Петокласници 2022/2023

• 32 750
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
  • София
5 клас наистина е доста неприятен.
Имам чувството, че учителите нарочно се стараят да се сбъднат всички родителски страхове.
Класният ръководител вече има много скромна роля, накратко, по мои впечатления, вече на никого не му пука за децата...

# 106
Даааа, и сестра ми така ми каза.....че никой вече не им обръща внимание. Говоря не за уроците ,  а по принцип....кой ял, дали е ял..такива неща....

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 08:39 от teta75

# 107
На нас ще ни бъде класна учителката по физическо. Няма да бъде по-различно от сестра ѝ, когато класна беше учителката по музика. Дано бъде малко по-заинтересована от колегата ѝ, преди девет години.

# 108
Аз имам и петокласник , и да ви кажа е трагедия. По математика се чудя защо и интеграли не са набутали в този тъй тъпкан с какво ли не учебник на архимед🥺
То не са дроби всякакви, нок и нод, проценти, лихви, лица на всевъзможни фигури, но сега куба и обема му и превръщането на кубични милиметри в литри просто внесоха една грандиозна завършеност в мазалото..
Прави сте за това че “никой нищо”.. основно момичетата при нас се развилняха в пуберски изпълнения, чупят из стаята разни неща.. имаше 1-2 инцидента и всичко си тече сякаш така си му е реда.. отврат е!

# 109
Какво мислите да ги правите лятото децата?
Аз смятам да го оставям моя сам вкъщи. Миналата година бях хоумофис и беше по-лесно, ама сега не съм и се чудя дали ще е ок....?!?

Вчера им дали домашно да оцветяват.....Grin хаххаха

# 110
Домашното по четене редовно е да нарисуват картинка към текст 🤣

Веднага след завършването има една седмица лагер от училище. През останалото време - свободен електрон. Но лятото и аз съм по-свободна откъм работни ангажименти, та е сравнително лесно. Остава само мрънкането - "Скучно ми е" 😡

Последна редакция: вт, 10 май 2022, 09:38 от rire

# 111
Опасявам се, че ще е киснене пред компютъра/таблета по цял ден. Като бях вкъщи, малко от малко го контролирах да не е постоянно пред екрана. Сега не знам.... Голям ми се струва вече за лятно училище. Там са взе 1-2 клас и ще му е скучно. Чудя се за някакъв курс ли, какво ли......

# 112
  • Бургас
Домашното по четене редовно е да нарисуват картинка към текст 🤣
Като и нашето. Може би така компенсират часовете по изобразително, които пък винаги са за упражнения по Математика и Бълг.език. Направо не знам догодина как ще им стига времето за тези два предмета, тогава няма да има изяждане на чужди часове.

# 113
Моя позната с по-голямо дете точно това ми сподели. В пети клас си имат часове по музика, обаче са изпуснали почти всичко от четвърти клас заради НВО-то по мат и БЕ и на входното ниво се оказва, че нищо не знаят (там ноти или каквото трябва да се учи....)

# 114
От трети клас си имат учители по рисуване, музика и физическо. Само по ТП и в час на класа дописват 😆

# 115
Soul Free, погледни дали към някой спортен клуб няма организирани занимания, моят е ходил като по-малък, бяха полудневни и имаше и доста деца на по 13-14.

Тази година не мисля да търся. По-добре да се възползва от ваканцията и да спи до късно, вечер и без това ще играят навън до 12. Ще ходи при учителка 1-2 пъти в седмицата, колкото да не забрави материала и първите седмици в новото училище да има време за адаптация, вместо да се притеснява за входните. Може би и на безплатните летни занимавки от общината, ако си хареса нещо, маршрутът му е с удобни за пресичане кръстовища и ходи сам.

С таблет и компютър се съобразява и навива аларма според времето, за което сме се разбрали. Е, случва се и да хитрува от време на време, но не е системно. Вкъщи има и книги за четене, и с легото още играе, няма да му е скучно.

# 116
Трябва да се разровя. Проблемът е, че повечето такива занимания са към училищата и са само за техни ученици.

# 117
Трябва да се разровя. Проблемът е, че повечето такива занимания са към училищата и са само за техни ученици.
В близките читалища и център за работа с деца попитай.

# 118
  • София
Столичен център за работа с деца прави такива занимални. Но ако детенце е отговорно и се справя добре с ученето, по-добре си го остави вкъщи.  Нищо по-добро от спокойствието и уюта на дома.
На мен сърцето ми се е свило от предстоящите ужасни 3 години. Тукмо избутвам един седмокласник и съм отвратена от нивото на прогимназиалния етап в нашето образование. Всичко е в пълен хаос и не е учудващо, че в 7 клас всички се юрват на уроци. Трагедия! Като се съчетае и с хормоналния бум на децата и липсата на добри учители...трагедията е пълна!

# 119
Моята госпожица ще ходи веднъж седмично на английски език, веднъж седмично на арт-школа и останалото време ще миткосва по улиците. Има една екскурзия с три нощувки от училище през юни, и това е.
Общо взето ще е скука, защото няма да има с кого да се събира и да играят. Но и миналото лято беше така - децата на село, или при баба и дядо.

Общи условия

Активация на акаунт