🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LVIII 🎬

• 54 588
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • в сърцето на един мъж...
Е 365 е пълен с песни на Мишел /Масимо/, така че е ясно той що се е забъркал там. А като актьор милия е кръгла нула. Начо е по-добре Simple Smile Във всички отношения. Обаче като се има предвид какъв фурор направи самата книга, нормално беше и филмите да имат подобна съдба. Явно това се търси сега.

# 436
И аз много харесвам Начо .Масимо напоследък ми идва твърде властен и контролиращ.Докато Начо за мен лично си е мъж мечта.

# 437
  • София
Оливия Уайлд ми е много симпатична, още от времето на "Д-р Хаус". Не знаех, че е конфликтна. Жалко. "365" гледах само първата част, голяма тъпотия ми се стори.

# 438
  • Бургас
 Актрисата която играе полувинката на Габриел, ми изглежда мауна версия на Бела Слоун.
Това е, защото поредицата романи са фенфикшън по "Здрач"- един от най-добрите, от  фикове , които съм чела. Авторът е много начетен и с прекрасно чувство за хумор. Лошото е, че при филмирането се придържаха стриктно към текста и непрекъснато питаха феновете- това как, това харесва ли ви, тези дрехи пасват ли на представата ви... Това е идеята на Тоска Мъск-да снима в условията на постоянно присъствие от страна на феновете на съответния роман. Да ама не! Киното и книгата са различни жанрове и за жалост чарът на писаното слово се изгуби на екрана. Аз обикнах фф-на, още докато излизаше глава, по глава. Но не изгледах филмовата поредица. Май само 1 и 2. Дори Джулио Берути не можа да ме накара да продължа да гледам. За което искрено съжалявам, но ...

Последна редакция: вт, 30 авг 2022, 17:02 от lady Koup

# 439
  • Berlin
И двамата изглеждат повече от страхотно, за 365 говоря. Скоро не бях се заглеждала така по чужд мъж.
Гледам, че в Амазон прайм са пуснали Топ Гън и с голямо удоволствие ще го гледаме уикенда. Друг, който чакам да пуснат, е Елвис.

# 440
Елвис ще го пускат тези дни по НВО мах.

# 441
  • Галифрей
  Актрисата която играе полувинката на Габриел, ми изглежда мауна версия на Бела Слоун.
Това е, защото поредицата романи са фенфикшън по "Здрач"- един от най-добрите, от  фикове , които съм чела. Авторът е много начетен и с прекрасно чувство за хумор. Лошото е, че при филмирането се придържаха стриктно към текста и непрекъснато питаха феновете- това как, това харесва ли ви, тези дрехи пасват ли на представата ви... Това е идеята на Тоска Мъск-да снима в условията на постоянно присъствие от страна на феновете на съответния роман. Да ама не! Киното и книгата са различни жанрове и за жалост чарът на писаното слово се изгуби на екрана. Аз обикнах фикс, още докато излизаше глава, по глава. Но не изгледах филмовата поредица. Май само 1 и 2. Дори Джулио Берути не можа да ме накара да продължа да гледам. За което искрено съжалявам, но ...
Да така е. Сравние с останалите бозички, тази поредица блести. Аз не съм ги изгледала всичките, защото претъртях нищо особено не ставаше. Гледах 20 минути. Доскуча ми от девойката. Не харесвам актрисата.
Лично ми харесаха първата част и тази най- новата, тях ги изгледах. Потенцял имаха.Както казах филмчето  щеше да е по-добре ако не бяха толкова дълги сцените и  диалозите толкова елемантарни, сякаш ми рецитира книга за начитаещи по английски. И бяха намерили актриса с която си имат по-голяма химия, щеше да е супер.  Аз преди съм гледала проекти на д-р Джулио и винаги е имал голяма химия с колежките.

# 442
  • Вестерос

# 443
  • Галифрей

Супеееер!!! ❤Нямам търпение. Дано втората част да е готина като първата. Класика е.

# 444
Изгледах Госпожа Харис отива в Париж - препоръчвам - много приятен женски филм. През цялото време ми беше странно познат, видях в Гугъл, че е по книга (която не съм чела), но и че има стара версия с Анджела Лансбъри и Омар Шариф, която може и да съм гледала, ако някога е излъчвана по телевизията (харесвам Анджела Лансбъри, няма начин да не е привлякла вниманието ми, ако съм попадала на този филм).

Преразказ на сюжета (ще се опитам да е кратък):
Скрит текст:
Действието се развива в края на 50-те години. Госпожа Ейда Харис е вдовица на средна възраст (актрисата е на 66, проверих, но в описанието на филма пише, че е на средна възраст), работата й е да чисти по домовете. В дома на богата своя клиентка вижда страхотна рокля, за която разбира, че е на Кристиан Диор и струва шокиращите 500 лири (проверих в Гугъл - сумата се равнява на 15 000 днешни долара). Тя е ужасена от цената, но роклята се превръща в мечта за нея.

Тя печели малка сума от хазарт и казва на своя приятелка, че има намерение да осъществи една мечта - да лети до Париж, да отиде в магазина на Кристиан Диор и да си купи рокля. Започва да работи за осъществяването й. За съжаление губи парите които има, но скоро след това изненадващо са й възстановени, освен това получава неочаквано още, от различни източници. И така - заминава.
Пристига в Париж (планът й буквално е това - отива, купува, връща се), отива в салона на Диор, но се оказва, че по това време все още няма бутик - всички дрехи се шият по поръчка в един екземпляр (и тъй като са недостижими за повечето хора, няма наплив от клиенти). Предстои ревю, но управителката отказва да я пусне, защото й изглежда простовата. Ейда й показва, че чантата й е пълна с пари (тя е напълно подготвена и съвсем сериозна, че ще ги похарчи за рокля). Един от гостите на ревюто - елегантен възрастен маркиз, я кани да влезе с него. Госпожа Харис е във възторг и харесва една красива зелена рокля, но направо се влюбва в друг червен тоалет, представен накрая. Друга клиентка (която е снобка и я гледа с отвращение) поръчва червената рокля и Ейда се задоволява със зелената. Оказва се, обаче че трябва да остане в Париж, докато й я ушият, а не може просто да плати и да си тръгне. Тъй като няма много клиенти и служителите са готови на всичко, за да продадат нещо, решават, че тя ще остане временно в дома на един от тях - Андре (приятен младеж), който е много любезен. Освен това, той е влюбен в главната манекенка Наташа, която се сприятелява с госпожа Харис. Ейда го насърчава да й признае любовта си, но той се дърпа.
Маркизът кани госпожа Харис на няколко срещи, които определено изглеждат като срещи , тя вярва, че той я харесва като жена. Той й казва, че няма значение дали има къде да носи роклята - щом това е мечтата й. Дори да е предназначена само за нейните очи си заслужава. Това е много хубава мисъл и съм съгласна.
Но когато я кани в дома си, той й показва свои стари снимки от ученическите си години и й казва, че толкова я е харесал от пръв поглед, защото му напомня за чистачката в училище, която била много симпатична жена. Тя се обижда и престава да общува с него.
Един ден, когато отива на проба, се оказва, че много от шивачките са уволнени, защото бизнесът на Диор има проблеми. Госпожа Харис насърчава своя приятел да сподели бизнес идеите си с господин Диор - а именно да правят рокли за по-масовата аудитория и да имат бутици. Шефът е съгласен и шивачките вече не са уволнени, но уредничката на салона се обижда (защото това сваляло нивото на марката) и напуска.
Г-жа Харис и Андре отиват да я убедят да се върне и виждат в дома й, че тя не е цербер, а нормална жена с проблеми. Съгласява се да се върне на работа, но им споделя, че Наташа е напуснала и щяла да замине. Догонват я на гарата, където той й се обяснява в любов и тя му отвръща положително.
Г-жа Харис се прибира с роклята. Скоро след това, друга нейна клиентка - млада актриса, която мечтае да стане звезда, я пита дали може да поправи нейна (долнопробна) официална рокля, защото й трябвала за някакво събитие. Ейда не може да го направи, но понеже я съжалява (въпреки че тя е простачка) й дава на заем зелената рокля на Диор. На другия ден отива да си я прибере (има ключ), но в жилището няма никой, намира само роклята - изгорена и съсипана. Има писмо, в което актрисата разказва, че е станал инцидент, но тя за щастие е добре и е отишла при майка си, да се успокои. Според актрисата, поне от инцидента излязло нещо добро - след като се подпалва и е угасена, журналистите й обръщат внимание и цялата случка е във вестниците (по-точно обръщат й внимание защото роклята е Диор). Хората мислят, че това е някакъв маркетингов трик.

Ейда е ужасно депресирана - тя не я е носила нито веднъж, но приятелите й се опитват да я успокоят и казват, че ще я заведат на танци. Скоро след това тя получава изненадваща пратка и писмо. Оказва се, че подаръкът е от всички в ателие Диор - любимата й червена рокля, която другата клиентка не успява да плати заради непредвидени обстоятелства и която те са преправили по нейните мерки. Те са видели изгорената рокля във вестниците и веднага са разбрали, че е нейната (и са си представили какво е станало). Освен това, маркизът, който сигурно се е досетил, че сравнението с училищната чистачка е било неуместно, изпраща огромен букет с рози.
Госпожа Харис облича червената рокля за танците и всички са възхитени от нея. Тя успява да свали своя стар приятел, който до този момент се интересува само от по-млади жени (и който, между другото, е Джейсън Айзъкс).

# 445
  • В царството на игрите:)
Изгледах няколко филма напоследък и искам да споделя Simple Smile
Дойде реда на "Тази, която не съм"
https://www.imdb.com/title/tt7552686/?ref_=nv_sr_srsg_0
Някой преди време беше казал, че Жулиет Бинош е превзета и претенциозна актриса и, да, тя е точно такава, но тази роля и отива много и изгледах филма с удоволствие, въпреки, че и в него е превзета и претенциозна актриса, но тук и отива Simple Smile
"Алчност"
https://www.imdb.com/title/tt8972256/?ref_=nv_sr_srsg_0
В голямата гоорилня не можах да разбера како иска да каже лирическия герой и филмът по - скоро ме напрегна, отколкото да ми хареса. Идеята /имайки предвид документалната част  накрая/ леко ми убягна. не беше моето.
"6 минути до полунощ"
https://www.imdb.com/title/tt5114840/
И този не ми хареса много Sad  Историята нещо ми куцаше и не ми беше интересна, но харесвам Джуди Денч, така, че го изгледах макар и без особен ентусиазъм... Simple Smile

# 446
pppqqq, благодаря за предложението за Mrs. Harris Goes to Paris .
Изгледах филма, права си, че е приятен (според мен).
След това видях и по-стария, този от 1992.
Значителна разлика има между двете истории и вероятно заради това краят на новия филм ми се видя малко странен. Thinking
Новата продукция, разбира се, е по-цветна, по' Дисни, и - иска ли питане - порядъчно политкоректна. Close
Lesley Manville е особено симпатична в ролята си.

За сметка на това, старият филм е по-автентичен, там вярваш, че си попаднал в истинския отсек от време.
Lila Kaye (приятелката на Mrs. 'Arris) е просто същинска прелест! Innocent

# 447
И аз намерих стария в Ю туб Simple Smile Този (май има повече от една екранизация):
Скрит текст:

На мен новият финал ми харесва повече, въпреки че вероятно не е оригиналният (на романа). Харесах и обратите, въпреки че очевидно са по една и съща схема (има надежда за нещо хубаво, случва се нещо гадно, следва компенсация). И роклите от новия филм май ми харесват повече.
Не съм сигурна дали съм гледала стария - ако да, то е било много отдавна. Струва ми се, че съм виждала Анджела Лансбъри в тази розова бална рокля преди...

# 448
  • София
Гледах The outfit (2022) https://m.imdb.com/title/tt14114802/?ref_=nv_sr_srsg_0
Много харесвам Марк Райлънс като актьор и в този филм не ме разочарова. Филмът е за гангстери и е доста необичаен, има добра идея, до последния момент има обрати. Но нещо самите образи на гангстерите ми бяха нещо гротескни и ми развалиха общото впечатление от филма.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2022, 02:31 от Mamamuu

# 449
pppqqq , да, точно този е. Че и на заглавната снимка е точно мадам Бътерфийлд. Relaxed

За роклите съм съгласна. То няма как новите да не са по-хубави за днешния ни вкус, подобна е модата (висшата)  през последните години, с много ситна бродерия и натрупване на малки елементи. Те днес  буквално сами си създават платовете и точно такава е истинската, червената рокля.
През 50-те нещата са малко по-различни, тук изключваме гениалния Charles James Trophy

Така или иначе, едно хубаво изживяване, почти като приказка за принцеси, понякога човек има нужда и от това.

Общи условия

Активация на акаунт