Петокласници 2022/2023

• 32 742
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Чувам, че пети клас е голям стрес за децата, даже по-трудно им е отолкото в първи. Материалът е много и труден, учителите са различни, всеки с изискванията си, някои са с нови съученици, та не е лесно. Мен лично ме притеснява и как ще учи сам вкъщи, понеже го усещам, че много се разсейва и стои на телефона/таблета, когато е сам следобед вкъщи. Сеща се, че има домашни, като наближи времето  да се прибирам от работа. Таааа, малко ми е мъгливо още как ще се справяме наесен.

# 91
  • Бургас
Именно! И на нашата родителска среща ни предупредиха, че ще е много труден преходът за децата - нова организация за работа, различни кабинети, различни учители, повече материал, по-академично поднасяни уроци и че до края на декември ще са като първокласници и малко по-зле. Зам. директорката постоянно срещала разплакани и дезориентирани петокласници из коридорите - кой стаята не можел да открие, кой нещата си забравил в предния кабинет и какво ли още не.
Занималнята и при нас ще е символично представена - за 6 паралелки ще има 2 групи с двама общи преподаватели, които си поделяли различните предмети и влизали и в двете групи. Препоръчаха ни да подаваме заявления само ако сме сигурни, че децата ни нямат шанс да се справят сами. Моят син не знам как ще се оправи, тъй като наистина е много разсеян и хаотичен и така и не успяхме да му създадем навици за учене. Винаги се мотка, разсейва, брои колко реда е написал, ама колко страници имало, колко думи или задачи, и в крайна сметка домашни, които се правят за час-два и после ще е свободен, той ги разтегля до 6-7 часа два дни последователно и е мъка! А като ме няма да му дудна, рязко ще му падне успеха и дано тогава се вземе в ръце... Мъгла ми е и на мен как ще е наесен, ама няма начин - ще минем и през това Wink

# 92
  • here and now
Моята, занималнята едва я избута в 3-ти клас, а тази година изобщо не е ходила. Учи си сама и се справя добре.
Когато е отсъствала, пак си е учила материала. Много е отговорна. Силно се надявам да си остане така.
При нас занималня няма в 5-ти клас.

# 93
От сега усещам, че телефонът ѝ ще има ограничения за приложенията до 17 часа. Само обаждания, удоволствието след като е приключила с ученето. Ако не е, остава заключен до следващия ден. Ще го мислим. Да дойде този момент.

# 94
Моят няма телефон, а компютър. Няма да го изнасям, вярвам, че ще пише домашни и ще играе. Може и не в тази последователност Joy

# 95
И ние нямаме занималня след 4 клас. Някои дни от седмицата работя от вкъщи, така че виждам как учи, и се надявам да е отговорна и съвестна, особено като е сама.

# 96
  • Бургас
Нашите имат занималня до 7 клас.
Голям плюс е! Знам,че домашните им са написани,обяснени и упражнени!
И двамата ми ходят от първи клас. Няма не искам!
Баткото е 7 клас. Трудно изкарахме от 5 клас до сега,с това онлайн обучение.
Малкият е изцяло самостоятелен с домашните и уроците,благодарение на занималнята и госпожите!
За 4 години мисля,че 1- 2пъти е искал помощ за някоя задача или урок но ЧО или ЧП
Силно се надявам да продължи така сериозен и в 5 клас.

# 97
  • София
Чувам, че пети клас е голям стрес за децата, даже по-трудно им е отолкото в първи. Материалът е много и труден, учителите са различни, всеки с изискванията си, някои са с нови съученици, та не е лесно.
Не се настройвайте предварително, че ще е толкова тежко в 5 клас. По-голямото ми дете, както и още няколко от близкото ни обкръжение смениха не само класа, но и училището след 4 клас, като след кратък период на адаптация, нещата потръгнаха нормално. Със сигурност има и доза късмет да се попадне в добър клас и на по-читави преподаватели, разбира се, но като цяло 5 клас не е чак такова предизвикателство, колкото се представя понякога Simple Smile.

При нас албум със снимки ще има, подарък за госпожата също, само за тържеството още не решено окончателно. Като чета как е при някои от вас, ние явно сме случили на родителски колектив и класна - има инициативност, но без излишно изхвърляне.

# 98
  • София
Чувам, че пети клас е голям стрес за децата, даже по-трудно им е отолкото в първи. Материалът е много и труден, учителите са различни, всеки с изискванията си, някои са с нови съученици, та не е лесно. Мен лично ме притеснява и как ще учи сам вкъщи, понеже го усещам, че много се разсейва и стои на телефона/таблета, когато е сам следобед вкъщи. Сеща се, че има домашни, като наближи времето  да се прибирам от работа. Таааа, малко ми е мъгливо още как ще се справяме наесен.
Потвърждавам. 5 клас е най-отвратителният клас в училище. Нямам идея какви да причините, при нас преходът не е бил толкова рязък. Сега е ужасно. Първо по всички предмети се появяват най-различни учители с най-различни изисквания. Второ, каквото и да си говорим, в начален курс учителките се грижат доста повече за децата. Трето, учебният материал е гаден, МОН си правят каквото си искат и в резултат на това има предвидени много малко часове за упражнения. По математика изведнъж започват да учат дробите и проценти, лица на триъгълници, височини, ромбове. Препускане по материала и никакви упражнения. Всичко това комбинирано със самостоятелна самоподготовка. При голямата ми дъщеря нямаше занималня в 5 клас и изведнъж се оказа, че нашата учи по география например като студентка, целия раздел Simple Smile))) Сега има занимални, обаче аз лично не бих оставила детето да учи в занималня, защото стават все по-буйни и неуправляеми. Само загуба на време ще бъде това. По-добре да се прибира и да си учи. За справянето ще се справят, защото като сега имат шестици, така ще почнат да получават тройки, четворки и ще се усетят. Това е голям шок за родителите Simple Smile)))
 Сега може да ви се струват малки, но на Септември ще установите, че са напълно способни да се прибират сами от училище. Голямата, която никога не беше ходила сама на училище, в 5 клас отиде да учи на другия край на града дето се вика. Водех я сутрин, но се оказа, че няма как да я прибираме. И веднага получи ключове. Качваше си се на метрото, после пеша и се прибираше. Така че за тия няколко месеца децата ще пораснат неусетно.

# 99
За пети клас незнам колко голям стрес е - зависи и от детето,  и от учителите. Само се моля да попадне в добра среда .

# 100
  • Бургас
И аз не харесвам 5 клас!
Ужасно тежък е за децата!

# 101
  • Бургас
Уф, вкараха ме в размисли днес... Тъкмо окончателно говорихме уж с наследника, че не желае да ходи в математическа гимназия и че няма да го карам, въпреки че има шансове и получих изненадващо телефонно обаждане следобеда. Звъннаха ми точно от математическата, тъй като синът ми се е явил на първото от двете техни състезания, които са балообразуващи и има приличен, да кажем, резултат, който му дава шансове да е сред приетите. Но не е записан за второто състезание, което е тази седмица, и питаха дали не сме се объркали нещо и да сме изтървали срока за записване... Детето имало математическо мислене, добър резултат предвид че не е ходило на школи и че ако решим, може да направят изключение. Останаха почти безмълвни, като им казах че няма да се пробва младежът, а той пък като разбра за този разговор, сега твърдо пожела да опитал Rolling Eyes Не се е готвил хич, а състезанието е трудно и не знам дали да се занимавам да звъня утре и да питам дали все пак не могат да го запишат предвид това, че въпросното МЗВ е тази събота... Иди ми, дойди ми е цялата му работа!

# 102
Пускай го на състезанието, нищо не пречи. Но състезанието наистина е предизвикателство. Особено последните години задачите са много трудни за тяхното ниво.....(че дори и за моето ...хахахахха)

# 103
  • here and now
bradata, мен моята редовно ме разиграва така, но съм ѝ свикнала. Любимата ѝ фраза е "Ами размислих."
Аз на твое място бих се занимавала. Нека се яви, пък каквото такова.

# 104
  • Бургас
Ще взема да звънна, пък ще видим какво ще стане... Иначе да, и аз се озорвам вече с някои от задачите Grinning

Общи условия

Активация на акаунт