима.
Скрит текст:
Авокадо или маслини също са добър вариант за набавяне на мазнини. Гъби с масло или там други зеленчуци с масло също.
Тези 150мл мляко ако са били в кафета, спокойно може кафетата да са със сметана вместо това.
Малко повече зехтин от обичайното, когато си правиш салата.

Освен това, грам мазнини е грубо два пъти по-калоричен от грам въглехидрат или грам протеин. На теб ти трябва да преобладават в калорийното съотношение, а не чисто в грамове. То не си представям че на някого над половината грамаж на храната му ще е мазнини... никой тук не е седнал да яде мас с лъжицата или да яде сланина на лягане и на ставане. Ядем си по-близко до нормално хранене, минус въглехидратната част и без да бягаме умишлено от мазнините в храната.
Калории и аз не съм смятала освен 1-2 пъти от любопитство, а се храня ВМ НВ около 4 години и половина до тук. Е, не държа да съм чак на кето, но пък за мен това е достатъчно да съм здрава и енергична и да изглеждам много по-добре от преди това, манекенка също не държа да ставам а съм на режим заради ИР.
При теб и началните килограми не са кой знае колко, та може и да трябва по-строго евентуално. Пък може и да не трябва, докато не пробваш няма да разбереш.

# 725
Най-лесно би било да следвам готови рецепти,но съм отвикнала от месо и ме е яд как мозъка ми е изтрил всияко,което някога съм знаела и чела за НВ ВМХ ,просто 4-5 години тотален хедонизъм са ми хакнали всички мозъчни файлове.
Смятах калории ,защото имам притеснения,че не се храня достатъчно и приемът на калории е твърде ограничен,особено на тези,идващи от мазнини.А това може да има негативен ефект.Та,според този калкулатор ,съм го докарала на калории,но откъм разпределение на макросите не съвсем.
Ся,да се вманичавам и да вадя везната ,не ми се затормозява,направо е смешно,искам да вляза в кетоза,но не съм наясно как да я постигна.
Ако правилно съм схванала ,от зеленолистните трябва да се извадят фибрите и тогава да се смята реално приема им...Нали...Въртя си аз около въпроса.
Пуснах си сутринта кортизол,КЗ и инсулин,утре ще излязат и ще опитам да редактирам поста,за да не спамя.Пътьом минах през Лидл за високомаслена сметана и така...Да се почваме Simple Smile

# 726
menarini, този калкулатор конкретно не е удачен за целите на режима, защото не взима предвид, че 1 гр от Б и В е 4 калории, а 1 гр М е 9 калории, а ги смята 1:1:1. Съответно изчислява просто колко грама от всеки източник си изяла от общия грамаж за деня и затова разпределението в проценти изглежда по този начин. Не знам дали го обясних разбираемо. Ако ще смяташ, по-добре си свали безплатната версия на MyFitnessPal, там нещата ще изглеждат по-различно.

# 727
Това казвах и аз ама явно снощи късно не съм се изразила добре. Тая диаграма беше дадена в грамове, то само това остана примерно 70% грамаж от храната да е мазно... или колкото да е там, това звучи ужасно вече.
Или да се смени калкулаторът, или да смята калориите от всяко отделно и да ги сравнява там. Поне на мен така на око ми изглежда че мазнините са 60-тина процента от общия прием, мързи ме да го смятам сега. Протеинът 20 и малко, въглехидратите може би 20 без малко.
Не съм фен на смятане на калории и теглене на всеки грам храна, но може би не е лоша идея щом е толкова трудно ориентирането, поне отначало. За мен основното предимство на такова хранене е че ми е лесно и просто, та не си го усложнивям зорлем.

# 728
  • Los Angeles CA
Момичета, дайте рецепта за заек. Търкаля ми се един във фризера и трябва да му видя сметката преди децата да са се прибрали, че ще има да мрънкат, че им мирише "необичайно".
Пуснах си питанката и в темата за като рецепти.

# 729
заек се готви като пиле, сухо му е месото, добавям растителна мазнина
1. на супа със замразени зеленчуци
2. в гювеч с кисело зеле или грах
3. на кайма за кюфтета

за гювеча запечатвам местото с лук на тиган предварително

# 730
  • София
Вратаната пържола не е единственото месо. Пилешко ядеш ли? А от свинското - бонфиле или контрафиле са постни меса, няма сланина. И аз не обичам тлъсто месо и обирам тези части и после ги меля на кайма. Телешкото също е опция.

# 731
Всичко хапвам.Риба обожавам.
Ми няма да ми се получат нещата с кето-то ,на този етап поне.
Докарвам 10% въглехидрати ,според калкулатора на MyfitnessPal.Обаче съм като парцал,днес ми стана зле,хапнах една ябълка и ми светна.Няма смисъл да насилвам така организъм,живял последните три години като безсрамен хедонист във всичките му измерения.
Ще продължа НВ ВМ,надцених се!
Инсулин,КЗ и кортизол са ми в норми,чак невероятно.

# 732
  • Бургас
Момичета, дайте рецепта за заек.
Заек обичам да ям предимно на яхния. Много вкусно става, има много рецепти в мрежата. За домашните може да направиш и картофено пюре, което слагам като гарнитура в чинията на топки с лъжицата за сладолед. Дафиновия лист и виното съвсем убиват необичайния аромат.

# 733
  • София
Момичета, дайте рецепта за заек. Търкаля ми се един във фризера и трябва да му видя сметката преди децата да са се прибрали, че ще има да мрънкат, че им мирише "необичайно".
Пуснах си питанката и в темата за като рецепти.
Заек със сметана и чесън.
Правила съм рецептата и със заешко и с пилешки пържолки - страхотна е.

# 734
  • Sofia
Искам да направя фаста с яйца, масло и зряло сирене. Някой, ако ги знае наизуст, може ли да ме подсети какви бяха количествата/пропорциите, моля!

Общи условия

Активация на акаунт