Четвъртокласници 2022/2023 - Тема 1

• 39 587
  • 873
  •   1
Отговори
# 135
На чедото й дадоха от училище “Какво трябва да знам в края на трети клас” сборник с тестове по БЕЛ, мат., природа и общество + попълване на читателски дневник. В началото на учебната година трябва да ги носят.

# 136
  • там където има винаги вятър
.......................
Тези книги "Голямата ваканция" и подобни им ги дават всяка година в училище, но не мога да го накарам да се занимава по тях...... Успоредно със списъка чете и неговите си Дръндьовци.

Никога не са давали такава книга Thinking
Тия Дръндьовци пък са в нашия списък, но може да се разминем с тях.

..........Определено хареса Уолямс. Казах, че няма да види таблета ако не чете сериозно "Том Сойер".
На английски ходи с желание, не я карам насила.

Тоя Уолямс от вас го чух. Най-важно е желанието. Затова, каквото ѝ харесва това да чете, каквито интереси има - там да ходи.

Аз не харесвам фентъзи - нито книги, нито пък филми гледам!!! Божеее, срам, че не съм гледала Хари Потър...Властелинът на пръстена и още и още...Мислех си че  Патиланско царство ще е интересна на първокласничката, ама - не, май ѝ е минало времето...Доста неща трябваше да  обяснявам Rolling Eyes

Утре изпращам децата и излизам във ваканция Grinning Да се оправят дъщерите, с дъщерите си.

П.П.
На чедото й дадоха от училище “Какво трябва да знам в края на трети клас” сборник с тестове по БЕЛ, мат., природа и общество + попълване на читателски дневник. В началото на учебната година трябва да ги носят.
Много полезно Hands Plus1

# 137
"Патиланско царство" щерката прочете още при първото затваряне заради пандемията , в края на първи клас. Четеше на глас ту на мен, ту на баща си. Хареса и'.
За Дейвид Уолямс научих от класната (потърсих в Интернет, че и аз не знаех кой е, за него казват, че като стил наподобява Роалд Дал) . Тя каза, че с предишния випуск си направили библиотека. Всеки носел книга, разменяли си ги." Бабата бандит" била абсолютен хит. Поръчах я с малко съмнения дали ще я прочете докрай, дали няма да и' омръзне (миналата година с желание започна "Матилда", накрая едва я дочете). Но, стана чудо, прочете я доста бързо, хем още ходеха на училище. Нека да чете каквото харесва, класната каза, че е важно да четат, но като си говорихме с нея и с майки на деца от класа, мнението е, че речникът им е беден и трябва да четат и други книги.
За първи път това лято имат домашни (тестове по различните предмети, които трябва да предадат като започнат училище).

# 138
И при нас бабата купи "Бабата бандита", но още не сме стигнали до нея. Иначе за Уилямс научих от тук и казах на бабата да купи нещо на този автор и тя с чувство на хумор избрала тази книга. Другата баба, обаче беше възмутена. Чакам мнението и на внучката🤣

# 139
Кога ще има нова тема за 4 клас?

Трябва за 4 поредна година да купувам раница. Искам да е голяма, с много джобове. Миналата година я мъкнехме всеки ден, за да виждам до къде е детето с училището, защото бяхме на ново място. Откачихме - и ние, и детето.
Някой може ли да сподели, ако знае къде да търся раница в София?
Благодаря.

# 140
Кога ще има нова тема за 4 клас?

Трябва за 4 поредна година да купувам раница. Искам да е голяма, с много джобове. Миналата година я мъкнехме всеки ден, за да виждам до къде е детето с училището, защото бяхме на ново място. Откачихме - и ние, и детето.
Някой може ли да сподели, ако знае къде да търся раница в София?
Благодаря.
Lumar +
Пъреолаче
Озон
Всички тези имат и физически магазини. Можете да ги посетите на място и да си изберете. Или да разгледате в нета марки и модели и тогава да се ориентирате за физически магазин.

# 141
  • Където морето целува небето...
Защо купувате всяка година? Късат се или не са удобни на детето?
На синко раницата е бяло и сиво (кой дявол ме накара не знам), ама пусто това хареса за 1 клас. И тази година може да изкара с нея, но купихме нова и ние. Старата е на HEAD, сега взехме Cool Pack.
Между другото ни предложиха много ефектна раница 2 в 1. Може да се откачат предните джобове и детето да взима част от учебниците у дома.

# 142
Чадото е с Dakine от първи клас. Не мръдна. Съвсем не очаквах такава издържливост. Още една година (поне) ще изкара с нея.

Може ли линк към 2 в 1 раницата?

# 143
Ползваме раници Gabol от книжарниците и Dakinе от Спорт депо.

# 144
  • София
Големият син изкара няколко години с раница Cool Pack, много здрава излезе, с много джобове. Миналата година я сменихме, защото вече му идваше доста шарена, иначе спокойно можеше да се ползва още.
Малкият е с една сръбска (нещо като Белвил май беше), тип кутия, мисля и в четвърти клас да я ползва.

# 145
Може ли линк към 2 в 1 раницата?

https://coolpack.bg/uchenicheska-ranitza-combo-2-v-1-prism-illusion.html
Подобно на тази, като тази част, която се изважда също е с презрамки. Стори ми се много практично, ако се налага нещо да се взима за домашно.

# 146
Ние сме с Белмил, абсолютно здрава три години, но е с котенце отпред и моята ме помоли за нова. Аз се замислям за Ташев, аз имам такава и я ползвам над 15 години. Обаче, не съм сигурна, че ще ѝ харесат моделите.

# 147
На първата се скъса джобчето отстрани. Всеки ден носи 2 води по 0,5 л. Освен това като има повече папки едвам се събират. На втората се скъса дръжката, а на третата, уж швейцарска се счупиха циповете и дръжката не знам дали ще издържи още 1 година.
Тази дето е 2 в 1 на морето я гледах на цена 145 лв, но аз толкова пари няма да дам за раница.

# 148
Дръжките са проблем при почти всички деца в класа на моето. Чиновете им са с от тези новите, модерни, с едни кукички за закачане на чантата. Куките обаче са малки за дебела дръжка и ги продупчват от постоянното висене, на някои деца се и прокъсаха. На нашата раница си има дупка в дръжката. Затова и ще има нова, но пак взехме голяма. Не знам в 5 клас вече как са от към обем учебници, но и тогава съм обещала нова, ако влезе в Математическа гимназия Simple Smile
П@нди, между 70 - 80 лева беше тази 2 в 1, която гледах аз. В сайта на Cool Pack също са около тази цена. Предполагам има и по-скъпи марки де, но 145 си е много.

# 149
Не съм надничала скоро в темата. И аз се оглеждам вече за раница, понеже синковецът иска нова. Иначе 3 години си кара с Габол той. Единствено на дръжката е почнал да се разнищва леко платът от горния слой(не знам дали обясних добре). Можеше да изкара и тази година с нея, но той вече и шарката не харесва.

Общи условия

Активация на акаунт