Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 67 999
  • 779
  •   2
Отговори
# 60
  • FRANCE
A пиете ли нещо профилактично против остеопороза? Благодаря

# 61
  • Бургас
И при мен от около месец се появи миризма под мишниците, която и след душ не се маха.Не се потя почти, но усещам как мириша.😱
И аз съм така!
И аз  усещам различно, а си загубих част от обоннието  Hushed  Да не е свързано с ковид, досега не бях се замислила.Другото, което ми хрумна е да е от витамините, макар, че няма логика.

# 62
  • Пловдив
По вероятно да е от хормоните. На мен преди година ми се случи да усетя това , но беше еднократно и то преди цикъл.

# 63
По вероятно да е от хормоните. На мен преди година ми се случи да усетя това , но беше еднократно и то преди цикъл.
100 % е това, но лошото е, че не е циклично Sad
Тъкмо се зарадвах, че
не ме нолят гърдите този месец.

# 64
A пиете ли нещо профилактично против остеопороза? Благодаря

Аз си пия вит.Д + К2, както и магнезий.

# 65
Здравейте, момичета! Моля за помощ, защото съм отчаяна! От три месеца нямам цикъл, защото имам киста и го предизвиквам с хапчета! Днес на  прегледа при гинеколога каза, че има съмнения за ранна менопауза! Много се притесних, защото съм на 34 г. и много искам да имам второ дете! Дайте ми кураж, моля ви

# 66
Здравейте, дами! На 47 години съм и страдам от безсъние, свързано с хормоналните промени и стрес. Как се справяте с безсънието? Пробвала съм глог, мента и валериана, магнезий, мелатонин. Личната лекарка ми назначи геродорм. В началото имаше ефект за две-три вечери и пак започнах да осъмвам. Ендокринолога пусна изследвания на ЩЖ, всичко е в норма. Назначи ми калмабен-без никакъв ефект. Лягам си в 22 ч с надежда за сън, но така си откарвам до сутринта. За около месец съм успяла да поспя едва пет-шест нощи. Предизвикаха менструация с дуфастон и гинеколожката обещаваше позитивна промяна по отношение на сън, но уви! Изтощена съм, изгубих способността си да плача, а съм чувствителен човек. В рамките на месец от неспане отслабнах с 6 кг. кръвното ми ту е ниско, ту високо, вечер получавам сърцебиене, а когато ми правят електрокардиограма всичко е нормално. Моля споделете опит! Изпадали ли сте в такива състояния, как ги овладявате? Как успявате да заспивате?

Последна редакция: нд, 22 май 2022, 07:57 от d34

# 67
А магнезий пробва ли? То е от леката артиерия, но не пречи да пробваш.

# 68
Валериан на таблетки, чай от маточина преди лягане, но както казва Мариат, лека артилерия са. Виж си Б12, както те посъветваха в другата тема.

# 69
И магнезий приемам, както и в12 по 1 инжекция от 1000 всеки месец

# 70
  • София
Страдам от безсъние, на нервна почва е. Помагаха ми деанксит - психиатърът ми ги даде.

# 71
Аз успявам да поспя с мелатонина, дадоха ми от 10 мг, но ми идва тежко на другия ден съм като убита , затова го деля на две. Иначе мента  глог, чай от маточина нищо не ми помага, магнезий също не помага.

# 72
Имам неприятности на работа,  в такива случаи за сън ми помага атаракс, взимам 1/2 табл. С рецепта е, но се намира и без. И аз съм чувствителен човек по природа, но работният `микроклимат`ме преобрази.

# 73
  • Пловдив
Здравейте,ето ме и мен-на 46 години съм,с миоми и спирала мирена(миналия месец я смених и пак май трудно я понасям)За разлика от повечето от вас аз пък станах много сънлива,спя много и почти не се будя,но от както смених спиралата пак започнах да се потя нощем,а така се радвам че ми е отминали след като свикнах с първата спирала(доста време ми отне).Освен това съм постоянно уморена,без настроение и краката ме болят непрекъснато, а и зрението ми се влоши доста.Уф,оплаках се ще чета тук ако можем да сме си полезни.

# 74
  • София
Здравейте, дами! На 47 години съм и страдам от безсъние, свързано с хормоналните промени и стрес. Как се справяте с безсънието? Пробвала съм глог, мента и валериана, магнезий, мелатонин. Личната лекарка ми назначи геродорм. В началото имаше ефект за две-три вечери и пак започнах да осъмвам. Ендокринолога пусна изследвания на ЩЖ, всичко е в норма. Назначи ми калмабен-без никакъв ефект. Лягам си в 22 ч с надежда за сън, но така си откарвам до сутринта. За около месец съм успяла да поспя едва пет-шест нощи. Предизвикаха менструация с дуфастон и гинеколожката обещаваше позитивна промяна по отношение на сън, но уви! Изтощена съм, изгубих способността си да плача, а съм чувствителен човек. В рамките на месец от неспане отслабнах с 6 кг. кръвното ми ту е ниско, ту високо, вечер получавам сърцебиене, а когато ми правят електрокардиограма всичко е нормално. Моля споделете опит! Изпадали ли сте в такива състояния, как ги овладявате? Как успявате да заспивате?

Опитайте се да въздействате върху стреса - аз боря моя с редовно практикуване на йога - позите,  разтягането, правилното дишане и техниките за отпускане и медитация много помагат, слушам йога нидра за заспиване,  както и онлайн книги- много ми помагат да се отпусна и да релаксирам, без умът ми да се лута неуморно в ежедневните проблеми.

Всякакъв друг спорт/танци, които ви носят удоволствие също биха помогнали,  но не трябва да са много усилни, защото това е допълнителен стрес за организма

За медикаменти не мога да помогна, не съм ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт