RYANAIR - 20

• 46 229
  • 727
  •   1
Отговори
# 60
  • ново
Да, в случай че изобщо ви ги поискат.

# 61
По повод редовния въпрос за размера на багажа, от Facebook група: *Внимавайте с ръчен багаж non-priority Ryan air, щателно провериха всички пътници на летище София за размерите и глобиха поне 10 на *

# 62
Здравейте. Чета темите, но може и да съм пропуснала някои неща, за което предварително се извинявам.
Със семейството (двама възрастни и две деца - на 1.3г и на 9г) в края на юни ще летим за Словакия. За първи път ще сме с Ryanair и като цяло за първи път ще летим с  децата. Ще пътуваме само с малък ръчен багаж (40/25/20 като размер). За някои неща не съм сигурна дали правилно съм разбрала и имам и 1-2 въпроса. Та:
1. Бебешката количка я вземат точно преди да се качим и ни я дават точно като слезем?
2. Доколкото разбирам децата са с безплатни места, но ако искаме да стоим заедно с тях, то ние родителите трябва да си купим местата до тях?
3. В бебешкия ръчен багаж мога ли да сложа 2-3 пюрета и адаптирано мляко?
4. След като пътуваме всички заедно трябва ли да носим и актовете за раждане на децата или само паспортите са достатъчни?
5. Някой оставял ли си е колата на паркинга на летище София за периода на почивката (в нашия случай 10 дни) и ако да предварително ли се заявява това или просто като си вземеш колата и си плащаш колкото е за 10 дни?

Благодаря предварително.

# 63
Децата са с безплатни места, а поне един възрастен задължително плаща място, за да седят заедно. И дете на 1,3 г е бебе и няма място, освен ако специално сте купили. Но те се плащат още при покупката, така че вече трябва да имате. Може да вземете бебешки храни на борда, но може да ви накарат да ги опитате / тоест отворите. Освен паспорти друго не трябва.

# 64
  • София
Бебешката количка я сгъвате до стълбата и я давате на хамалите.
Получавате я на лентата за чекиран багаж. Понеже количките се прибират последни излизат с първите багажи. Но не винаги се спазва това, може да поносите бебето известно време.

# 65
По въпроса за паркинга, ние никога не сме ползвали паркинга на летище София, защото е доста скъп. Ползвах паркинга на  Park&Flay, дано да съм го написала правилно, но цената беше наполовина. Резервирах и платих онлайн, в цената влиза и трансфер до терминала и на отиване и на връщане. Същата услуга предлагат и от паркинга на хотел АТМ.

# 66
Ползвам винаги този на летището. С две малки деца и багаж си е усложнение, предвид в повечето случаи много ранни/късни полети. Иначе наоколо има няколко по-евтини. Ако сте само възрастни е друго.

# 67
Моля пътуващите скоро с Раян.- На борда с маски ли сте или не? И има ли изисквания какви да са маските?
Преди 2 дни се върнахме от Рим.
На отиване искаха просто маски без значение каква, но на връщане на Чампино на гейта задължително искаха ffp2.
Понеже пътувате за Рим имайте в предвид, че Ватикански музеи и базиликата Св. Петър задължително ffp2 маски.
А на тръгване от Рим, на Летище Чампино, искаха ли Ви сертификати?

Да, още в началото на секюритито

Нали от 1 Май отпадна грийн паса за Италия и вече не се изискват сертификати, когато вече си влязъл в самата държава. Защо тогава са ви искали на влизане в летището? Извинявам се предварително, ако аз нещо не съм разбрал.

# 68
Когато не се добави сертификатът при чекиране, после при проверка има ли значение дали се показва на хартия, или на телефон?

# 69
  • Германия
Няма значение, аз носех на хартия в паспорта, за да не губя време в ровене по телефона.

# 70
По въпроса за паркинга, ние никога не сме ползвали паркинга на летище София, защото е доста скъп. Ползвах паркинга на  Park&Flay, дано да съм го написала правилно, но цената беше наполовина. Резервирах и платих онлайн, в цената влиза и трансфер до терминала и на отиване и на връщане. Същата услуга предлагат и от паркинга на хотел АТМ.
Паркингът на АТМ изобщо не го препоръчвам. Висяли сме посред нощ като прани гащи на летището в очакване да ни вземат, ужасна работа. И не е единствен случай, има и други, които се оплакват от тях. Park&Fly са удобни, коректни и с добри цени, но последните пъти оставяхме колата на летището, защото полетите бяха в много ранни часове. Зависи за колко дни става въпрос, наистина е доста по-скъпо.

# 71
Аз съм доволна от АТМ. Ползваме ги от години и никога не е имало проблем. Но е факт, че напоследък имат много повече клиенти и се чака повече.

# 72
  • Milano

Нали от 1 Май отпадна грийн паса за Италия и вече не се изискват сертификати, когато вече си влязъл в самата държава. Защо тогава са ви искали на влизане в летището? Извинявам се предварително, ако аз нещо не съм разбрал.

Тя е пътувала в края на април.
Другите си задават въпросите дежурно.

Брадли, мерси за темата.😘

# 73
Здравейте, съжалявам ако въпроса е дискутиран… искам да купя билети от Бургас до Виена, и от Виена до Майорка. Къде мога да видя на кой терминал кацам/летя, тъй като времето между полетите е 2 часа и се притеснявам ако трябва да се сменя терминал (не съм кацала в Виена, но предполагам Ryan оперират на едно летище).
Благодаря предварително!

# 74
  • СОФИЯ
Погледни сайта на летището. https://www.viennaairport.com/passagiere/ankunft__abflug/abfluege Райън за СФ излитат от Т3. Но виждам Виена-Майорка че е от Т1. Ако няма голямо закъснение 2 часа са предостатъчни.

Общи условия

Активация на акаунт