🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LVIII 🎬

• 52 669
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Нарциса, не знам дали е същият. В този който помня, Марио имаше фобия от високо и не можеше да скача...

# 676
Отдавна не съм го гледала, но май наистина го беше страх. Ето този филм е
https://m.imdb.com/title/tt0108255/

# 677
Гледах "Последният дуел" на Ридли Скот по действителен случай и много ми хареса. 7.4 му е рейтинга. Кастът е супер- Мат Деймън, Бен Афлек, Адам Драйвър, Джоди Комър са в главните роли. Също много ми хареса, че историята е разказана от 3те гледни точки на замесените в интригата, интересен похват, който ти позволява да видиш нещата от различен ъгъл, както и допълнителни детайли.
https://www.youtube.com/watch?v=qRouWV17ymk

Ако ви е харесал, бих препоръчал един по-стар Ридли Скот - Дуелистите. Сходна тематика, по-късна епоха (наролеоновите войни).  https://www.imdb.com/title/tt0075968/?ref_=tt_mv_close
Както, естествено и легендата в жанра - Бари Линдън на Кубрик.
https://www.imdb.com/title/tt0072684/?ref_=nm_knf_c_2

На момента преоткривам Ридли Скот, на когото гледах по-скоро с безразличие.
Сега го смятам определено за един от най-добрите.

P.S. Не е хубаво човек да си нарушава принципите. Един от моите е: - Филма става ли или е сериен? Wink
Е, някакви хубави детско-младежки спомени имам  от Уилоу и гледам - направили сериалче.
Отворих първата серия и не можах да изтрая 15 минути.
Ужасен толерастко-лесбийско-позитивно расизиран, тия хора всичко хубаво ли трябва да усерат?

Последна редакция: чт, 01 дек 2022, 05:41 от James42

# 678
Препоръчвам The Swimmers.
Различен, силен и умело направен. С уговорката, че съм запален плувец и дори има момент от филма, който ми беше дежавю - въздейства ми много.

Темата е за бежанците и какво е да си този, който се бори за спасение.

# 679
  • София

От преди няколко минути Simple Smile

# 680
  • София

От преди няколко минути Simple Smile

Знае ли се кога излиза ?

# 681
  • София
30.06.2023

Дано не се окаже тотален провал. Доктор Джоунс заслужава добър край.

# 682
# 683
  • София
Коментари след някои частни прожекции на Аватар 2 - Камерън отново качва значително нивото на заснемане, ефекти и музика. Без конкуренция. Както беше и първата част. Излючвайки Китай и Русия, едва ли ще удари повече от 1.5 млрд долара глобални приходи.
Рекламата тече с пълна пара - Джеймс Камерън казва, че за Аватар 4 сценарият е одобрен без нито една бележка. За сравнение Аватар 2 е получил цели 3 страници рецензия.
Факир е да снима над 3 часа сини човечета във вода Grinning

п.п. Не очаквайте невиждана история. Такава нямаше и през 2009. По празниците съм из IMAX залите.

# 684
За каква възраст е препоръчителния родителски контрол, ако има такъв, на Аватар? Щерката (почти на 9) много иска да го гледа Simple Smile

# 685
  • В царството на игрите:)
Минавам да препоръчам един филм, който ми достави час и половина чиста наслада
https://www.imdb.com/title/tt13352968/?ref_=nv_sr_srsg_0&fbclid= … 3cT27sKJUpeq65qvM - "Успех, Лио Гранд"
и един, който препоръчвам, но доста колебливо. Не беше моят, но съм сигурна, че има хора, които ще разберат какво искаше да каже лирическия герой Simple Smile
https://www.imdb.com/title/tt8884906/?fbclid=IwAR3g2J-5SqkQob4qu … -r4segVd3jqpWaqU0 - "Понеделник"

# 686
  • с трима мъже :)
За тези от вас, които не са го гледали, препоръчвам Териналът с Том Ханкс. Чудя се как се е случило с мен, че никога не съм го гледала, а пък е толкова добър филма. Като комедия идва, ама на мен все ми беше тъжно, като го гледах.
За мен това е филм, който показва нагледно абсурдите на днешната бюрокрация, та дори и в световен мащаб - цитирани са удивителни "закони" и правила във филма.

Имаше и още един - Сирийската булка, мисля че беше - дето и той показваше такива абсурди.

Абе закони! Нямам думи просто!

# 687
  • Галифрей
Гледах Покахонтас 2 малко ми е странен. Филмът е от 1998 и не го бях гледала до сега, намерих  го с хубово качество.

Започва как Джон Смит има неприятности с стражите на краля и ествено Радклиф стой зад това. Радклиф смачква ръката на Джон и той пада в Темза, мислей го за мъртав.

Минава известно време Покахонтас си е същата игрива девойка и се радва на зимата. Опитва се да преоделе смърта на Джон Смит. Мъчно й е.  Вече има нови заселници и не се разбират с местните. Поява се нов кораб и слиза новият герой, британец Джон Ролф ( той също се казва Джон уол)  Пича има добри намерения, той идва с мир за дипломатически въпроси. И ествено Покахонтас по нейно желание  идва с него в Лондон с животни си.
За първи път тя вижда цял нов свят . Тя остава в къщата му. Джон Ролф се опитва да обеди кралят да не пращат войски в земята на Покахонтас, че те нямат злато. Ествено Радклиф успява да манипулира кралят, да поканят Покахонтас на бала и тя да покаже етикет,маниери и прочие глупости. Не е дивачка и ако се справи няма да пращат армията.
Джон е разтревожен какво да прави и учи Покахонтас на танци и тн. Ествено той се влюбва в нея. 😲
На бала замалко са се целуват обаче, злият план на Радклиф работи. Той прави така Покахантос да се провали. Тя исваше да освободи танцуваща мечка и каза на кралят,че той е дивак. Ествено я затварят в затвора.
Чуди се какво да прави и се поява ахам

Джон Смит. Да жив е. Джонита спасяват Покахонтас от затвора. Крият се известно време и русуят Джони разказва всичко. Объркана тя остава сама с мислите си малко време. .
Джони разбира,че кестеняват е влюбен в нея.  Следва битка и силна реч на Покахонтас пред целият британски парламент и спират войските. Арестуват Радклиф. 😂
Та Смит искаше да започне с ново начало с с нея. Както винаги е искал. Но тя му казва,че няма намеква му,че вече не го обича.. ( значи първит филм беше напразно така ли? Стрелата на съдбата? Онази силна любов. Прекрасната песен If i never know you) доста добре го прие и се отдръпна. Тя се качва на кораба с животни те да се прибират  у дома и се поява Ролф и казва, че ще живее при нея и се целуват.

Та оценка давам 6/10. Явно искат да кажат,че първата любов не е вечна, да това е така но зависи от доста неща.  Но след всичко което приживяха в първият филм сега най- сетне можаха да са заедно. Тя се влюби в друг мъж. Като цяло ролята на Джон Смит беше да запълва дупки. Защо го съживяха като тя не го обича вече? Само той не получи шатливият си край.

# 688
За мен всички продължения на класическите анимации са долнопробни. Дори съвременните - продължението на Замръзналото кралство е безсмислено и глупаво. Даже създателите му си признаха официално, че не са имали предварителен план за историята и са я написали почти в крачка, колкото да осребрят успеха на първата част.

А Пепеляшка има няколко продължения, които са толкова нелепи, че приличат на комедии и са широко обсъждани в Ю туб. Едното даже е хвалено (т.е. пак е долнопробно, но е и забавно, докато останалите не стават и за губене на време) - в него
Скрит текст:
едната сестра открадва пръчицата на феята, но майката я взима. Тя връща времето назад и прави така, че пантофката да стане на една от дъщерите. Принцът се готви да се ожени за нея, но с голямо нежелание (защото е поразен от грозотата й). Междувременно Синдерела помни всичко и се опитва да оправи нещата.
Накрая с принца пак се влюбват и женят, феята предлага да възстанови всичко както си е било, но Синдерела отказва - т.е. този филм на практика изтрива историята от първия филм, все едно никога не се е случила.

# 689
  • Галифрей
Да гледала съм ги трите  филма на Пепеляшка.
Втората  част беше за мишката която стана човек.
Третата я помня най-добре. 😄
С пътуването на времето и промяната на Анастасия, не беше зле но да направо прекалиха.
И в Млаката русалка, едната част е преди Ариел да срешне Ерик, а другата като вече са женени и за дъщеря им Мелодия. Беше абсурдно.

Общи условия

Активация на акаунт