Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е епизиотомия?
Какво е мнението за бебе, родено в 8-ия месец?
Какво е мнението за връзката между ръста и раждането по естествен път?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е епизиотомия?
Епизиотомията е медицинска процедура, при която лекарят прави разрез в областта на влагалището и перинеума по време на раждането. Целта е да се предотврати разкъсването на тези тъкани, особено когато бебето има голяма глава или майката ражда преждевременно. Процедурата изисква 3-4 седмици за зарастване и налага спазване на добра хигиена и въздържане от сексуална активност през това време.
-
Какво е мнението за бебе, родено в 8-ия месец?
-
Какво е мнението за връзката между ръста и раждането по естествен път?
-
Има ли риск дрехите на бебето да пожълтеят, ако се изгладят предварително?
-
Какво е мнението за високите жени и лекото раждане?
. Тук сме тежка категория с по над 10 кила(поне). А по въпросът с шофирането аз си карам и не смятам да спирам. Даже смея да твърдя че си шофирам на моменти доста безрасъдно, но да чукам на дърво дано не става нищо.
Киселините само ми изгарят хранопровода, но повръщането си беше както първите месеци... 

Даже, онзи ден бях с един бял панталон в едно заведение и кихнах.... може да се сетиш какво последва. Ами така е, перинеумът се отпуска и затова ни се случват такива работи. Аз, затова ,вече като усетя че ще кихам взимам преварителни мерки...запушвам отвора с ръка
и второ то е като все едно ви изсипват голяма кофа с вода, просто няма начин да се сбърка
) с акт и постановлението или както там се казва ще излезе след около месец. Тогава ще знаем колко точно
Просто в един момент много се притесних!