Парфюмни размисли и страсти - 272 май 2022 г.

• 55 932
  • 667
  •   1
Отговори
# 360
Щом определяте Amouage като старомодни, мисля, че има голям шанс да ми харесат. Открих, че имам афинитет към подобни аромати.

# 361
Ооооо, значи кротувам и чакам да видя новата Алегория Simple Smile
Мерси за инфото densi

bell_87, определено са ретро, хубаво е да се пробват, ако няма къде мога да помогна само с Love Tuberose Simple Smile

Днес нося Narcotic V., при първата среща от проба от съфорумка ми се видя слабичък, но сега виждам каква цветна красота е. Нежен, красив, цветен аромат, стои близо до кожата. Туберозата е различна от любимата ми в Carnal Flower.

На ръката съм пръснала Figues & Agrumes, приятна смокиня, има една горчивина в началото, която мисля ще е супер освежаваща в жегите. След два часа се усеща още плюс една чиста, свежа миризма на измити смокинови листа за сироп

# 362
bell_87, кой Gucci Guilty?
densi, моля те, кажи я, покажи я...

# 363

bell_87, определено са ретро, хубаво е да се пробват, ако няма къде мога да помогна само с Love Tuberose Simple Smile

Благодаря за предложението, щях да се възползвам, ако не се бях сдобила с комплект мостри.

Магда, Gucci Guilty Pour Femme EDP.

# 364
# 365
И аз нямам търпение за новата алегория!

За Amouage, правилната дума е може би консервативни.Елегантни и добре възпитани, поне това, което тествах от сета. И със силна носталгия по деветдесетте. Повечето не ме вълнуват особено, ако трябва да съм честна.
Днес разнасям gold. Приятен, елегантен аромат, рафинирана и задълбочена версия на крем Нивея (в позитивен план го казвам), смесен с Шанел .
Като аромат мисля, че е много носим във всякакви сценарии.
От  целия сета ми направиха впечатление
Sunshine
 И
Beach Hut
Този е странна птица, категорично унисекс, без капка сладост. Ухае на морски бряг и водорасли, доста ми напомня на sunshine, ако махнете сладостта на последния.

Препоръчайте ми аромат тип сладко ванилово обаче, много ми се носи такъв. Единствения от този тип, който съм пробвала е новия Narciso Rodriguez, но шлейфът му (не знам дали така се казва) е доста скромен.
И още нещо, което отдавна исках да попитам. Има ли наистина разлика между мострите и истинските аромати?

# 366
  • The Evergreen State
Цитат
...Има ли наистина разлика между мострите и истинските аромати?

Не. Много хора задават подобни въпроси. Нямам идея от къде идва съмнението че мостри и тестери са различни от продаваните парфюми.

Парфюм за последната седмица: Coco Mademoiselle Intense, за кратко време се превърна в любим парфюм.

Редактирам се да добавя - случвало се е пред мен да отворят чисто нов парфюм когато тестера е свършил, просто му слагат лепенка - тестер и това е. Мострите са или фабрични, или малки отливки от оригиналната бутилка (получавала съм и от двата вида в мола). Това е поне моят скромен опит с мостри и тестери.

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 10:48 от Athena

# 367
Нямам опит с тестери, но при мострите не съм забелязала разлика в аромата с пълния размер. Не би трябвало да има такава.

# 368
Нямам опит с тестери, но при мострите не съм забелязала разлика в аромата с пълния размер. Не би трябвало да има такава.

Скоро ме убеждаваха, че при монтал/манчера мострите били по различни, (по-химични ) от оригиналните, затова попитах. Simple Smile

# 369
Точно с Монтал имам опит, нямаше никаква разлика в аромата.

# 370
Аз го пробвах този Аква Алегория Ветивер Нероли преди месец и е много приятен, за трайност не мога да кажа, но от тях не се и очаква особено.
За мен повечето парфюми от тази серия са си нежни и женствени, макар да се предлагат за всички, но този Ветивер са го балансирали точно на границата, за да е унисекс.

# 371
Сега пробвам Boss Alive EDP, и от него не съм очарована. Не знам, може би съм станала претенциозна. Усещам го твърде сладък и някак пластмасов, леко ме дразни.

# 372
Сега пробвам Boss Alive EDP, и от него не съм очарована. Не знам, може би съм станала претенциозна. Усещам го твърде сладък и някак пластмасов, леко ме дразни.
и аз го пробвах тази сутрин - направих грешката да го пръсна директно за разносване, защото пирамидата ми се стори човеколюбива
потресаващ е за моя вкус - прокиснала модерна плодово-ванилова сладост - прилоша ми от него и го покрих със спрея на един свиреп ууд (pure oudi), който много харесвах миналата година, но тази не бих сложила (вкусът ми се е променил изключително много) - комбинацията се получи интересна и почти носима

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 15:06 от bubanka

# 373
И мен съставките ме подведоха, че може да ми хареса. Сега вече не е толкова сладък, но започва да се прокрадва нещо доста неприятно, нещо средно между пушек и мухъл.

# 374
Препоръка за сладко ваниловo,поне при мен е такова-Montblanc Signature.

Общи условия

Активация на акаунт