Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 69 141
  • 779
  •   1
Отговори
# 210
  • тук-там
Нормално ли е да ме болят гърдите във втората половина на Ц, въпреки че не ми идва?

# 211
Пунт и пластика са тези ултразвукови измервания, навремето ни мериха в работата на китките, освен че изкараха че всичко ми е наред, с колежката имахме и еднакви цифри 🥴
Ако ще си правите изследване на костната плътност, идете на DEXA, най-точният метод.

# 212
  • София
Нормално ли е да ме болят гърдите във втората половина на Ц, въпреки че не ми идва?
Аз малко не вденах. Хем нямаш цикъл, хем втората половина!?

# 213
  • тук-там
Ами следя си по календар и вече трети месец имам напрежение във втората половина на МЦ (не менструация, а месечен цикъл, който при мен е 25 дни), когато обикновено се повишава прогестерона и е нормално да има болка в гърдите. Но пък прогестерон има след ову, каквото не би следвала да съм имала, при положение че нямам М. Не ми е съвсем ясен процесът и за това питам дамите, минали вече през меното.

# 214
  • София
Ами моят цикъл също играе. Имах период, в който нямах и тогава през известен период ме болеше главата, което ми се случва преди цикъл обикновено. Отдавам го на хормоналния дисбаланс и не обръщам внимание. За мене е нормално.

# 215
  • тук и там
Aз съм така. И да ми идва и да не ми идва, една седмица  преди дата на менструация(независимо дали ще има такава или-не), направо ще ми се пръснат гърдите.И като ми дойде, (или не), откарвам още няколко дни така -с напрегнати гърди. Сега започнах една добавка, дето я бях купувала още миналата година и не съм я пила, ще докладвам ако има подобрение.(не ми се вярва, ама да пия там нещо).
Също забелязвам и по-късна овулация(аз все още я усещам ,заради симптоми ,които не са се променили с годините при мен).Ей сега си гледах календара-една седмица по-късно   след датата по календар за овулация  е била при мен.Объркана работа-вече не знам кога в коя фаза на цикъла съм..

# 216
По едно време имах болки под мишниците преди цикъл. Мамолог ми изписа за мазане прогестерон по схема 14 дни след началото на цикъл.

# 217
Кайсия, на колко си години, че овулация усещаш? Според моя гинеколог, я има 1 на година, я хич

# 218
Момичета, вече 12-ти ден след Дуфастон и нямам цикъл. Засега не ме тревожи, защото на прегледа не се видя нищо обезпокоително. Обаче от 1 година насам /откакто всъщност започна нередовния цикъл/ много ми се издуват корема и стомаха. Спрях хляба, горе-долу подбирам какво ям, въпреки това много се раздувам. Някоя от вас има ли подобен проблем и пробвала ли е Ензи-мил, Мезим форте, Стомахон или нещо в тази връзка? Не ми се иска да купавам каквото и да е. Личната каза да започна да взимам дълго време пробиотици, но не препоръча нещо конкретно. За Ензи-мил и Мезим форте четох, че съдържат ензими, които разграждат определени вещества от храната в стомаха и така премахват раздуването, газовете и т.н. Ще се радвам за някакви отзиви. Приятна вечер!

# 219
  • тук и там
А, аз също сигурно нямам -но си имам симптоми като при овулация, та овулация-условно казано Имам болки в яйчниците(единият обикновено), по-засилено течение , супер либидо и др.И не-не бъркам в това отношение,познавам си тялото и винаги съм усещала тези периоди.След наколко месеца ще навърша  48гд. То и менструация нямам от време на време, ама симптоми си имам през този период-независимо дали ще ми дойде или не.

# 220
  • тук-там
Да, и аз съм на същите години. И също усещам. А и след като има менструация, вероятно има и уво. Иначе е ясно, че Я са на приключване и няма качествени.

# 221
Момчета, как се справяте с сърцебиенето и всокия пулс сутрин при ставане от леглото и от 70 се вдига на 120, направо се побърквам. Пия сутрин бетаблокер- половин бизогама и отделно хапчета за кръвно но сутрин е кошмар.

# 222
Момичета, вече 12-ти ден след Дуфастон и нямам цикъл. Засега не ме тревожи, защото на прегледа не се видя нищо обезпокоително. Обаче от 1 година насам /откакто всъщност започна нередовния цикъл/ много ми се издуват корема и стомаха. Спрях хляба, горе-долу подбирам какво ям, въпреки това много се раздувам. Някоя от вас има ли подобен проблем и пробвала ли е Ензи-мил, Мезим форте, Стомахон или нещо в тази връзка? Не ми се иска да купавам каквото и да е. Личната каза да започна да взимам дълго време пробиотици, но не препоръча нещо конкретно. За Ензи-мил и Мезим форте четох, че съдържат ензими, които разграждат определени вещества от храната в стомаха и така премахват раздуването, газовете и т.н. Ще се радвам за някакви отзиви. Приятна вечер!

Ти сама си усетила откога е проблема. Подут стомах може да има заради хормонален дисбаланс. Тогава храносмилателни ензими няма да имат ефект. Но все пак трябва да изключиш други здравословни проблеми. Иди на гастроентеролог.

# 223
  • тук-там
И аз имам подобни проблеми и бях на гастро и колоноскопия. Явно е вследствие на хормонален дисбаланс. Следва да си намерим здравословната за нас диета.

# 224

Ти сама си усетила откога е проблема. Подут стомах може да има заради хормонален дисбаланс. Тогава храносмилателни ензими няма да имат ефект. Но все пак трябва да изключиш други здравословни проблеми. Иди на гастроентеролог.

Преди 2 години гастрото каза, че с наближаване на менопаузата и хормоналиня дисбаланс се променя метаболизма, намалява еластичността на коремната мускулатура, червата. Каза, че никога не е късно да се развие непоносимост към някаква храна /тъй като до момента аз нямах никакви стомашни проблеми/. Сега се наблюдавам, за да разбера от какво точно се раздувам. В тази връзка четох за ензимите, които разграждат определени вещества в храната, когато /и поради хормонален дисбаланс/ започне подуване с газове, особено в тази възраст. Затова попитах, дали някой е взимал тези добавки. Други стомашни оплаквания нямам, винаги съм била здрава и съм хапвала всичко без проблеми. Газирано не пия от години, хляба го спрях, но все още не мога да се откажа от малко junk food - шоколад, от време на време десерти.

Общи условия

Активация на акаунт