Студ и сняг през Януари,много мами със бебоци ще завари!!!

• 11 344
  • 272
  •   1
Отговори
# 180
Имах пред вид други примеси, Laughing

аз съм мръсна гадна еврейка сметкаджийка, освен това съм и пресметлива, а най-вече съм скромна.  Mr. Green  Wink
   но...благодаря за ви за отговорите.Разбирам ,че на други неща дължат големите главички на бебетата.
     И аз пия ХИПП сокчета(сиропчета) за бременни.Започнах от 5 месец и само веднъж съм ги спирала,от тогава не прекъсвам пиенето.Никой лекар не ми го каза.
     Вчера разбрах,че бебето  ми тъжи 2380г.А бях в края на 32 г.с.Иначе с размерите си върви с 2-3 седмици напред!

# 181
Здравейте и от мен!!Отдавна не съм писала,но нещо не мога да седя пред компютъра,изнервям се!!!!На мен до сега не ми се е случвало да се изпускам!Сигурно е много неприятно!!И нощно време напоследък не  ми се налага да ставам до тоалетна.За разлика от лятото,когато ставах поне 3 пъти!!!
Обаче аз си нося бебо високо и явно не ми притиска много пикочния мехур!!
Засега нашият бебок върви нормално,ни голям ни малък.Миналата(30)седмица беше 1300 грама,което било нормално!!!На мен лично ми се струва малко.Моята приятелка роди в 33 седмица и бебето тежеше 2250г.Та се чудя може ли за 2 седмици бебето да порасне двойно!!!
Забравих да спомена,че корема ми е доста голям 105 см.И вече приличам на бомбичка,а съм качила 11 кила до сега!!!

# 182
Това за напишкването....бройте ме и мен!Но отдавна разбрах,че е нормално по време на бременност(имам много добра книга в къщи).А и лектора от Тина Киркова го потвърди миналата седмица,като бях на безплатната лекция.
   Между другото за теглото на бебетата,вчера д-р Савова ,като ми каза за теглото на моя бебок,добави,че точността е  +/- 250г!!! newsm78Так че наистина теглото се определя от ехографа МНОГО ПРИБЛИЗИТЕЛНО!

# 183
  • София; Дружбето
Klemy мандарини има по пазарите, обаче са още безвкусни. Аз си бях взела, но се отказах поне за сега. За сметка н а тях (ппощаливите да не четат Blush) се тъпча много с ананаси. Абе всичко що е цитрус ми се яде, без лимони, щото не обичам

# 184
Ааа, аз вече хапвах мандарини на няколко порции. На който му се яде да си купува, не са безвкусни, поне според мен. На мен ми идват добре, щото хем сладко, хем водно и когато съм жадна особено нападам по 2-3 Shocked
А за размерите на главичката- на мен ми казаха Шейново на доплера- Чорбова май беше лекарката, че при момченцата е често срещано да вървят по големи главичките.

# 185
  • София
Бейбс,

дойде ми матрачето - сега диша и се пълни (щото беше навито и вакумирано) и си купих и протектор от Пиеро за 23 лева, който покрива като кълъф целия матрак (като за спалня).  Grinning

Айде и това го отметнахме като свършено...

# 186
Не се шегува! От минералите във витамините на бебетата им растат по-бързо главите и костите стават по-твърди. За това препоръчват да се правят паузи между приема на витамини и да се почват от по-късно,а  не от началото до края нон стоп. Но това има отношение към нормалното раждане, като е по-голяма главата и по-твърда, минава по-трудно.
Обаче от друга страна моята лекарка казва, че е нормално главата да върви малко по-напред от останалите части.
[/quote
Виж ти! Затова ли аз почнах за усещам една местеща се област на корема дето е по-твърда! Сигурно е главичката на моята беборана ? newsm78 Туй с голямата глава не е много добре, щото наистина при нормално раждане това ще е най-големия диаметър... Rolling Eyes а пък и да не вземе да стане много "твърдоглава" от това че майка й е пила витамини, докато й е отглеждала в корема....ааа ще си имаме ние проблеми с възпитанието
(надявам се да не ме разбирате буквално  Joy)

# 187
абе нещо забелязвам че последните няколко пъти с тия цитати не се оправям, моят отговор излиза в каренцето на цитата вместо отвън! newsm78 така че сори за обркването, което неволно причинявам......

# 188
Може ли някой, на който в някой етап от бременността са му били Папаверин да каже дали се е чувствал странно? От както ми го бият, тоест цяла седмица, ходя значително по-рядко до WC, спя безобразно много и бебчо рита по-малко. Внушавам ли си или има някакви такива странични действия  newsm78

# 189
Може ли някой, на който в някой етап от бременността са му били Папаверин да каже дали се е чувствал странно? От както ми го бият, тоест цяла седмица, ходя значително по-рядко до WC, спя безобразно много и бебчо рита по-малко. Внушавам ли си или има някакви такива странични действия  newsm78
Да, има такъв ефект но не помня да е успокоявал немирника  Grinning, мен ме успиваше и то доста, и ходех доста рядко до 00.

Момичета,все още не съм на себе си от радост,най-вече, или поне еуфория, направо летя smile3535 - макар че не знам дали трябва да съм щастлива, но се чувствам супер, та стига съм разтакавала,направо, точно и ясно : днес ми протече коластрата  Laughing, може би скоро ще съм мама  newsm47. Според леля ми-която е медицинска сестра - е в хирургия, ама моята докторка нещо не го вдига телефона, това значи че съм влязла в деветият месец...т.е. остават ми около месец - хип - хип - УРА!!!
Е не знам дали трябва да  се радвам, но то ми иде от вътре, какво да се прави, а докито ще ме види в понеделник!
Чао за сега от мен и спорен ден!!!
П.П. Впрочем аз по напазарувах, но в понеделник ще видя какво ще си харесам в Хиполенд и тогава ще ви кача снимки.

# 190
  • София
  И моя Бебок,върви с по-голяма глава.Това да не би да дължи на  някои интересни примеси в кръвта?НИМ,като ти чета коментарите,изведнъж ми хрумна това! Или ти се шегуваш?

както и

Имах пред вид други примеси, Laughing
аз съм мръсна гадна еврейка сметкаджийка, освен това съм и пресметлива, а най-вече съм скромна.  Mr. Green  Wink
   но...благодаря за ви за отговорите.Разбирам ,че на други неща дължат големите главички на бебетата...

Вероятно се дължи на "интересните примеси в кръвта ми", да! Предполагам, че снощната вечеря  все още блуждае под някаква форма, а да не говорим за онзиденшната чаша вино, която (не ме е срам!) забърсах. Подозирам, че онова кръвопреливане в ранна детска възраст също ми е докарало примеси, а да не говорим пък за витамините, ябълките и киселото мляко, които по принцип унищожавам в промишлени количества.

doh  cry

# 191
  • София

Елеонора, не се тревожи! Един от страничните ефекти на Папаверина е спада на кръвно налягане! На мен като ми го биха нямах проблем, но после четох, че доста момичета са имали. А симптомите, които описваш, биха могли спокойно да се дължат на някакъв спад в кръвното.
Щом бебчо рита всеки ден, всичко е нормално. Просто има по-малко място вече.  Peace
Ако имаш апарат за кръвно под ръка, мери си го редовно и можеш да компенсираш с кафе, кола и т.н., ако състоянието те притеснява... Ма, ако питаш мен - спи на воля, сега ти е паднало! Че някои ни е подгонило разстройство в съня от сега.  Simple Smile

# 192
  • Русе
Да се отчета и аз-при нас пък главичката е по-малка/1 седмица/,а другите части на тялото отговарят на седмица по-вече,така че средно май си отговарям на седмиците.С първото ми дете преносих и в болницата ми плиснаха водите изкуствено,а аз и капка не усетих,затова се притеснявам дали и аз ще разбера,ако стане в къщи.Днес видях помпа на бертони,прилича на авентските през кутията гледано,но цената е 16 лева-дали върши работа?Поздрави

# 193
  • София
Здравейте и от мен,  Hugнека и аз да се изкажа за витамините. Аз лично не пия никакви въпреки че много настоявах но моят док ми каза че нямало нищо по хубаво от натуралното в смисъл, че ако ям всичко месо, плодове и зеленчуци нямам нужда от химия. А за теглото на бебето не знам дали мога да се доверя на показанията на ехографите. На мен ми казаха, че в 32 г.седмица беба е около 2.500 кг. което ми се струва много като се има в предвид справката за теглото на бебето по седмици която четох на скоро, но те и на мамчето която роди пет килограмовото бебе и бяха казали, че ще е около 3.500 а то какво стана. Важното е да е жива и здрава беба ама как ще излиза не ми се мисли. newsm78

# 194
  • София; Дружбето
Официално съм мързелуващ слон Mr. Green по тоя повод ви черпя виртуално с кой каквото си хареса Joy Сега се чудя какво да правя, не е лесно и това Laughing
contesa честито. Аз имам коластра от 2 месеца Mr. Green слава богу още не съм зараждала още

Общи условия

Активация на акаунт