РУСКИ филми и сериали - тема 19

• 57 309
  • 735
  •   1
Отговори
# 105
  • AMS
Привет, Привет!!!
Ее123456, не съм гледала Тест на беременность, та нямам мнение.
Валя, благодаря за споделеното и предложенията!!!
Михалков ме накара да си припомня доста неща,
да попълня пропуските си и да потърся още >>>

Ето и номинациите за «Золотой орел» >>>

Ще търся да гледам и сериала с участието на
Надежда Михалкова и Анна Михалкова ... >>>   

# 106

Людмила Савелиева на 81! Родена 24.01.1942г.

# 107
  • AMS

Людмила Савельева на церемонията по връчване на Оскар.
Война и мир на Сергей Бондарчук
и Москва не вярва на сълзи  на Владимир Меншов .
са филми спечелили Оскар.

В добавка и още един филм  с Людмила Савельева >>>

А на днешния ден е роден Владимир Высоцкий >>>

И незабравимите му песни >>>

# 108
Тъжно, но времето разделно настигна и нашите любимци.

Знаем за Пашинин, че се бие на страната на Украйна, че Екатерина Кузнецова се разведе с Евгений Пронин, някои украински артисти отказват да се снимат в руски филми, руски пък напуснаха Русия...

Но такъв грозен скандал досега не е имало. Артур Смольянинов не само че замина, но чуйте как говори за родината си. Тук въобще не ме интересуват политическите му пристрастия, само човешките качества.
Позор! Напада колегата си от "Девета рота" Сослан Фидаров, който в момента е доброволец на фронта.

Познати ни актьори, режисьори, певци сега се бият на различни страни, за Украйна предимно в териториалната отбрана.
Например Ахтем Сеитаблаев, Андрей Фединчик за Украйна.
Георгий Тесля-Герасимов, Сослан Фидаров, Андрей Решетин... за Русия

Дано дойдат по-добри времена!

# 109
  • AMS

Националната академия за филмово изкуство и наука на Русия
обяви носителите на наградата «Золотой орел» за 2022 г.
Церемонията по награждаването се състоя в първия павилион на Мосфилм.
Най-добрият филм «Чемпион мира», продуциран от компанията TRITE на Никита Михалков,
режисиран от Алексей Сидоров, стана лидер по брой получени статуетки -
за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добра музика, най-добра операторска работа,
и най-добра мъжка роля на Иван Янковский.

Евгений Миронов получава статуетка за изпълнение
на поддържаща роля в «Сердце пармы»

Петр Тодоровский за най-добър сценарий на «Здоровый человек»

Никита Ефремов за най-добър актьор в онлайн-сериал «Нулевой пациент»

За най-добър сериал на онлайн платформа е отличен «Художник» ...
Ето пълния списък на отличените >>>
https://www.kino-teatr.ru/kino/news/y2023/1-27/30301/

# 110

Това е невероятен филм!

Благодаря ти, Дива, много интересна информация. "Чемпион мира" ми е на дневен ред.

# 111
  • AMS
Привет, привет и благодаря за предложенията и реакциите!!!
Не помня дали е предлаган филма, но в момента гледам >>>

Част от артистите във филма са ми познати и от шоуто Ледников период,
в което участват много любими артисти и шампиони.
Днешната новина за Роман Костомаров ме порази >>>
https://sportal.bg/news-2023020708592521478

# 112

https://kinokrad.live/21250-serial-kompleks-boga-2022-smotret-onlayn.html

В ролях:Кирилл Кяро, Даниил Страхов, Марина Васильева, Ольга Лерман, Ирина Леонова

# 113
Къде ги гледате последните два филма ?

# 114
Къде ги гледате последните два филма ?

https://hd-rezka.pro/in/34061-serebrjanye-konki-09-18-01-2021.html

http://seasonvar.ru/serial-35249-Kompleks_Boga.html

Започнах Комплекс бога, честно казано, трудно ми е да гледам Даниил Страхов с тази ужасна брада.
Но ще опитам да продължа.

Шаляпин, 8 серии
реж. Егор Анашкин (Кровавая барыня, Зулейха открывает глаза)
в ролите: Александр Горбатов, Мария Смольникова, Юлия Снигирь, Фёдор Лавров, Ян Цапник и др.

# 115

Започнах Комплекс бога, честно казано, трудно ми е да гледам Даниил Страхов с тази ужасна брада.
Но ще опитам да продължа.

Вале, тя брадата е част от образа...)))

Много зловещ тука Даниил, хем магнетичен, хем плашещ. Толкова сме го гледали и му знаем от-до номерата и пак се улавям, че като вледени погледа направо изтръпвам.  Много силно превъплъщение.
Той има опит да играе маниаци, ама онзи Чикатило, който игра преди години беше млад, гол и красив ))), а този тук с брадата, както казваш Wink, е умишлено изработен да изглежда страшен и пълна откачалка,
Отлична работа на режисьора и оператора с тези халюцинации, много е въздействащо.
Изобщо - добър филм, различен, интересен. Може би от първия 'Метод' така не ми е бил интересен филм на подобна тематика.
Нарочно не чета нито интервюта, нито рецензии, докато не изгледам докрая. Днес са пуснали 4 та серия, остава още една другата седмица.
Кирилл - напълно в свои води, така му пасват тези интелектуални роли , Чудесен е както винаги.
Малкия Шамиль Хаматов колко е пораснал...много добра игра, За сестра му четох, че напуснала Русия, не знам колко е вярно,
Много се радвам, че се е върнала Ирина Леонова. Не знам дали е някакво съвпадение, че отново играе с Даниил, ех, спомних си 'Дети арбата' и 'Звездочёт', но е хубаво че пак е на екран. Този Цыганов и направи 8 деца и я изостави, просто почти я унищожи като актриса, но пък -ето децата са поотраснали и тя отново се снима. Още е млада и хубава, дано и дават повече роли занапред.

Нямам много време да пиша в темата, нито във ФБ, радвам се че тук има много нови хора, Иначе гледам  филми, опитвам се да правя списъци с филми, да не пропусна нещо интересно, но факт, че не е като преди ерата 'ковид', в смисъл като свободно време. Оттогава като ме завлече работата и няма край. Тогава преглеждахме предимно острите болести, сега наваксваме с всичко, което беше останало на заден план.
Обещавам да се опитам да се появявам по-често, да си коментираме колкото може повече любимото руско кино, а и за жалост  вече почти липсващото украинско кино
Всъщност като се замисля, може би и този челен сблъсък Русия -Украина малко ме извади от релси, с напрежението което създаде тази братоубийствена война, хора, които до вчера снимаха заедно изведнъж се превърнаха във врагове. Дали ще има край ...

# 116
Приятна вечер на всички!
Лор, на теб специални поздрави!
Радвам се да те видя, а и какъв чудесен пост си ни оставила!
Сега вече задължително ще продължа Комплекс Бога.
Даниил винаги е бил красив, независимо от ролите си. За първи път ми е трудно да го гледам.

Ирина Леонова предизвиква възхищение. Има 7 деца и е запазила красотата си, фигурата си. Радвам се, че е намерила сили да се върне в професията. Чела съм, че веднага след раздялата са ѝ помогнали от Малый театр.
Още когато гледах "Куприн" (2014) отбелязах колко е нежна и чаровна, а беше родила пет деца и шестото на път.
Цыганов никога не съм го харесвала, но откакто я напусна, въобще отказвам да гледам филми с него.

А иначе, нашата тема е доста засегната от събитията през последната година. Сайтове, тв, канали са затворени, информацията намаля. Някои любимци доста ме разочароваха, падна им романтичният ореол.
Естествено, и производството на сериали е намаляло.
Затова споделяйте, предлагайте, да си набавяме привичните удоволствия.

Предстояща премиера Между нами глубокое море:

режисьор - ЕГОР БАРИНОВ

# 117
  • AMS

Лор, Валя, благодаря ви за интерсните постове!!!
Минава само да отбележа юбилея на
Николай Расторгуев - Любэ
И днес го видях в голямата зала и до него Машков.
Ето едно старо представяне в Мой герой >>>

ПП: И от днес Машков, Дюжев, Расторгуев, ....

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 17:36 от * Diva *

# 118
  • AMS
Привет!
Не мога да редактирам и се извинявам се за поредния пост.
Концертът на Лужники сложих без да го бях догледала.
Освен Машков, Дюжев и Разторгуев, участва и Газманов.
Много ми хареса «Триста тридцать три»
А Шаман изпълни Встанем, но днес има нов клип,
нова невероятна песен >>>

Цитат
Тёмною ночью никак не могу я уснуть
Звёзды в безоблачном небе так ярко сияют

Здесь я когда-то родился и здесь я живу
И я уверен, что лучше страны не бывает

Там, где поёт душа
Там, где легко дышать
И дарят свет места родные
Сердце я не предам
Знаю, я всё отдам
Чтобы жила моя Россия

Всем в этой жизни бывает подчас нелегко
Только ведь сердце своё никогда не обманет

Счастье порою нам кажется так далеко
Но этот адрес счастливый я не забываю

Там, где поёт душа
Там, где легко дышать
И дарят свет места родные
Сердце я не предам
Знаю, я всё отдам
Чтобы жила моя Россия
Изгледах Начальник разведки (2022).
Натрупала съм и други за гледне, но най-вече чакам да излязат
всички серии на
Фишер (2022) и Комплекс Бога (2022)

# 119
Здравейте на всички,
Дива, благодаря за линка, изгледах целия митинг-концерт, посветен на участниците в СВО и по повод Деня на защитниците на Отечеството. Много впечатляващ концерт на стадион Лужники, който събира около 80 000 души.
Всички емоционални, възторжени, обединени, единни.
Помислих си, че у нас липсват подобни събития, а по този начин се възпитава патриотизъм.
Не съм за задължителните манифестации или за измислените фестивали на патриотичната песен от епохата на социализма, но възпитанието на децата и младежите не бива да се оставя на самотек, на улицата. Трябва да имаме цялостна система за патриотично възпитание с включени семейството, училището, обществото, различни организации, клубове и др.
Оценявам работата на музеи, читалища, училища, детски градини. Не казвам, че положението е лошо, но определено трябва още работа. По учебните програми, главно история и литература, извънкласова дейност и др.
Киното е много силен аргумент също, но напоследък няма с какво да се гордеем. Поне имаме хубави филми от близкото минало.
И за песните ще кажа няколко думи. Съветските песни по поръчка, пропагандни и както щете да ги наречем, но са стойностни като музика и текст. За разлика от българските, стъкмени за "Ален мак". Не всички, разбира се, надявам се, че се изказвам коректно.

Честно казано, подобни мисли и тревогата, с която следя събитията, ме отдалечават от приятното занимание да гледам руски филми и сериали. Усещам, че избирам по-леки, неангажиращи заглавия, не се задълбочавам особено. И все пак...
Започнах отново Комплекс бога и се удивих колко различно го възприех втория път. Интересен сериал, изгледах нетърпеливо четирите серии и чакам последната.

Фишер: признавам, че не познах веднага Иван Янковский. Знаете колко е млад и с външност на момченце. Наскоро го гледахме в Чемпион мира. Във Фишер е оперуполномоченный, рязък, циничен, прям. Няма и помен от момчешката му външност. Мъж. Определно расте в професията младият Янковский.

Много приятно впечатление ми направи Между нами глубокое море. Красива природа от Турция и добри актьори. Действието се движи не много бързо и всъщност играта на актьорите задържа вниманието.

Светлана Смирнова - Марцинкевич

Алексей Комашко

Общи условия

Активация на акаунт