Петокласници 2022/2023

• 32 778
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Сега говорих с моя синковец, каза, че госпожата им изрично им е казала да пишат само със син химикал. Накрая така ще се объркат тези деца, че вместо да мислят по тестовете, ще се вълнуват дали са с правилен цвят химикал.....

# 166
Изискването за черен химикал е заложено в Наредбата за оценяването от години, още преди да бъде проведено първото НВО за 4. клас по новия формат. Работите се сканират и проверяват в електронна среда. Черният химикал осигурява по-добър контраст.
Що се отнася до триещите се химикали, аз не бих поела подобен риск. Освен че има правила за корекция на сгрешен отговор детето ще губи време да трие, може да увреди бланката, да се притесни, че не се изтрива добре...Такива работи.

# 167
Тонич, брагодаря за корекцията.
Аз днес купих две черни химикалки.
Дразни ме класната, че все в последният момент казва нещата. Ако накъде тук в др.тема не бях мярнала тия дни за черния фимикал, и не бях питала изрично..в сряда вечерта пак щеше да го изпляска, да се чудя откъде да търся химикал в последният момент. Много лоша комуниказия 4г..много зле Frowning1

Дали са заявления за занималня, нито знаем кой ще я води, нито нищо.

Бе все непълна информация, все неясна, половинчата..а като попиташ на РС и върти очи. Аман.

# 168
Включвам се само, за триещия се химикал. Класният ръководител ни предупреди, че с  тези химикали не се вижда написаното след като се сканират листовете. Каза ми само черни химикали, най-обикновени.

# 169
Имахме родителска среща за запознаване с екипа, който ще поеме децата от пети клас. Първата изненада беше, че само две учителки имат някакъв по-сериозен опит. Всички останали са млади кадри, под 30 годишни. Втората е, че ще вземат предвид резултатите от НВО и успеха от дипломата за завършен четвърти клас и ще правят "класиране" за паралелките. С две думи, вие може и да посочите някакви желания за засилено изучаване в пети клас, но детето може и да не го класираме.

# 170
  • София
Сега говорих с моя синковец, каза, че госпожата им изрично им е казала да пишат само със син химикал. Накрая така ще се объркат тези деца, че вместо да мислят по тестовете, ще се вълнуват дали са с правилен цвят химикал.....
Ужас!!! Казала изрично... Rage Аз бих говорила с класната, че моето дете ще пише с черен химикал, независимо от нейните думи, ей така на моя отговорност.
Нас ни предупредиха още преди няколко дни за това и понеже се въртя в матурите за 12 клас, та съм се подготвила с черни химикали Simple Smile))
За триещ се химикал, изобщо не бих позволила да се използва в подобен случай.

# 171
Нашата класна писа с големи букви децата да си носят два черни химикала на НВО-то. Друго като информация - няма. Нито са им казали как да маркират верните отговори в бланката, нито инструктаж - НИЩО.
Добре че по стечение на обстоятелствата съм вкъщи другата седмица и ще й разясня всичко аз. За съжаление не попаднахме на класна.

# 172
В понеделник е изцяло учебен ден. В сряда при нас- присъствен. В четвъртък си ги викат по програма. Има цели три възможности да им се обясни подробно всичко което е нужно. Като гледам моите деца, изобщо не намирам за удачно да се обяснява един месец по-рано.
Отделно от това от сума ти време правят САМО това-да прехвърлят решения на бланки за изпит който не носи никакви реални последствия(изкл.децата които кандидатстват, но те са сравнително малък брой спрямо общия) .

# 173
В понеделник е изцяло учебен ден. В сряда при нас- присъствен. В четвъртък си ги викат по програма. Има цели три възможности да им се обясни подробно всичко което е нужно. Като гледам моите деца, изобщо не намирам за удачно да се обяснява един месец по-рано.

В четвъртък е първото НВО, при вас няма ли да има, че ги викат по програма?

Месец по-рано не виждам някой да иска, за ден-два ставаше дума...
Ако аз бях класен ръководител, щях да обясня на моя клас указанията, вместо квестор да им даде лист с тях и да го четат преди теста.

# 174
Ще имаме. Просто ги викат в 8.
Указанията смятам че са им обяснени достатъчно, пък било то и да не са прочетени от тази нарочна бланка, все пак НВО не се прави за пръв път. Аз лично като родител ще го минавам за трети това НВО- даже преди десетина години включваше и ЧО и ЧП. Така че на фона на минималното му значение никак не съм в треска.
Отговорих на дамата с предходно мнение, която е очаквала обясненията да се случат преди това.

# 175
Дните с НВО са си нормални учебни дни, с отсъствия и пр. Голямото междучасие го ползват да си намерят стаите и в 10.00 ч. почват. Като свърши продължават по програма. Всичко им е обяснено, 24 - ти и 25 - ти са почивни, само дето ще ходи на манифестация, за която липсва информация и леко ме напряга.

# 176
Чудесно е за вас.
При нас както писах, не е обяснено, и нямат намерение да го правят. Решавали са тестове, това е.
За мен е важно да са наясно че само второто листче се праща, така че да внимават именно то да е добре попълнено с отговорите.

# 177
Винаги за четвърти клас е било нормален учебен ден, в 10 просто отиват в стаите, предвидени за изпита и го правят в рамките на 40 минути. Квестори предполагам ще бъдат или външни учители, или такива, които са непознати за учениците, в смисъл не им преподават по нищо.

# 178
Аз лично ще кажа на моя да пише с черен химикал. Може и да изпринтвам указанията и да си ги прочете предния ден. Вярно е, че самото НВО не е кой знае какъв изпит, все едно правят изходно ниво върху материала, но все пак те са деца и може да се притеснят, да се напрегнат и да не успеят да покажат какв знаят. Не, че ще е голяма драма, но за тях си е успех/провал.

# 179
Не навсякъде е така. Нашите ги искат направо за теста. Не по-раво, не в 8, не в 9. Направо в стаята за теста.
Часовете ще са след това, всичките.

Общи условия

Активация на акаунт