НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 499
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
Бочи, желязото от венозна или периферна кръв изследваха? Искам да пусна аз на малката сега на рутинните изследвания, има една лаборатория във Варна, която се съгласява от периферна и се чудя дали резултатът е коректен

# 136
от пръста беше Simple Smile Не знам колко е верен но така ги изследват но аз имах съмнения. А и в ПКК показателите сочат за дефицит на желязо не само самото желязо. И тези тегави бодувания и разни работи

# 137
Привет от мен, одавна не съм писала, но чета редовно.
И ние минахме през период на голямо мрънкане.
Относно захранването от основните зеленчуци ни остават морков и тиквичка, Алекс изяжда около 90, 100 гр, общо взето колкото му приготвя. Само на картофа се мръщи, независимо, че го предлагам в комбинации.А и много го запича и ще избягвам да давам.
Сутрин яде каша, правя я с кърма, че чиста изобщо не се харесва и изяжда около 70 гр, тъкмо толкова успява да изяде преди да се втечни, заради кърмата.
Милк дадох на Алекс тиква като основен зеленчук, с малко пащърнак, с малко картофче също. Не мисля, че му се отрази на рефлукса. А и я хареса. Комбинацията тиква и пащърнак му е любима. Яде и се смее Simple Smile
На Алекс хемоглобина е 108, но не съм пускала желязо, сега се замислих дали да не пусна. Също имаше няколко показателя малко под нормата - еритроцити и хематокрита.
Бочи какви показатели от ПКК сочат за дефицит на желязо?
Милк приключихте ли с Киндиру, доволна ли си? Аз сега се замислих дали да не заведа Алекс поне за няколко пъти.

# 138
Благодаря Pischi. Ще потърся пащърнак и ще сваря. Незнам за пресните картофи, нещо си било в повече и не било добре за бебетата. Иначе му сварих картоф и го намачках с вилица и го смесих с тиква. Ами хареса му. Но като реших да разбия останалите картофи с Нутрибулет с и станаха на тапетно лепило. Така че утре ще взема преса за картофи

# 139
Вито и ние сме по чорапи засега, един път навън бяхме с два чифта Simple Smile

Момичета, тези бебенца дето ядат 100+ грама пюре, за колко време го ядат?

# 140
Одри, вчера 160 гр пюре за 15 мин.Според майка й това е супер.Защото има дни, в които изяжда 130 грама за 45 мин.
   Нашата мома е по чорапки в количката навън.ИМа няколко кецки бебешки, но тя непрекъснато рита и си подпира краката на борда на количката и ги сваля.
   От няколко дни започна да се срамува. Вчера следобяд почивах и бях малко на разходка с тях, дойде дена приятелка и почна да я закача.А нашата се крие в една играчка за гушкане. Много започна да реагира на кучето.Те имат кане корсо, гледат си го вътре. Като хипнотизирани са една от друга.Понякога кучето е спасение за лесно хранене - дават му команда седни пред столчето и бебето не отделя очи от него, а само лапа.

# 141
  • до най-прекрасния мъж
Аз я извеждам с чорапки и меки обувчици, тип буйки, с платнена подметка. И тя ги сваля понякога, но аз още не съм махнала покривалото, защото при нас все духа тези дни и не ме притеснява и да е по чорапки.
Храненето и при нас е различно. Вчера с картофа беше мъка, иначе другите пюрета ги ядеше бързо, но ние не сме стигнали още порция.

# 142
160г яде за няма и 10мин.. 😀

# 143
На нас днес ни е 6ден от захранването. Вчера дадох ок.60 гр тиква +2-3л картофено пюре и стана около 70 гр. Днес мисля да ги направя 50/50 . Но колко като количество се чудя, с колко да увеличавам или е според детето. Не бързам да замествам хранене. Днес е трети ден откакто не е акал и малко се притеснявам. Уж тиква яде, пък... Вода пие много малко, но ако сложа 5-6гранулки от чая и си пийва.
Преди малко ядох банан и милото така ме гледа, че му дадох да си опита 🤪 Доста му хареса
Иначе спи с боди потник и гащеризонче тъничко и олекотена завивка. Но той все още спи при мен и ме търси понякога през ноща да си хапва ☺️

# 144
Благодаря момичета, значи с чорапи е ок. И аз все още си му държа покривалото за крака. Ооо как само качва краката на борда, че и рита силно😆
Одри чак ме е срам да кажа, но при нас 190 мл за няма и 10 мин, много е бързо, чак не успявам да пълня лъжицата. И с кашата е същото положението. Знам, че 190 е много, но като отворя голямо бурканче и го хапва. То и мляко му правим 3х180 мл. Завишихме, че много глад го гони. Реално и доста енергия изразходва на килима, не се спира. Дори като го взимам  от там за дневен сън плаче, иска да играе.

# 145
Благодаря момичета, значи с чорапи е ок. И аз все още си му държа покривалото за крака. Ооо как само качва краката на борда, че и рита силно😆
Одри чак ме е срам да кажа, но при нас 190 мл за няма и 10 мин, много е бързо, чак не успявам да пълня лъжицата. И с кашата е същото положението. Знам, че 190 е много, но като отворя голямо бурканче и го хапва. То и мляко му правим 3х180 мл. Завишихме, че много глад го гони. Реално и доста енергия изразходва на килима, не се спира. Дори като го взимам  от там за дневен сън плаче, иска да играе.

Ти кога започна да предлагаш каша и каква? Педито ми каза да включвам месо вече, но не съм въвела всички зеленчуци😀 Само да кажа,че има пюре, което не го кефи и то е карфиол с картоф ( не че не го ядее 😀) просто правеше едни муцунии.. Та за кашатааа, чудя се дали да не започна след въвеждане на месото? Ти как процедира ии чиста ли предложи илии с плод 😘

# 146
  • до най-прекрасния мъж
Мечта, и Мария получи по-оформено, макар и меко, ако от тиквата. Засега само от пащърнака ака неоформено, както акаше само на АМ. Ако искаш, пробвай малко пащърнак с картофа, вместо тиква. Дано се разхлаби.

# 147
Любослава на 1 май започнах с чиста оризова каша, но само с 40 мл вода, остатъка до крайното количество си му правех АМ. На втори ден 80 мл вода с каша, на 3 ден 100 мл вода с каша и от 4 ден 140 мл вода с каша и 1/2 плодово пюре. Първо му дадох слива, че ориза запичал. При него не се усети този момент 😆 Пюрето стои в хладилник, след отваряне, но той го изяжда още на другия ден. 
До сега е ял оризова каша, елда и царевична. Всички ги харесва. От днес ще редувам и кашите, по заръка на личната.
Иначе пюре зеленчуци с месо започнах на 25 април. А също от 1 май и пюре от чисто месо. Абе не се бавя особено, защото е все гладен😂😂

# 148

Ето го пкк то на моето кифле. Още чакам отговор от детски хематолог.
Иначе желязото отделно от пкк и е 5.5 с реф 9-30.4
Но при нея сочат и неща като намален апетит , често събуждаге нощем, трудно изкарва времето за бодуване и бързо се измаря.
Тя трябва да бодува почти 3 часа а едва болува максимум 1:50
Яле вече месец и половина по супер малко.
На долгата граница била на теглото си за възраста 6500 тежи и е в 6 месец от 7 май.
И някви е такива

Иначе за ориза ви съветвам да не прекалявате защото оризовата каша съдържа арсений или арсен ( ще ме прощавате ща българското наименование) който е бая вреден и за каши е по хубаво на спелта и овес да се набляга а другите да са много рядки.

# 149
Аз днес му дадох авокадо около 10ч. И без това бяхме взели много хубави и си хапваме с мъжа ми. Само му намачках малко и много го хареса. Утре пак ще му дам, за да си го въведа напълно. Само се чудя задължително ли вече трябва да давам твърда храна около 10ч.? И ако да, плод като междинно ли?
Още не съм въвеждала безглутенови. Жълтък ще започвам в неделя и после месо.
Не знам паралелно мога ли да въведа безглутенови? Пак ми стана объркано...

Бочи, да кажеш после какво мисли хематологът...

Общи условия

Активация на акаунт