Студ и сняг през Януари,много мами със бебоци ще завари!!!

• 11 347
  • 272
  •   1
Отговори
# 165
Клемски, имам чуството, че бебо ти е одрал главата. Толкова ми прилича на теб или поне носленцето му е твое.
А, исках да ви попитам още- има ли шофиращи сред вас? МИслите ли да спирате карането?Аз още се чудя.То недай Боже ако стане беля, дали съм в 5ти или 9ти месец не знам дали има някаква разлика....
Fighty , засрами се с тия твои 8 кг Crossing Arms. Тук сме тежка категория с по над 10 кила(поне). А по въпросът с шофирането аз си карам и не смятам да спирам. Даже смея да твърдя че си шофирам на моменти доста безрасъдно, но да чукам на дърво дано не става нищо.
Ним, не казваш каква беше санкцията за мъжа ти?

# 166
  • София
Хм, бе нямах киселини когато започнах...  newsm78 Киселините само ми изгарят хранопровода, но повръщането си беше както първите месеци...  Sick

Аз шофирам. И нямам намерение да спирам. Даже се изкушавам декември да посетя едно парти в Кърджали на 12 и Хисар на 16-ти... Но човек предполага, Господ разполага...

Тази нощ, в подписа на една форумка открих следното култово нещо:

Таралежът е птица упорита - без да я ритнеш не излита!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 167
Момичета, никой не си признава, ама срам-не срам ще си кажа  Embarassed На вас случва ли ви се вече да се изпускате по малка нужда?  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed

На мен до сега ми се случи няколко пъти - при кихане 2 пъти и май 1-2 пъти просто така при ставане. Тя мойта мома винаги е била ниско, на моменти ме рита ниско, рита ме и в ануса - всичко мога да изтърпя, но това честно казано ме изкара от нерви и много се притесних. Първо от факта, че вероятно от почти 24 години не съм се напишквала, а и ме тормози мисълта - как аджеба ще разбера, като ми изтекат водите? Има ли опасност да се сбърка с ... напишкване?

Аре, признах си, отивам да се засрамя в ъгъла.  newsm43

Споко,да си призная и аз  Embarassed Много рядко,но ... И на мен ми е много странно как ще разбера-ами ако ми изтекат докато съм в тоалетната???? newsm78 Или пък в банята???  Thinking

# 168
Нимски, хахахахаха не се притеснявай, на мен редовно ми се случва това с напишкването Blush Даже, онзи ден бях с един бял панталон в едно заведение и кихнах.... може да се сетиш какво последва. Ами така е, перинеумът се отпуска и затова ни се случват такива работи. Аз, затова ,вече като усетя че ще кихам взимам преварителни мерки...запушвам отвора с ръка Rolling Eyes

# 169
Пък аз сега чак забелязах ,че на първата страничка термина ми е писан за 7ми, а той е за 14ти.Може и аз да съм дала грешна информация в началото Embarassed

# 170
За изтичането на водите не се притеснявайте - няма как да се сбърка,. Първо количеството доста повече от едно обикновено напишкване Party и второ то е като все едно ви изсипват голяма кофа с вода, просто няма начин да се сбърка

# 171
  • София
Копирам ви тук нещо, на което попаднах в темата за въпроси и отговори за майчинството, защото не знам дали всички четат там:

малко проекта на Закон за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2007 г.

Цитат

§ 4. В Кодекса за социално осигуряване (обн., ДВ, бр. 110 от 1999 г.; Решение № 5 на Конституционния съд от  2000 г. - бр. 55 от 2000 г.; изм. и доп., бр. 64 от 2000 г., бр. 1, 35 и 41 от 2001 г., бр. 1, 10, 45, 74, 112, 119 и 120 от 2002 г , бр. 8, 42, 67, 95, 112 и 114 от 2003 г., бр. 12, 38, 52, 53, 69, 70, 112 и 115 от 2004 г., бр. 38, 39, 76, 102, 103, 104 и 105 от 2005 г. и бр. 17, 30, 34, 56, 57, 59, 68, 76 и 82 от 2006 г.) се правят следните изменения и допълнения:
1. В чл. 4:
...................................................
53.  В Преходните и заключителните разпоредби се създават § 22б, 22в, 22г и 22д:
§ 22б. Паричните обезщетения за лицата, заварени в отпуск за временна неработоспособност, трудоустрояване, за бременност и раждане и за отглеждане на малко дете към 1 януари 2007 г., за които е започнало плащане на обезщетение, както и неизплатените парични обезщетения и помощи, отнасящи се за периоди до тази дата, се изплащат по досегашния ред. В документите за теглене на осигурителните плащания задължително се вписва единният идентификационен код на осигурителят или самоосигуряващото се лице.
§ 22в. При определяне на осигурителния доход, от който се изчисляват паричните обезщетения за временна неработоспособност, бременност и раждане, трудоустрояване и за безработица за времето до 31 декември 2006 г., не се включват начислени и неизплатени възнаграждения.
§ 22г. Процентът от 1,5 съгласно чл. 70, ал. 1 за всяка година осигурителен стаж след навършване на възрастта по чл. 68, ал. 1 – 3 се определя за осигурителен стаж, придобит след 31 декември 2006 г.
§ 22д. Лицата по § 3 и 4, придобили право на пенсия за осигурителен стаж и възраст, имат право на допълнителна пожизнена пенсия от универсален пенсионен фонд при навършване на възрастта по чл. 68, ал. 1–3.”

Самата тема е тук. От този текст става ясно, че може би ние, като заварено положение, ще продължим да си получаваме майчинството от работодателя, а не от НОИ. Естествено, докато не се финализират документите и не се обнародва наредба за реда на изплащане на обезщетенията, всичко е малко или повече в рамките на догадките.

Стиляна, не знам каква ще му е санкцията. В момента кара (всъщност не кара, вози се на трамвай  Crazy ) с акт и постановлението или както там се казва ще излезе след около месец. Тогава ще знаем колко точно  Thinking

# 172
  • София
Стиляна, сърдечно благодаря за успокоението и най-вече за описанието на изтичането на водите!  Heart Eyes Просто в един момент много се притесних!  Confused

# 173
  • София
За изпускането, на мен с Никол ми се случваше при кашлене и кихане, доста често. А с тази бременност не. Обяснявам си го с това, че доста тренирах, преди за забременея с малчо, а дори и след това ходих  на плуване и явно ми се е стегнала мускулатурата и още не е сдала багажа.
Иначе то си е съвсем нормално, няма какво да се притесняваш. Няма да го бъркаш с водите, нали сега усещаш, като става така, а изтичането на водите е съвсем неволево, абе няма начин да не разбереш, спокойно!
stiliana1, разсмя ме с това, че прилича не мене!  Laughing Точно снощи обяснявах на мъжа ми, че това бебе има като неговите устни и пак на него ще прилича.  Joy

# 174
  • София; Дружбето
И аз като кихам се изпускам, като стана рязко и при още много разни ситуации. Ама като знам, че е нормално не съм го мислила Crazy А за водите нали обясняваха  - пишкаш и ако и след това продължи да изтича нещо - водите са Mr. Green
Аз да ви се оплача заради киселините от 2 ден ям само портокали, портокаленото чудовище ми вика милото. Поне се чувствам добре обаче, ни ми е гадну вечер Joy

# 175
  • София
А някой да е виждал мандарини къде има? В декемврийската тема пишат, че са яли,на мен от 1-2 седмици ми се ядат, но никъде не съм виждала още.

# 176

На мен също ми каза да спра витамините, но защото главата на беба е голяма, а останалите части - корем, бедро - си отговарят точно.

И моя Бебок,върви с по-голяма глава.Това да не би да дължи на  някои интересни примеси в кръвта?НИМ,като ти чета коментарите,изведнъж ми хрумна това! Или ти се шегуваш?

# 177
  • София
Не се шегува! От минералите във витамините на бебетата им растат по-бързо главите и костите стават по-твърди. За това препоръчват да се правят паузи между приема на витамини и да се почват от по-късно,а  не от началото до края нон стоп. Но това има отношение към нормалното раждане, като е по-голяма главата и по-твърда, минава по-трудно.
Обаче от друга страна моята лекарка казва, че е нормално главата да върви малко по-напред от останалите части.

# 178
Не се шегува! От минералите във витамините на бебетата им растат по-бързо главите и костите стават по-твърди. За това препоръчват да се правят паузи между приема на витамини и да се почват от по-късно,а  не от началото до края нон стоп. Но това има отношение към нормалното раждане, като е по-голяма главата и по-твърда, минава по-трудно.
Обаче от друга страна моята лекарка казва, че е нормално главата да върви малко по-напред от останалите части.

Това ми го обяснява и моята докторка! Аз лично не пия никакви витамини, само от време на време си правя чай на Хип за бременни. Мен лично не ме кефи, а съм любител на чая по принцип.

# 179
Това за по-големите глави е нормално явление. Онзи ден доцента, който ме гледа на видеозона каза, че всички бебета били така, Българинът бил голямоглав Grinning

Общи условия

Активация на акаунт