НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 491
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
  • до най-прекрасния мъж
Pischi, поправих се, 1:50 ч спа общо - приспах я, изчаках я да се унесе за 10 мин и я сложих в кревата. Събуди се с рев на 30та мин и в кревата не се успокои. Взех я и заспа отново в мен, но се буди дори в мен през 30 мин да плаче. Не знам защо, но сънят след обяд й е все така - буди се и плаче или спи неспокойно, дори в мен. Спа от 13:00 до 14:50. И после около 17:00-17:05 трябваше да заспи за 4та, но не поиска. Друг път сме навън с количката и заспиваше,  макар и трудно, но сега се прибрахме и не поиска. Тя отдавна трудно заспива вкъщи за 4та, миналата седмица с много рев заспа в 18 чак, но пак спа 30 мин и се събуди. На теория уж знам как за стане, но на практика никак. Този първи интервал е много къс и много трудно го увеличава. С 300 зора 1:30, а днес заспа на 1:20, но нощта беше с много събуждания снощи. Нормално, след 4:30 интервал, не съм очаквала друго. Май избързах с това приучаване към кревата, но искам да успея да я науча преди 6-месечна възраст.
Милк, благодаря, до 1:45 може и да разтегля, макар и трудно, ще поддаде. Вечер си издържа 2:20-2:30 без проблем. Това с колко нощен сън е? Ние трудно правим 11 ч, макс в 6:10 е станала, когато и да си легне, дори и в 21 ч да е.

# 106
Блу, нормално е последната дрямка да е кратка, даже и по 10 минути може да е. Може би трябвало за нощен да спи направо, без баня, това 4:30 е ужас някакъв.
Преди да минем на 3 дремки правеше 3 къси и 1 дълга, но като мина на 3 станаха 2 дълги и една къса, така че какви дремки прави не е константа, поне при нас. Сега отива към 2 къси и 1 дълга. Дори като са две дълги едната е около час, час и малко.
Вито, не знам дали е регресия или просто глад е било.

Миличката Мила Purple Heart.

# 107
Милата Мила! Надявам се няма нищо, и ти си спокойна!
  Честити месечинки на порасналите бебчета!
   Днес рано ходих до Кауфланд и гледах промоция на плазмон на пюрета.Имаше с конско и пише 4+.Някой има ли отзиви, питах дъщеря ми ,но тя не знае дали може да дава.Не е чела нищо по въпроса. Иначе купих заек и пуешко, да черпя внучката.
   Ако се сещате, питах по-рано за подложки за летен кош . Изнамерих в базар бг една мацка от Варна, поръчах, майката на бебето е доволна. С тънък дунапрен.

# 108
Ох да ви се оплача, Мила падна от спалнята (45 см) на плочки. Много съм виновна, накърмих я и я оставих да заспи дълбоко преди да я изместя в кошарата. 1 възглавница й сложих до нея, но тя се е събудила тихо и е тръгнала в друга посока и паднала май на чело върху гранитогреса. Веднаха изрева силно, успокоих я, следеше пръст, усмихваше се даже, но си заспа за нощния сън след половин час. Отвратитвлно виновна се чувствам. Знаех, че идва момента, в който ще падне, но пак не съм готова. Решихме, че няма нужда от преглед в болница, дано наистина й е минало.
Пазете бебоцоте, много са бързи.
Ох,Elanlli и аз така се чувствах много виновна а падна за секунда буквално докато изместя погледа🙏🏼Всичко ще е наред❤
Аз от сега вече го държа само на пода много странно гледа милият,но това е положението😁

Блу ,добре се събират часовете за деня според мен,сигурно ще минава на по-малко дремки през деня за сметка на нощният сън.
Поне при нас сега точно това се случва голям купон е денем и нощем😂

# 109
Надявам се Мила да е добре ❤️❤️
Одри права си😆гладен е бил, отделно долните зъбки пробиват.
Конско месо не зная дали се дава, понеже не съм го виждала, не съм и питала личната. Може другия път да питам, ако не забравя. Иначе заешко и пуешко на Plasmon са хубави, моето ги хареса много, както и пилешкото.
Круша Уилямс и слива ги хареса много. Ще пробвам и с други плодове.

# 110
Моята Габи лепна от баща си вируса с хрема. Това да имаш бебе с хрема е ужас, а за кърмаче с хрема да не говорим .. Педиаръеката каза че за седмица ще отшуми. Стискайте палци ☺

# 111
  • до най-прекрасния мъж
Мерси, момичета. Мисля, че като успее да се научи да спи в кревата и мине и на самостоятелно заспиване, дремките ще се регулират. Ние борим двете неща наведнъж и стана каша малко.
Еланли, дано Мила е добре. Много са бързи и пъргави и белята става за секунди.

# 112
Горкото ни адашче, бебенцата са по-корави отколкото мислим, но все пак си е стряскащо като падат.
Вирусът с хрема го донесе големият батко от училище и се влачи вече 10 дена. Малкият лепна и вдигна температура, после и Мила лепна, но най-бързо й се размина. Много промивах с бебешки изотоничен разтвор и дърпах с електрически аспиратор за нос.
Конско се дава на децата в много държави, но тук не е практика. А възрастта 4+ индикира консистенцията (че е гладко пасирано).
Момичета, може ли да ми споделите кое пюре най-много заинтригува вашите бебета? Много искам Мила да започне да хапва с удоволствие и се чудя кое ще й се хареса. Досега е яла тиквичка, пащърнак тиква и картов+тиква. Ами нищо не я кефи. Насила пробутвам някакви грамове. Пащърнакът сякаш й допадна горе-долу, но пък двете нощи след него бяха кошмарни, будеше се и плачеше ужасно много. Пробвах в различно време през деня, преди, след кърмене и сън. Всякакви опции съм пробвала. Ще дам морков, батат и авокадо и набързо започвам с месото, дано то я разяде както беше с батковците й. Но междувременно ако сте открили УАУ комбинация споделете (навремето топ фаворит на големите беше сладък картоф с броколи и пуешко)

# 113
някой пусна ли вече изследванията в 6 ти месеца , има ли желязо дефицит някое бебоче ?

# 114
Блу, лека полека ще направите прехода. Щом надвечер издържа 2,20-2,30ч., ще поразтегнете първия интервал и ще редувате дни с 4 и дни с 3 дремки, за да не се натрупа преумора. Както каза Одри, напълно възможно е 4-тата дрямка да е около 10 мин. Алекс ги имаше доста такива с трудно приспиване, докато съвсем не отпаднаха.

Марч, скорошно оздравяване на Габи!
Еланли, да нагушкаш много Мила! Всичко ще е наред!

Милк, ако промениш малко консистенцията? Тиква+морков е приятна комбинация. Авокадото как мислиш да го дадеш - самостоятелно ли? А тази любима комбинация на батковците ми допада за мен Grinning

Бочи, тези дни ще пускам изследвания. В петък сме при нефролог.

Днес бяхме на консултация + ваксинка. Остана ни последната на Синфлорикса. До събота най-вероятно няма да въвеждам нищо /а може и да му дам да си опита авокадо или банан/ и от неделя го мятам с жълтъка. 
Правих му днес пащърнак. По-гъсто го направих. Много ми хареса - то няма нищо общо с купешко.

# 115
Бабешка му работа , конското било 6 + , сега щерката ми направи забележка.
   Болните сладура да оздравяват!
 На Кати много й допада тиква, батат, морков, с пуешко или заешко. Месенцата си ги хапва доста добре.Днес на обед 130 гр пюре, и 50 мл мляко.Според майка й млякото е малко.  Сега ще следва пилешко. И се чуди дали да даде плод, и ако почне плодовите ще откаже другите пюрета. И после ще следва жълтъка.
  Аз имам  кокошки -  носачки. Обаче някъде мернах / дали тук или в темата Захранване/ ,че имало опасност от салмонела при домашните. ИМа ли някой по - запознат да сподели.Ако яйцето е взето сутринта,има ли опасност да се даде през деня.И въобще , как да я открием тази салмонела, ние си ядем яйцата, даже на приятелки раздавам,никой не се е оплаквал досега.
   Нашата "драма " с водата продължава. Не иска и това е.

# 116
Момичета,може ли въпрос?
Как да въведохте месо?
Към зеленчук по колко сложихте първият път?
🙂
Бързо оздравяване на настиналите бебоци!🍀

# 117
Мила е добре, но продължава да търси нови хоризонти. От днес започна да тренира изправяне от стойка по колене. Няма спирачка. Ще й свалим нивото на кошарата, че остава и от там да падне.

Милк при нас бататът се хареса и комбинация батат с броколи. Вчера яде и картоф, тиквичка и зелена чушка с апетит. Един месец отне да прояде по около 100гр на обяд, дано при вас става по-бързо.

Kristiqnita въведох го първо пуешко в  купешко пюре с малък процент на месото. Днес вече си й давах зеленчуци и половин пуешко пюре на пласмон.

# 118
Аз пробутвам насила 30-40 грама... Elanlli, при вас как протече захранването до достигане на тези 100 грама? Търся си сламка да се захвана да не се отчайвам... Simple Smile утре да взема да пробвам чист батат май...

# 119
Моя хареса от раз бял морков, пащърнак, тиква, морков и тиква със сладък картоф и морков със сладък картоф. Смятам, че тези масово допадат на бебетата.
Първо дадох зеленчуци с месо, където месото  е малък % вътре, докато свикне. После започнах да давам 50% месо и 50% зеленчук и така постепенно.
Салмонелата върлувала целогодишно каза нашата лекарка. Не е уточнявала за домашните яйца, а само да са супер пресни. На мен също ми носят домашни и ние със съпругът ми ги консумираме, но за детето купувам от млечен магазин. Въпрос на гледна точка.
 Лекарката каза, че ще му даде направление за кръв и урина, очен и коремна ехография. Тя си следи датите и не се меся, но питах.
При нас днес се одобри и царевичната каша😆😆

Общи условия

Активация на акаунт