Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 69 167
  • 779
  •   1
Отговори
# 150
Същото се случи с моето зрение преди 7-8м. Правиха ми скенер и цвеъна снимка, къдеъо се установиха дегенеративни промени с едното око, поне в едното се виждат отчеливо.Бяха на косъм да ми правят нови очила, кокто бяха абсолютно нелогични, плюс новопоявил се астигматизъм, но решиха, след като разбраха откъде идва проблемът, да пия 3м витамини( Визикод) и пак на преглед.Да видим дали ще се повлияя.А дотогава не виждам Sad

# 151
  • Бургас
Аз нямам промени. Поне преди три години като правих снимките. Тогава много се бях шашнала и ходих даже на офталмоневролог, защото нямаше видима примина да не виждам. И едва тя откри астигматизма, който не излиза на компютъра.

# 152
  • тук и там
Aз имам така наричаното "старческо далекогледство".Виждам на далече и не виждам на близо..Някъде на 43 забелязах промени и започнах да ползвам очила за четене,като ми бяха 1 диоптър очилата.
Сега съм на 47, и на едното око ми е три, на другото два и половина..Направих си очила с прогресивни стъкла -но не мога да свикна с тях.И сега като шматка-само слагам и махам очила.
Преди 40 си бях много добре със зрението.

# 153
Кайсия, и аз съм така с очите. От преди 4 години забелязах че не виждам добре на близо, на далеч съм без проблеми. Тогава беше 0.75, а сега съм към 1.5 диоптър.

# 154
Аз съм далвкогледа
отдавна, но на 43 развих пресбиопията-старческо далекогледство.В момента +4 наблизо,+3 надалеч, с прогресивни стъкла съм, много са ми добре.Но изведнъж спрях да виждам ясно и имам двоен образ, на компютъра излиза увеличен астигматизъм, а очите казват, че искат по-нисък диоптър.Това беше шах.На дъната се видяха измененията на око, затова лекарят ми ме прати на допълнителни изследвания, които потвърдиха дегенеративните промени.Дано тези витамини закрепят положението и не се налага да съм като полусляпа още дълго.Sad

# 155
Radinna, и аз съм от Бургас, ходя при доктор Аделина Гавазова, харесва ми,че мисли, и обяснява, много приятелки съм пращала при нея и остават с нея Simple Smile. Може да има и други добри гинеколози, но аз нея си я харесвам,че се грижи за пациента .

# 156
  • Бургас
Много ти благодаря! Ще я потърся.

# 157
  • тук-там
Привет, дами! При мен е 55 ден и няма изгледи за Ц. До сега ми е прескачало по веднъж на година през последните 2. Странното сега е, че никакви симптоми нямам - нито вълни, нито тревожност, нито каквото и да е друго. Само леки придърпвания долу ниско. Чудя се дали е възможно да се разделя завинаги с Ц просто така. Хич не ми се вярва, имайки предвид последните години какъв букет от симптоми си отглеждах (на 48 съм).

# 158
Привет, дами! При мен е 55 ден и няма изгледи за Ц. До сега ми е прескачало по веднъж на година през последните 2. Странното сега е, че никакви симптоми нямам - нито вълни, нито тревожност, нито каквото и да е друго. Само леки придърпвания долу ниско. Чудя се дали е възможно да се разделя завинаги с Ц просто така. Хич не ми се вярва, имайки предвид последните години какъв букет от симптоми си отглеждах (на 48 съм).
Да. Разбира се че може. Имам познати. И не една, даже и без букет от симптоми. Просто й спира и край. Но аз бих отишла на гинеколог.

# 159
  • тук-там
Нямам възможност, защото не съм в Бг. По тази причина разсъждавам и занимавам и вас с моите чуденки.

# 160

На последния преглед през май гинекологът каза, че матката все още е с достатъчна дебелина, за да се говори за менопауза. Беше 16-ти ден след цикъл, предзвикан от 10 дни Дуфастон, но той не видя фоликул и не може да каже, дали овулирам и какво да очаквам през следващите месеци. Каза да продължавам по схемата 10 дни Дуфастон, ако до 35-ти ден не дойде цикъл, и ако и след Дуфастон няма цикъл, да отида да ми назначи изследване за доказване на менопауза. В петък приключих 10-дневния Дуфастон и сега очаквам и аз не знам какво. На 50,5 г. съм. На майка ми и сестра ми цикълът е спрял на 52 г. Надявам се да изкарам поне до толкова. Понеже родих близначките на 43,5 г., една позната казваше, че по-късно щяла да настъпи менопаузата, но май не е съвсем така.

Между другото, споменах на гинеколога, че нямам симптоми като вълни, изпотяване, сърцебиене, кръвно, безсъние, и др., освен замайване и от време на време, но все по-рядко главоболие, и той каза, че нямам тези сиптмопи, защото още не съм в менопауза. Тези симптоми не са ли типични за премено, или при всеки е различно?
И друго за което се чудя, но не успях да го попитам, е че ако не се приема Дуфастон или друго подобно за предизвикване на цикъл, не се ли удебелява много матката и това не докарва ли неприятни проявления. Аз имам в единия яйчник задържани фоликули от преди първата бременност, с които родих първото дете, после близначките. До миналата година бяха в търпими граници, но вече ги води кистозно образувание и каза, че ще трябва да се махнат оперативно, но не по спешност. Та в тази връзка се чудя, ако не се приема нещо за изчистване на матката, това не спомага ли за нарастване и на това образувание. Знам, че не е тук мястото за такива въпроси, но не успях да го попитам и просто си разсъждавам.

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 13:38 от Kateriza

# 161
Аз също много се чудя на ефектите от приема на Дуфастон. През м. май гинекологът ми назначи 5 дневен прием след 50 дни закъснение и удебелена лигавица 18 мм. Пет дни след като спрях приема настъпи менструация , но доста оскъдна. Съмнявам се да се е излющила лигавицата. Споделих с гинеколога, но последва назначение на Дуфастон от 14 ден на цикъла за 10 дни. Вчера го спрях и днес съм с оскъдно кафеникаво течение. Опасявам се, че лигавицата си се трупа и дуфастона не помага за излющването. Чудя се и аз какво следва...Ендокринолог ми пуска изследвания на лутенизиращ хормон(78,7IU/l) и фоликул стимулиращ хормон(42.6IU/l).Според ендокринолога отдавна и категорично съм в менопауза, според гинеколога не е така и трябва да приемам Дуфастон още 3 месеца по 10 дни. Много съм объркана.

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 15:07 от d34

# 162
  • FRANCE
Може ли да ми препоръчате добър гинеколог в София или Плевен? Без ЗК. В чужбина съм и тук хич не преглеждат или правят изследвания за менопаузта. Ми нормално било, нямало смисъл. Благодаря

# 163
  • София
Ох, много ми е зле! Трябваше да ми дойде на 10.06. Днес е някакъв ад - потя се, гади ми се, боли ме цялото тяло, гърдите напрегнати...
Правих си тест даже - твърда 1 черта.
Сетих се че имам Витекс и Прим ойл. Взех, та дано малко ми пиразмине.
Тази седмица - на АГ.
Не мога да разбера - дали като спре спират всички симптоми на ПМС?

# 164
  • тук-там
Не би следвало да спират, поне дакото организмът се настрои към новата хирмонална карта.

Общи условия

Активация на акаунт