Петокласници 2022/2023

• 32 460
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да не става дума за външни деца?

# 76
За всякакви, но редът е един мисля. Както ще има деца които няма да продължат тук, така ще има и нови идващи от други училища.
Тези учили тук НЕ са с предимство
Кандидатства се на общо основание. Аз така знам.
Ще попитам в училището в понеделник.

# 77
Специално за записване в 5-ти клас всяко училище е свободно да си определи собствен регламент като единствено спазва сроковете на МОН, които какви бяха обаче - не помня 😳
Мисля, че до 15-ти юли трябва да са приключили, като всяко училище си определя   кои дни записва, кои класира и т.н. Така ученици, които кандидатстват в профилирани паралелки или МГ имат яснота дали са класирани, дали ще се записват, дали ще се местят и т.н. По-скоро към края на май ще има яснота, рано е още.

# 78
Да, нещо такова е. ЗПУО ще погледна пак също.
Иначе в сайта на МГ има график..кога се подава, класиране, записване и т.н.
А на нашия сайт нищо.

# 79
  • Бургас
В нашето училище,децата,които ще продължат обучението си в същото училище,ще се подава само заявление,че продължават. Малко преди края на втория срок някъде.
После не се занимаваме с нищо. Директно са във 5 клас.

За подарък на госпожите,до момента сме се спрели на кристална купа,изписана с имената на децата.
Доволни сме изключително много от двете госпожи!
Приеха ни децата като свои. Страхотни педагожки!

# 80
  • Бургас
При нас в 5-ти клас има две по-профилирани паралелки - с по-засилена подготовка по математика и по български език и към тях традиционно е по-голям интереса. Което пък налага наличието на критерии и има класиране според точките на НВО, оценките, представянето на двете вътрешноучилищни състезания, както и участието и представянето в състезанията през годината. Децата от училището имат екстра 5 точки като предимство, тъй като близко училище е базово и повечето негови възпитаници идват в нашето. За другите паралелки май само се подава заявление, като се посочва желания профил/желаните профили.

# 81
  • София
За оставане в обикновена паралелка в същото обикновено училище не се кандидатства, просто си се преминава в по-горен клас.

# 82
Благодаря ви!
Просто ми се искаше госпожата да ни беше казала тези неща с едно изречение на РС Sad...да знаем, нищо повече.
Разочарована съм и ми е тъпо, честно казано. Други неща я интересуват нея.
Но така се случило явно..може и да бъркам и да имам нереалистични очаквания, не знам вече...Frowning1

# 83
За оставане в обикновена паралелка в същото обикновено училище не се кандидатства, просто си се преминава в по-горен клас.
Но има и обикновени училища, които за оставане в същата обикновена паралелка искат подаване на изрично заявление.

# 84
И при нас искат заявление, защото от пет паралелки четвъртокласници ще правят три петокласници.
При нас положението за завършване е като орел, рак и щука - всеки иска на своето, никой не отстъпва и накрая - нито празнуване, нито нищо...

# 85
Аз пък се чудя, след като четири години е била на целодневно обучение, дали ще се справи сама да учи или да я записвам на занималня. Няма начин да я запиша сега, а в последствие да я отпиша или обратното. В нашето училище нямаше занималня последните две години, часовете им бяха разпределени български, веднага след него самоподготовка, математика, пак самоподготовка, като сутрините стандартно се учеше единия предмет, а следобедите другия. Та не знам за догодина как ще бъде. А ако не се справя сама, или възпитателите не стават...

# 86
В 5 клас има ли занималня?

Аз мисля че ще се справят и вкъщи с домашните. Поне наблюденията ми са такива при сина ми- бързо ги пише, когато бяха ДО и съм била вкъщи, това виждах. Логистиката с прибирането на обед не знам как ще я решим обаче, сам не може, далечко е.
Ето, и това не са ни казали, да го обмисля, обсъдим вкъщи, и кажем
Все в последният момент!

# 87
В някои училища има занимални за след 5 клас, но са много малко. Знам за 121 СУ, че ще имат.
Вариант е частна занималня, но на мен много, много не ми допада, понеже там са събрани деца от всякакви класове и едва ли се учи много добре...

Ако училището е далеч, вариант е да се прибират по няколко деца, живеещи наблизо.

# 88
Проблем с прибирането нямам. Каката се прибираше сама от втори клас, на малката випуска им разрешиха чак след като навършат 10 години. От началото на тази учебна година го прави. Тя и от детската градина беше избягала и се прибрала сама, въпреки че беше много по-далеч и ни беше изправила косите на всички. А нямаше още седем тогава.

# 89
В нашето училище занималнята след 4 клас е сборна, тъй като желаещите  деца са доста по-малко. Заради това ни предупредиха, че няма да им се помага както досега, децата ще са на различна възраст, като цяло неудобно и непрепоръчително.
Иначе още през април ни питаха кой ще се мести, но счетох за безсмислено да давам конкретен отговор преди средата на юни. А това със записването за някои доп.дейности сега и невъзможността да се отпишеш през октомври, е върхът на организираността. Аз не знам как ще сме след две седмици, какво остава да планирам занималня или извънкласно през октомври.
Иначе специално записване няма.
Виж, в училищата по изкуствата не само има презаписване, ами и всички държат изпит за кандидатстване по специалността си.

Общи условия

Активация на акаунт