Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 18

• 68 215
  • 779
  •   1
Отговори
# 660
  • В полите на Пирин планина
Според мен на чай е по-ефикасно, но съм ползвала и тинктура, пак действа. На мен ми дойде след 60 и няколко дни закъснение,като пих тинктура последния път.

# 661
  • Бургас
Аз не мога да преценя.Бих казала, че тинктура е по-лесното.Аз ги пия само по време на цикъла.

mama Barba, благодаря! Аз ги гледах още тогава, когато ги спомена мадам, но ми идват малко скъпи за експеримент и в крайна сметка ми донесоха друг от Америка.Той обаче няма вътре нищо и се чудя дали изобщо е такъв.

# 662
  • FRANCE
Зимата често имат и промоция на банските. За първи път ги взех заради тинейджърката (кошмарно ми се струва  12 годишно дете да е само една седмица на плаж и да стои на брегът) , после и за мен , когато почнах да правя кръвоизливи и нямах доверие само на чашката.   
За мен са много добро решение. Вярно са цифра, но за сега никъде другаде не съм намирала бански за цикъл.

# 663
  • Бургас
А има ли вътре това парче като на бикините? Този, който ми донесоха няма.

# 664
В първия пост на Lady Brinne много добре е обяснен този естествен процес при жените.
Първо спада прогестерон, после естроген, и всички последствия...
Но не разбирам, ако жената има още яйцеклетки, макар и негодни за оплождане, това е добре?, и след определена възраст се налага прием на таблетки, с цел да се улесни този процес. Тия таблетки, макар и с различно име и производител, ако не греша са все производни на прогестерона?
И така до определена възраст, ако има проблем с Ц. - нередовност и прочие "екстри", АГ-та преписват такива лекарства, за да улеснят и олекотят процеса на отделяне на Я. И това е целта на лекарствената терапия?
Но докога? 48-50..?
И после като се изчерпят всички яйцеклетки, се налага при някои ХЗТ - за облекчаване на другите симптоми.
А тази ХЗТ какво съдържа? Пак прогестерони и естрогени ли?

# 665
Ако не улесняват процеса с хапчета с прогестеронова насоченост, то има вероятност за образуване на кисти, миоми, полипи и все такива красоти, за които има вероятност да се наложи и операционна намеса.

# 666
Да, да, аз "натрупах опит" там.  Но въпросът е до каква възраст е приемлив този прием. /Т.к. все пак той стимулира яйчникова дейност./
И после на естествен ход ли се оставят нещата, или ако се налага ХЗТ/ и ако е здравно разрешено за жената/.
Но не съм чела тази ХЗТ какви хормони съдържа.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 11:14 от Sanea

# 667
Е, различно е за всяка жена и зависи от нейното индивидуално здравословно състояние.

# 668
  • FRANCE

Извинявай за грозната снимка. Това е парчето отвътре.

И това е описанието

# 669
Да, да, аз "натрупах опит" там.  Но въпросът е до каква възраст е приемлив този прием. /Т.к. все пак той стимулира яйчникова дейност./
И после на естествен ход ли се оставят нещата, или ако се налага ХЗТ/ и ако е здравно разрешено за жената/.

При мен нещата протекоха в естествен ход без прием на никакви хормони. През годините цикъла ми се разреди, първо на 25 дни, после на 23-22, стана оскъден, няколко дни после само зацапване и така докато в един момент миналата есен се усетих, че от два месеца съм без цикъл. Не съм от немарливите жени, претендирам за висока информираност и загриженост особено в АГ сектора тъй като съм с 2 ин витро процедури и един ЗЕТ. Та ходих аз първо на мамолог /мамография/, после на гинеколог- преглед + хормонални изследвания в това число и АМХ. Резултатите потвърдиха - изчерпан резерв, и тъй като нямах нищо от субективните оплаквания - топли вълни, нервност, главоболие, изпотяване, покачване на теглото, ХЗТ не ми беше назначена. Към този момент съм все така, единствената разлика е, че нямам цикъл. Скоро е време за редовните прегледи - АГ и мамолог и така. Приемам вит.Д+К2, мегнезии и май е това.

# 670

На мен при последния преглед ми се каза, че ендометриума все още има такава дебелина, че не може да се говори за настъпване на менопауза, затова ако до 35-ти ден не дойде цикъл, да пия 10 дни Дуфастон. Ако и след приема на Дуфастон няма цикъл, да отида да ми пусне изследвания за доказване на менопауза. Аз си слушам моя гинеколог, защото освен всичко е и онколог и е с много добро име в града.

# 671
Момичета, благодаря ви за разяснението!
 Значи най-сигурно е да се пусне АМХ, да се види накъде е.
Аз съм с хормонална спирала/по принуда/, 51 навършени,   Ц. имах преди месец и нещо. Но се страхувам да я сваля, да не шурна пак, макар че имам др.странични реакции от нея.  Пък от друга страна си казвам, ако я сваля, и пак ми препишат Дуфастон или нещо друго, каква полза, дали отгоре или отдолу ще се приема прогестерона. И затова чета уж, да реша кое е по-малкото зло.
Може би трябва да изчакам месеци наред да нямам Ц,  та да се реша да я сваля.
/Не съм много наясно докога е нужен този прогестерон в женското тяло./

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 13:14 от Sanea

# 672
  • Бургас
Скрит текст:

Извинявай за грозната снимка. Това е парчето отвътре.

И това е описанието

Благодаря! Значи все пак има някакъв специален слой,  а на моя няма нищо само материята на банския и подплата от мрежест, подобен на този плат, но между тях няма зруг слой, който да попива.

# 673
Аз сега се притесних. Confused
На моите 45 години без цикъл, какви могат да бъдат последствията?
 Посещавам АГ поне веднъж в годината с цитонамазка. Но не приемам никакви добавки.

# 674
Аз сега се притесних. Confused
На моите 45 години без цикъл, какви могат да бъдат последствията?
 Посещавам АГ поне веднъж в годината с цитонамазка. Но не приемам никакви добавки.
Защо се притесняваш?
АГ какво ти казаха? посъветваха ли да предизвикваш Ц.? Или е установена менопауза.
Щом се чувстваш добре, приемаш нещата и се радваш на живота.

Общи условия

Активация на акаунт