Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 68 046
  • 779
  •   2
Отговори
# 135
Аз имам роднини, които за съжаление починаха от същата болест. Пила съм противозачатъчни, но ми ги спряха точно заради гърдите.
До колкото разбирам само 3 месеца ще ги пиеш за да регулирате хормони. Но пък, ако нямаш оплаквания и се чусвтваш добре, тя менопаузата така или иначе ще настъпи в даден момент

# 136
А не споделихте ли се с гинеколога за тази фамилна обремененост?

# 137
Аз имам роднини, които за съжаление починаха от същата болест. Пила съм противозачатъчни, но ми ги спряха точно заради гърдите.
До колкото разбирам само 3 месеца ще ги пиеш за да регулирате хормони. Но пък, ако нямаш оплаквания и се чусвтваш добре, тя менопаузата така или иначе ще настъпи в даден момент
Имам букет от оплаквания, високо кръвно, безспокойство, безсъние, вълни горещи и студени, парещи крака абе общо взето всчики симптоми и започнаха от преди 2 години, но сега вече стана ясно от какво са, според гинеколога ми е твърде рано да навлизам в този период, много се притеснявам да започна този Логест.

А не споделихте ли се с гинеколога за тази фамилна обремененост?
Lemy той e напълно наясно, защото освен гинеколог и е личен лекар на семейството ми.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 16:10 от Tatyana_R

# 138
42 е наистна много рано. но и тази ваша обремененост е от голямо значение.
По принцип навремето нашите майки баби за навлизали в менопаузата когато им дойде. Майка ми на 40. Три години след като роди сестра ми. КАза че се мъчила една година, било ад, мислила че ще умре... И после песен. За сведение нито се сбабичкьоса, нито нещо друго. Натокана гримирана облечена за работа. И сестра ми беше малка. Не се отпусна нито сметна че животът й е приключил. Единствено стана от хипотоник хипертоник и полуйчиувреда на едната клапа заради дългото време в което е била с високо кръвно без да знае , ама ей я на да ми е жива и здрава на 75. Та искам да кажа че понякога да изглеждаш като баба сам си го докарваш защото си се отпуснал. А за хормоналния препарат мога да спомена какво  е казал бг народ:  за да изпишеш вежди можеш да извадиш очи .... . То при  билки пише да се внимава пък какво остава с лекарствени препарати. Аз бих потърсила друго мнение и не едно.

# 139
42 е наистна много рано. но и тази ваша обремененост е от голямо значение.
По принцип навремето нашите майки баби за навлизали в менопаузата когато им дойде. Майка ми на 40. Три години след като роди сестра ми. КАза че се мъчила една година, било ад, мислила че ще умре... И после песен. За сведение нито се сбабичкьоса, нито нещо друго. Натокана гримирана облечена за работа. И сестра ми беше малка. Не се отпусна нито сметна че животът й е приключил. Единствено стана от хипотоник хипертоник и полуйчиувреда на едната клапа заради дългото време в което е била с високо кръвно без да знае , ама ей я на да ми е жива и здрава на 75. Та искам да кажа че понякога да изглеждаш като баба сам си го докарваш защото си се отпуснал. А за хормоналния препарат мога да спомена какво  е казал бг народ:  за да изпишеш вежди можеш да извадиш очи .... . То при  билки пише да се внимава пък какво остава с лекарствени препарати. Аз бих потърсила друго мнение и не едно.
Баба ми е влезнала в менопаузата на 38, леля ми на 36, а майка ми на 51, като 5 години беше в изкуствена менопауза защото се лекуваше от рак на гърдата та явно при мен е наследствено...при всички положения реших че няма да пия Логеста твърде опасно е за мен , ще си карам така пък каквото стане Disappointed

# 140
Дали като хвърлям толкова пот отслабвам?
Stuck Out Tongue Winking Eye
П.п. Замислих се дали да не отрежа косата.
Никога не съм била с къса коса, но сега не се трае.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 17:57 от ratridi

# 141
Цитат
Спадът на естрогена, причинен от прехода към менопауза, е свързан с няколко здравословни проблеми при жените.

https://www.puls.bg/zhensko-zdrave-c-68/snnata-apneia-po-vreme-n … w7nXqLGOw5epJa_UM

# 142
Оф, точно съм се нагласила да ходя на ортопед заради болки в едната тазобедрена става, а мм се оплаква, че съм започнала да хъркам. Аз мисля, че хъркането е заради ковида който изкарах, ама, знам ли. Аман вече......

# 143
Aз също хъркам може би преди около 2 години започнах като се замисля ...
 Маката за повишение на хормоните катo цяло ли е или за повишение на определен хормон се пие?

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 15:31 от Tatyana_R

# 144
Някой пил ли е лейди хармония, аз я взех заради подуването на краката и ръцете, но си признавам,че я пропускам, уж облекчава ПМС и симптоми на  пременопауза, билков препарат е може би трябва да се нматрупа с редовен прием

# 145
  • FRANCE
Дали като хвърлям толкова пот отслабвам?
Stuck Out Tongue Winking Eye
П.п. Замислих се дали да не отрежа косата.
Никога не съм била с къса коса, но сега не се трае.

Отрязах я. Къса черта с гол врат . Не се живее, а и самата коса стоеше странно, постоянно мокрени краища Trollface

# 146
  • Пловдив
Еми честита нова прическа. По -важно е да се харсваш , което ще ти донесе положителни емоции. А от друга страна пък ще ти е леко и прохладно.

# 147
  • от един красив град
Здравейте, мисля че навлизам в предменопаузен период или директно в менопаузата. Никога не съм мислила, че може да се случи толкова рано. Аз съм на 38 години. Този месец ми закъснява с 16 дена и не знам дали изобщо ще ми дойде. Други симптоми за сега нямам, не съм и бременна. Много ми е тъпо. Аз съм с един яйчника от 25 годишна. Мисля си, че и това може да има значение. Преди около 6 месеца бях на гениколог и уж всичко е наред, изследваха ми и хормоните и те в норма. При вас как се случват нещата? Да ходя ли пак на лекар? Моля за съвет?

# 148
При мен миналата година с такова закъснение се оказа че е фоликулярна киста. Пих Примолут нор, за да ми дойде, после пак преглед и кистата я нямаше. 2 месеца след това пък ми дойде през 2 седмици и се оказа отново киста. По-добре ще е да посетиш лекар.

# 149
  • Бургас
Присъединявам се към вас.
На 51 години съм, все още имам цикъл на около 26 дни, при условие, че цял живот е  бил на около 30. В последно време съм нервна и раздразнителна, едновременно искам да набия някой и да рева цял ден. Като екстри имам хашимото, хипофункция и инсулинова резистентност. От три години зрението ми е необичайно - изведнъж ми се появи астигматизъм и променям диоптър на около 10 месеца.
Имам нужда от прегледа при читав гинеколог и много ще се радвам ако можете да ми предложите такъв в Бургас.

Общи условия

Активация на акаунт