НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 4

• 95 812
  • 762
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Документите онлайн ли се подават или намясто?

# 376

Миналата година ги подадох онлайн.

# 377
  • София

Благодаря 😊

Някой може ли да ми обясни тази задача?

Последна редакция: вт, 16 яну 2024, 11:11 от Jamily

# 378

Благодаря 😊

Някой може ли да ми обясни тази задача?

Здравейте!

Нито съм учител, нито детето ми е прието, сега тепърва ще кандидатства за първи клас, така че не мога да помогна.

# 379
Леле, какви са тия задачи...
Много неясни.

# 380
Много неясни.
Кое точно е неясно?
В ПУК се учи групиране и сравнение.

Птицата и самолета могат да бъдат в една група, защото летят.
Ножицата и хляба няма как да бъдат в една група - нито са от еднакъв материал, нито с ножица можеш да отрежеш хляб, нито имат някакво общо свойство.

# 381
Много неясни.
Кое точно е неясно?

Ножицата и хляба няма как да бъдат в една група - нито са от еднакъв материал, нито с ножица можеш да отрежеш хляб, нито имат някакво общо свойство.

Светофара и динята са сходни по цветовете, зелено, червено и жълто (семките на динята). Nerd

# 382
  • Сф
Ирония ли е това за динята? Защото по презумция семките са черни, никога не бих се сетила да ги групирам заедно.

# 383
Ирония ли е това за динята? Защото по презумция семките са черни, никога не бих се сетила да ги групирам заедно.

Нее, това ми хрумна на мен, има семки, които са жълтеникави. Flushed

# 384
  • Сф
В задачата се пита, може или не може да са заедно. В случая не може.

Имам почти чисто нова книжка, която взехме при подготовката за 1ви клас. Подходяща е за начало, задачите са по-ясни и разбираеми от Азбуката и на НУКК.
Подарявам я, някой, ако я иска.

# 385

Имам почти чисто нова книжка, която взехме при подготовката за 1ви клас. Подходяща е за начало, задачите са по-ясни и разбираеми от Азбуката и на НУКК.

Здравейте, аз проявявам интерес, ако предложението Ви все още е валидно.

# 386

Аз също с удоволствие бих я взела

# 387
Много неясни.
Кое точно е неясно?

Кой е отговора? Коментирайте, моля,  цялата задача

# 388
Има ли и други 6-годишни, които ще се пробват тази година за изпита. Моето дете става на 6 април месец. Какви са очакванията ви?
Аз не очаквам да я приемат сега, а е просто опит. Общо взето дори да се справи, ми се струва незряла още за училище: липсва ѝ постоянство, бързина(рутина), концентрация и емоционалното състояние е водещо при решаването на задачи, така че ако е в настроение може и да изкара добър резултат.

# 389
Здравейте.

Има, да. И ние ще се явим пробно, за да види детето за догодина, че не е страшно. И аз нямам очаквания да бъде прието, но много се радвам, че е схватлива, напредва бързо и за догодина мисля, че ще е готова. Ние започнахме с една от книжките на Румен Генков (втората, че тя първо ни изпадна). Сега сме на "За бъдещите първокласници" и на детето й е доста по-лесно с нея. При Румен Генков са малко по-сложни задачите и за постепенно надграждане може би обратният ред е по-подходящ

Има ли и други 6-годишни, които ще се пробват тази година за изпита. Моето дете става на 6 април месец. Какви са очакванията ви?
Аз не очаквам да я приемат сега, а е просто опит. Общо взето дори да се справи, ми се струва незряла още за училище: липсва ѝ постоянство, бързина(рутина), концентрация и емоционалното състояние е водещо при решаването на задачи, така че ако е в настроение може и да изкара добър резултат.

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 11:13 от Crociati

Общи условия

Активация на акаунт