Четвъртокласници 2022/2023 - Тема 1

• 39 555
  • 873
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Нашите вече са оформени по всичко. Върнаха учебниците.  На 31-ви завършват и веднага започваме летните курсове.

# 91
  • shumen
Аз малко ще го оставя да си почине ще го пусна на лятна занималня след 15.06.
Нашите са върнали всичко,без читанката.Там до последно ги кара да четат.Домашни не им дава от миналата седмица.Дори им е казала по което са върнали учебниците и тетрадки да не носят.

# 92
  • Където морето целува небето...
Айде да ви шашна аз тогава - нашите имат проект за четвъртък и забележете - втори проект за 30.05. Учебници не са връщали и нямам идея кога ще се случва това. Носят всичко на макс. Не е оформен по два предмета, но при нас по всеки предмет е различен учител и явно всяка по различно време ще качи оценките.

# 93
Нашите на 30.05. имат изходно ниво по английски.

# 94
  • София
E, последните два поста са наистина изненадващи. Особено с изходното на 30.05. Как ще постави оценки, като трябва да са оформени преди това? (По наредба май крайния срок за срочни и годишни оценки е не по-късно от два дни преди края на срока / годината).

Нашите ще имат тържество пред родителите и ръководството на училището. Нещо като традиция стана, миналата година децата сами поискаха да им организират такова, сега отново. В дните до 31.05 ще репетират.

# 95
Аз разбрах, че изходните не са задължителни вече. Може би учителят иска да разбере на какво ниво приключват учениците и това няма да има отношение към оценката.
И нашите не са върнали учебниците. Учат нормално, имат домашни, които пишат на занималнята.
Имаме електронен дневник, оценките се нанасят непрекъснато, но виждам, че само по ЧО е оформена, на последната оценка пише, че е тип годишна.
Утре имаме РС. Ще избираме  кои предмети ще са ИУЧ. Детето каза, че ще гласуваме дали да има занималня, което ме изненада, защото в училището начален етап винаги са имали. Аз лично предпочитам да има, защото много добре ги подготвят. Без занималня ще е трудно да се справим.

# 96
Ако учителите чакат изходните, за да се ориентират децата как завършват, не знам къде са били през цялата година и не са се ориентирали. Все пак с тези деца са всеки ден и би трябвало да имат наблюдения. Като цяло не мисля, че едно контролно отразява цялостната картинка - може да назубриш, да препишеш, да се притесниш и т.н. Според мен учителите трябва да са наясно кой къде е.

# 97
  • shumen
Нашата класна на родителската каза,че до 20.05.трябва да минат изходните и да са уформени.Сега ходят на училище колкото да не е без хич.
Фортуна,нашите занималня ще имат.За ИУЧ попълвахме Математика и Български.

# 98
  • Където морето целува небето...
Детето каза, че ще гласуваме дали да има занималня, което ме изненада, защото в училището начален етап винаги са имали. Аз лично предпочитам да има, защото много добре ги подготвят. Без занималня ще е трудно да се справим.
При нас още от миналата година имаше много деца от всички класове, които не посещават занималня. Затова сутрин сме 5 паралелки, които следобед се събират в 4 паралелки за занималня. Мосля, че няма как да я премахнат нацяло до 4 клас. Просто ако има по-малко желаещи ще се направят нови групи.

# 99
И нашите не са оформени по нищо все още. Пишат си домашни, разнасят си учебници...
Иначе декларации и ние попълвахме за ИУЧ, който иска и за занималня. Моят син още в средата на втори клас го спрях и мисля,че му се отрази добре откъм учене. Надявам се и в четвърти клас да е достатъчно отговорен и да се справя сам.

# 100
  • София
Eееех, оказва се, че заради някакъв проект, нашите третокласници ще ходят на училище до трети юни.
И това го разбираме тази седмица едва. Много неприятно ми стана ...

# 101
Нашите ще имат допълнителни занимания две седмици след завършването. Но няма да са по цял ден, а за около час - два на ден, като не е задължително присъствието. Например: Игри на стадиона, посещение на библиотеката, екскурзия до близък исторически паметник, т.н.

# 102
  • shumen
При нас няма да има нищо допълнително.Във вторник май ще им дадат удостоверенията на екскурзията и списъка с книгите.И да питам някой има ли вече с даден списък с книги?За Понеделник им казала да носят гъба,препарат и ръкавици и ще чистят шкафчетата и чиновете.

# 103
В четвъртък имахме РС. На нея избрахме ИУЧ за догодина (мисля, че повечето избрахме първи предмет математика, който ще е по два часа седмично, а втори БЕЛ, който ще е един път седмично).
Вероятно ще има занималня.
Ще учат до 31.05. До 07.06 ще имат проектни дейности с госпожата от занималнята, а класната ще работи с две деца, които имат трудности с учебния материал. Свидетелства ще дават на 7 или 8 юни.
За книгите госпожата каза, че ще даде списък, но важното е да четат, за да си обогатяват речника.
Днес гледах в Школо, оформена е по всички предмети. За оценките госпожата каза, че е писала реални по основните предмети, само по компютърно моделиране е написала по-високи.
Днес са на екскурзия. Ето, че и трети клас се изниза.

# 104
Ние предадохме учебниците, но за понеделник имат домашно и ще работят в помагалата. Вторник ще си направят тържество и Ваканция, Здравей!
Просто вече ми се иска почивка, не знам защо, но тази година ми се стори безкрайна.

Общи условия

Активация на акаунт