RYANAIR - 20

• 46 271
  • 727
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Аз ще пътувам утре и гледам, че са ми изпратили съобщение да съм на летището 3 чАса преди полета.

Един малко “тъп” въпрос имам … С приорити съм ( малък и голям ръчен багаж) обаче няма къде да побера дамската си чанта ….Ако взема една торба ( примерно на Била ) и посмачкам раницата и пъхна и дамската вътре дали ще направят проблем? Всъщност това мога да го направя преди отвеждане в самолета , нали?! На скенера и гранична полиция мога да мина като пич с раница, дамска чанта и малък куфар , или ?
Днес дъщеря ми мина през скенера и паспортната проверка за по-малко от 10 минути. А аз се бях притеснила като гледах какви тълпи се изсипваха пред терминала. Изобщо не им се вързвай на трите часа. Wink И да, на скенера можеш да минеш с колкото искаш чанти. Те самите карат да се разфасова багажа като искат отделно електрониките. Важното е при отвеждането в самолета да имаш багаж, който отговаря на исканите размери, без значение дали е куфарче, раница, сак или найлонова торбичка.

По повод на маските - на качване в самолета са казвали на всички, че трябва да са с маски, но никой не е сложил и никой не е правил забележки. Сигурно зависи и от конкретния екипаж, но май и на тях им е писнало.

# 661
Е, как няма да направят проблем? Още на скенера ще направят - има право на 2 чанти с приорити, не на 3. Дамската се води отделна чанта, особено на бг летище както обичат да се заяждат с хората Laughing. Ако имаше нужда от повече място за багаж, да беше дала още 10 евро и да си купи 20кг куфар.
На скенера пък точно никой не го интересува. Относно другото може само да се гадае какво ще се случи😀

# 662
На скенера пък точно никой не го интересува. Относно другото може само да се гадае какво ще се случи😀

Със Софт разказахме, че в други градове ги интересува. Така че - всеки има своя истина. Точна или не точна за останалите.

# 663
  • София
В кои "други градове" на скенера гранична полиция брои и мери багажи?

# 664
В кои "други градове" на скенера гранична полиция брои и мери багажи?

Ама четете я тая тема, за да не се налага да се повтаряме. КьОЛН! Не ги мери, брои ги.

# 665
Четем, четем 📚 Това според мен била някаква инцидентна самоинициатива на кьолнското летище, която може да се приеме за изключение. Защото никъде на скенера не проверяват на колко багаж имаш право. Това е проверка за сигурност.

# 666
Здравейте. Имам няколко въпроса:
Извинявам се, ако са обсъждани скоро:
Ще пътувам само с ръчен багаж.
1. Мога ли да взема чадър ( от малките сгъваеми)?
2. Лекарства разрешени ли са ( не са течни)? Има ли изискване да се слагат в плик?
3. Имам малка дамска чанта - за телефон, паспорт.. в ръчния багаж ли трябва да я сложа задължително или мога да си я нося отделно?

Последна редакция: пн, 22 авг 2022, 19:05 от Киф

# 667
Чадър - може.
Лекарства- също.
Малката чанта може да е отделно, като е препоръчително да има място в ръчния багаж, където да се прибере, в случай, че го изискат.

# 668
  • España

Един малко “тъп” въпрос имам … С приорити съм ( малък и голям ръчен багаж) обаче няма къде да побера дамската си чанта ….Ако взема една торба ( примерно на Била ) и посмачкам раницата и пъхна и дамската вътре дали ще направят проблем? Всъщност това мога да го направя преди отвеждане в самолета , нали?! На скенера и гранична полиция мога да мина като пич с раница, дамска чанта и малък куфар , или ?
Да върна информация . Днес беше полетът ми от София.На скенера никой нищо не ми е броил (чанти ;куфари;багажи)не ни караха дори да вадим течностите, само таблети, компютри и I watch . Всичко беше бързо , акуратно и с усмивка!
Предвидливо си носех торба , в която , преди отвеждането напъхах раницата и дамската си чанта , но то даже нямаше и нужда , никой с никого не се е заяждал от екипажа, а стюардесите бяха много възпитани и отзивчиви. Още със сядането си извадих раницата и чантата и прибрах торбата .
Съобщиха, че на борда носенето на маски е задължително , но почти никой не носеше ! Само екипажа. Никой не е правил забележки и полетът си мина идеално!

# 669
На летище Варна съм в момента. Скенерът не може да чете кодове от приложения и сайтове и съответно хора, които пътуват само с ръчен багаж, също се редят на опашки за чекиране. Един час чаках само на тази опашка, като това е само за моя полет с три гишета. Принтерът им заби, куфар заседна на лента и спряха да работят, а тримата служители в момента ги обучават. Има три полета на кръст, а се чака много. Явно заплатите в индустрията масово са ниски, щом такива чудесии стават и на ненатоварени летища.
А, вече обявиха и закъснение. Дано да е едно.

# 670
Четем, четем 📚 Това според мен била някаква инцидентна самоинициатива на кьолнското летище, която може да се приеме за изключение. Защото никъде на скенера не проверяват на колко багаж имаш право. Това е проверка за сигурност.
Инцидентни проверки по летищата винаги могат да се очакват. На мен веднъж ми теглиха ръчния багаж точно преди скенерите. Бяха позиционирали кантар и теглиха. А като летях преди седмица при бординга караха някои пътници да си пъхат ръчния багаж в клетките за проверка на размера и пишеха глоби ако не влезе.

# 671
  • София
Имам питане, как да оправя сбъркан тип пътник в резервация, вместо подрастващ, възрастен, защото тийн е над 16, в чата не ми отговарят, пише че не може да се фиксира онлайн промяната на типа пътник? Това дали може да е неотстраним проблем? Цената е същата. Как се свързвате с Райн, в чата не успявам ефективно?

# 672
  • на малък остров в океана
В чата като напишеш live chat те свързват с човек, а не си пишеш с бот. Там ще обясните какъв е проблема. Само търпение, че понякога много се чака. Според мен не трябва да има проблем, защото единствената разлика е, че не пускат деца до 16 години да седят на редовете до изходите.

# 673
в чата или телефона, няма проблем, ще го сменят

# 674
  • София
Много благодаря! Тийнът даже го оправи, писал в онлайн чата и го промениха, бърза реакция.

Общи условия

Активация на акаунт