Четвъртокласници 2022/2023 - Тема 1

• 39 631
  • 873
  •   1
Отговори
# 735
  • Където морето целува небето...
Дописвам, че и моето дете сподели, че аудиото му се е сторило по-бързо от всички пробни, но го отдадох на това, че днес все пак е една идея по-притеснен, а на пробните го караха по-лежерно. Успявал е да запише, но е дописвал след започване на следващото.
Не би следвало да има разлика в бързината на изчитане и ще е лошо, ако са го допуснали.

# 736
Ох, ще лудна.

# 737
Извинявам се, ако е коментирано, но знаете ли къде ще се проверяват резултатите?

# 738
На мен детето и съучениците му ми казаха, че било лесно, но ще видим резултатите все пак...

# 739
Извинявам се, ако е коментирано, но знаете ли къде ще се проверяват резултатите?
На сайта на МОН с парола, която всяко дете днес е получило.
Ако нямате, може би след утрешния ден.
Това е един бял лист с данни на детето, залите за двата изпита и код и парола за влизане за проверка.
За утре ще им трябва същият лист, така че може да са им ги събрали като при нас и утре вече да им ги дадат за вкъщи.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 14:06 от blueeyes

# 740
  • Варна
Много бързо са чели диктовката.
Ей това ме притесни. Нали е на запис?
Ние с моя диктовки правихме вчера само, в училище правят по помагалата на Клет и Просвета. Вчера в бързината хванах първата в Youtube, моят се ядоса, защото била много бърза. Действително 4 минути клип за 3 прочитания. След това изтеглих аудиофайл от Просвета - 7 минути и кусур за същата дължина текст. Така че как са решили МОН да се изгаврят с НВО остава загадка.

# 741
  • София
На мен детето и съучениците му ми казаха, че било лесно, но ще видим резултатите все пак...
Добре, че се появяват и такива коментари Simple Smile

За резултатите на служебната бележка трябва да има линк. Аз нашата не съм я видяла още, но би следвало да е тук: https://infopriem.mon.bg

# 742
Чух се със щерката, само някакъв Любомир била объркала.
Диктовката и текста нямала проблеми, съчинението било супер Simple Smile
Чакам супер точките Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 743
И дъщеря ми сподели,че диктовката е била бърза,а в тяхната зала,не се е чувало идеално,в другите 3  е нямало проблем.Теста с разбиране  бил средно ниво на трудност.Днес и утре не учат-в 9ги водим-11 ги взимаме...Нещо ,което на мен ми се стори странно-на бланката с отговори не са  писали името си-така и бяха инструктирани,но на другия лист със самите въпроси са писали името си..

# 744
  • София
Според моя син и негов приятел изпитът е бил лесен (това нищо не значи, де).
Диктовката е била по-бърза от примерните на Просвета, но след кратко ошашкване е успял да напише всичко.
Тестът е бил лесен, текстът за четене с разбиране е бил по-дълъг от обикновено, но по-разбираем, съчинението му е харесало, нямало е ключови думи и така му било по-добре.

# 745
И дъщеря ми сподели,че диктовката е била бърза,а в тяхната зала,не се е чувало идеално,в другите 3  е нямало проблем.Теста с разбиране  бил средно ниво на трудност.Днес и утре не учат-в 9ги водим-11 ги взимаме...Нещо ,което на мен ми се стори странно-на бланката с отговори не са  писали името си-така и бяха инструктирани,но на другия лист със самите въпроси са писали името си..

Така и трябва да бъде.
Не мога да разбера защо се процедира различно и директорите си правят волни програми.
И на колежката детето е било така - викат ги в 9.30 с двете черни химикалки и в 11 си ги вземат. Това в училището на Д. Стаматов - бравос!
Ние тръгнахме с раница, приготвена за първи и втори учебен час. След втория час децата са отишли в съответните кабинети – били са смесени в няколко класни стаи, а след края на изпита трябваше да изчакат да свършат всички в тяхната класна стая за да си вземат обратно раниците.
Ами не е домислено.
Аз чакам да видя черно на бяло текста, така ще добия по-реална представа.
Каза ми, че диктовката не му е била бърза, но на места не се чувало много добре.
Според мен този елемент може да се замени с текст, в който да открият даден брой правописни и граматични грешки - както на матурата в 7 клас.
Така няма да има - на един му е бързо, на друг му е тихо, на трети - нещо му забръмчало.

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 14:11 от blueeyes

# 746
Звъннах да питам моята как е минало. Беше разсеяна, защото ѝ прекъснах играта,🤣
Каза, че било лесно и дори направила проверка. Истината ще се разбере с резултата😊

# 747
Моята пък е втора смяна и даже ще си изкара пълен учебен ден.

# 748
Нито съм я чула, нито съм я видяла.
Тръпна в нетърпение да я видя и да сподели как е монало.

# 749
Публикуваха теста: https://www.mon.bg/bg/101167

Някои може ли да каже кои са трите сложни думи в това изречение? Според бланката за отговори, верният е В) три. Моят тук се е затруднил и го е оставил празно.  

Колко сложни думи има в изречението?
В едната си ръка Любомира държеше сладолед, а в другата – светлосини балони.
А) една
Б) две
В) три

Също така е отговорил грешно на въпрос номер 2, така че със сигурност сме 2*(-2) = (- 4) точки надолу.

Значи от първите 14 въпроса, има 12 верни, един грешен и един непопълнен.
За свободните отговори на въпроси по текста ми хареса как ми обясни, че е отговарял, със свои думи и цели изречения.
За съставянето на текст по картинка също звучеше обещаващо, но ще видим...

Последна редакция: пн, 29 май 2023, 15:47 от Qosata

Общи условия

Активация на акаунт