Четвъртокласници 2022/2023 - Тема 1

• 39 592
  • 873
  •   1
Отговори
# 150
  • shumen
Нашата раница се скъса още края на 2 клас.В 3 беше с нова и ще изкара и с нея и в 4.
Четат ли  вашите деца книгите от списъка?Моето прочете две от тях-Том Сойер и Туфо,рижият пират и написа в читателския дневник.Има още 4,но тях ги е чел и няма да го карам пак да ги чете.

# 151
От списъка нищо не е прочела. Чете Дейвид Уолямс, прочете "Том Сойер" и "Мери Попинз"(не са им в списъка, първата баща и' я даде да чете, втората аз). По списък имат приказки, доста от тях е чела.
Имат да четат разкази от Иван Вазов, тях ще и' дам да прочете. Племенницата ще е 6 клас и чете "Под игото", но мнооого бавно и' върви.

# 152
  • Където морето целува небето...
Прочел е две книги от списъка и в момента "мъчи" Деца играят вън. Още е в началото, но не е възхитен, надявам се след 10-20 страници да го увлече. Аз я прочетох и си знаех, че ще му е малко далечна (действоето се развива в дълбокия соц). Иначе за сметка на тези от списъка, прочете три други книги. Уж ги редува, но всичко извън списъка му е по-увлекателно.

# 153
Моята в момента чете "Войната на таралежите" и ѝ е интересна. Опитах се да ѝ привлека вниманието и към филма, но му отказа.
Иначе нашият списък е само насочваш, класната каза, че е важно да четат. Беше написала автори и примерни произведения. Тя прочете три на Р. Дал и Карлсон на А. Лингренд. От другите автори засега нищо не е чела. Иначе чете Том Сойер на английски. Каза, че ѝ е забавно, но не посяга много към нея. За момента мисля, че е добре с четенето, карам я и да ми разказва, за да се учи по-добре да се изразява.

# 154
  • shumen
Моят Войната на таралежите я чете още миналата година.Деца играят вън е започна,но не му хареса и се отказа.

# 155
Има ли бъдещи четвъртокласници, които ще кандидатстват за математическа гимназия след 4 клас?

# 156
  • София
Ние се чудим. Малкият иска да поеме по пътя на батко му с математиката. Но аз имам колебания.

# 157
Ние се чудим. Малкият иска да поеме по пътя на батко му с математиката. Но аз имам колебания.
Бихте ли споделили от какво естество са колебанията, ако не е лично, разбира се.

# 158
  • София
Колебая се защото не знам дали детето достатъчно харесва математиката. По-скоро мисля, че копира брат му. Може би ще пробваме де, има време.

# 159
И ние не сме решили. При нас гимназията е в съседен град и това ме разколебава. Иначе го влече доста и му се отдава - високи резултати има по състезанията до момента.

# 160
Има ли бъдещи четвъртокласници, които ще кандидатстват за математическа гимназия след 4 клас?
Да, има Simple Smile.

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 07:44 от silan

# 161
  • shumen
И аз още се чудя.Моя го влече математиката,но дали ще го приемат не се знае.

# 162
Моята е със самочувствието на математически гений, но аз забелязах, че ѝ липсва логическо мислене, но тя не ми повярва. Миналата година се записа на За имателна математика, но определено и тя вида, че това не е за нея.
Така, че далече от математиката.

# 163
Привет на всички!
На макс се възползваме от ваканцията, всичко е супер лежерно при нас. Морето мина, предстои планината. Четенето е когато и колкото поиска, 4 книжки е прочел досега и само една е от списъка. Никакви дневници, никакви упражнения. Понякога сме в гората, излети правим, за съжаление обаче с тези жеги последните дни и това не става.

Да, надявам се да успее. Много добре се класира по състезанията, та вярвам, че ще се случи.

# 164
Пожелавам успехи на всички, които желаят МГ! Моят също ще пробва, надява мсе да успее, има шансове, а и го желае повече отколкото ние с баща му.
Остана месец лято. Едно време винаги ми ставаше тъжно, като дойдеше август.
Още мъчи "Деца играят вън". Хич не му върви бързо. Всеки ден я носим да я разходим тази книга до плажа и дори не я отваря. Вече две майки се похвалиха в групата на класа, че децата прочели всичко от списъка и искаха още книги... Моето е едва на третата книга от този списък.

Общи условия

Активация на акаунт