НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 502
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Четох, че трябвало венозна кръв, не капилярна за верни диагнози - вярно ли е на тази възраст вече като са мааалко по-големички, какво ви препоръчаха?

Педиатърът тук във форума беше казал, че освен хемоглобин и серумно желязо, при съмнение трябвало да се видят феритин, желязо-свързващ капацитет и трансферин. 😵 Някой да е пускал нещо подобно?

Бочинка, имаш ли препоръка за хематолог или сте за пръв път при този лекар? Благодаря.

# 151
вклбчвам се с междинка отчет, хематолог детски Атанас Банчев , онлайн даже се консултираме щот то тва състояние нее за преглед Simple Smile
Каза че пкк и е ок ща възраста и че нее нищо притеснително.За кръста каза че желязото от пръст нее показателно и утре да ида феритин да пусна от пръста , и без тва утре ще пускам урина (ПС ползите на ЕбХ няма да се чудя кой контейнер и как да залепям а тя просто ще се изпишка като голям човек където трябва )
Но пък една приятелка с недоносено бебе ми каза че нейните и от пръст и от вена желязото на бебето си съвпадат

# 152
Момичета 😀 Приеха Крис за ясла чак не мога да повярвамм😀😀😀😀 не че ще го пускам сега,но ми стана едно готинкоо

# 153
И Мила е приета заради брат й и ще я пусна след зимата.

# 154
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, къде има такова ранно класиране и местата пазят ли се? Аз имам леки съмнения какво ще се случи с нас и дали ще има къде да се върна на работа и дали изобщо ще я дам на ясла. Но бих кандидатствала, ако при нас може. Не се знае дали и кога ще я приемат.

Последна редакция: чт, 12 май 2022, 20:33 от blue.angel

# 155

А как стоят нещата за по-късното тръгване на ясла😀 знам, че имаме право на 60дни да сш остане вкъщи, тоест 2 месеца.. а после? 😀 някой ми каза с бележки от личната ама не знам 😀

# 156

А как стоят нещата за по-късното тръгване на ясла😀 знам, че имаме право на 60дни да сш остане вкъщи, тоест 2 месеца.. а после? 😀 някой ми каза с бележки от личната ама не знам 😀

Така е да. На 15.11 ще постъпи поне за ден и после трябва да се върна на работа, но ще си пусна 3 месеца стари отпуски. През това време предпочитам да не я водя редовно, а да изчакам февруари, март.

# 157
Блу, днес беше голямото класиране за София.
И нашите са приети там където искахме. Аз ще по бързам да ги пусна, но онзи ден ходихме до яслата и казаха, че трябва да могат да вървят. Иначе по цял ден в кошарата, а не си го представям как ще стане без рев.

# 158
  • до най-прекрасния мъж
Ужас, това да не е концлагер? Цял ден в кошарата? То никой няма да издържи цял ден да лежи или седи в ограничено пространство. Това значи, че сега класирате, а ще пускате наесен, когато проходят? Местата пазят ли се? И в Пловдив днес е било голямото класиране, но при мен пише, че няма ДЯ с кърмаческа група. Иначе, аз регистрирах Мария в системата на 3-месечна възраст още. Явно при нас е по друг начин, не знам. Ако има мама от Пловдив с опит, може да сподели.

# 159
Ясла ще се опитам да й спестя (нямам идея как, да търся работа хоум офис ли...)
Моли, аз записах вече следващия срок на Киндиру, харесва й и има нужда, че е 9 кила вече. И тя от оранжевите храни няма проблем, не че яде де- по 40-50 грама едва пробутвам. Обаче Мила се запече... тоест според мен не се е запекла, а не ака, нещо новата консистенция ли я затруднява... какво според вас да направя? Давах тиква със сладък картоф (сега го въвеждам), преди това бях й приготвила тиквичка, пащърнак и морков и пак добавих тиква. Обаче втори ден не е акала, вчера мъничко и толкова. Да взема да й дам малко слива утре ли...

# 160
Милк, изчакай малко - Вики на 2 пъти така задържа 2 дена, но после си изкарва всичко, иначе сливата си е ок също, чудех се и аз дали да не вкарам някой плод преди кашите. Аз не давам и пробиотик де и сигурно се озорва. Вкарах почти всичко - днес даже яде броколи с охота, утре му е втори ден, може и спанак да вкарам(евентуално) и започвам каши. Вики се ядосва, като се забавя с даването на лъжичката, яде вече доста по-добре и отваря устата, но пак малко избутва. Мнооого бавно яде, направооо не знам. Батко му омиташе всичко за 2 минути, имах сега други очаквания и се чудех на майките, дето ми обясняваха, че се хранят по 1 час, да не говорим и че е мазало, а баткото се хранеше супер чисто и до ден днешен ме притеснява, че страда като се окапе или залее с вода, а сега сменям бодита след хранене, въпреки че съм сложила салфетка и лигавник, а с него никога не съм ползвала такива работи Grinning
И накрая като започне и да ми се обяснява - всичко става цветно. Изяде вчера към 120 - 140 пюре и си търсеше после да си дояде, та му дадох от бялото - добре си хапна, чак не знам къде го събра, но наддава малко напоследък, а яде нон-стоп. На последният контролен беше качил 200гр, сега го мерих - качил е пак 100гр за 2 седмици. Доста е пухкавичък(8кг и 72см), не се спира и е постоянно на земята в движение, почти пълзи, така че не съм се притеснила, но ми е странно малко - очаквах към 9-ти месец да забави качването.

# 161

Така е да. На 15.11 ще постъпи поне за ден и после трябва да се върна на работа, но ще си пусна 3 месеца стари отпуски. През това време предпочитам да не я водя редовно, а да изчакам февруари, март.
От Септември ще ни спрат майчинстовото нали? Извинявай,че така разпитвам 😀

# 162
Gamora внимавай със зеленолистните, че до колкото разбрах правели поразии на този етап. Знам че ги дават за 6+ м.,но аз лично ще изчакам до 7+ може би.
Милк дай комбинация само от разхлабващи, при нас действа примерно тиква и пащърнак, или броколи и пащърнак, царевичната каша също веднага дава резултат. И Алекс веднага променя консистенцията и се изаква доста по-трудно като му дам картоф.

# 163
Ужас, това да не е концлагер? Цял ден в кошарата? То никой няма да издържи цял ден да лежи или седи в ограничено пространство. Това значи, че сега класирате, а ще пускате наесен, когато проходят? Местата пазят ли се? И в Пловдив днес е било голямото класиране, но при мен пише, че няма ДЯ с кърмаческа група. Иначе, аз регистрирах Мария в системата на 3-месечна възраст още. Явно при нас е по друг начин, не знам. Ако има мама от Пловдив с опит, може да сподели.
Блу, те нямат избор. Представи си две деца набор 2021 и 20 деца 2020. 2021 и да лази 2020 няма да ги пазят. 2-3 жени няма как да се оправят. Лелката, с която говорихме беше много мила, много им се радва, но каза, че не се справят и за децата не е ок. Разбирам го, аз не се оправям с двете, как някой друг да се оправи с тях + с още 20.
Да, сега записваме, на 15.09 започват, имаме право 60дни да отлагаме. Надявам се до тогава да са проходили.

# 164
  • до най-прекрасния мъж
Феъри, дано всичко е наред и да можете да ги пуснете. А ако не, какво следва? Ново класиране ли?

Общи условия

Активация на акаунт