НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 508
  • 751
  •   1
Отговори
# 165
Феъри, дано всичко е наред и да можете да ги пуснете. А ако не, какво следва? Ново класиране ли?
Предполагам, че ще ги изчакат. Ама то първо имаме 2 месеца отлагане, после май трябва да отидат за малко някой ден и може да извиня един месец по семейни причини. След това може уж да тръгнат на ясла, а аз на работа, но да си взема платена отпуска. Ако и до тогава не са проходили може би ще ги пишат, че са там, нищо че не са. Не знам... Съмнявам се да искат на ходим на ново класиране. Най-много да кажат, че ги взимат и да ги гледат криво ляво. Надявам се да проходят по-рано, ние от сега правим упражнения, но като цяло ще проходят когато те искат. Против проходилките сме (не че имаме място вкъщи де 🤣) а и си мисля, че те повече пречат, защото детето няма стимул да започне да се справя само. Като цяло вървим по течението и каквото стане.

# 166
Някой ще прави ли домашни каши и знае ли как стават? С брашно на съответната култура или цяло зърно? Мога ли впоследствие да въведа ориз към зеленчуковото пюре, без да давам каша?

# 167
Леле колко сте изписали? Тъкмо щях да питам Софийските мами има ли добри новини.
Честито на приетите бебоци и късметлиите мами и татковци!🙂 Ние не сме приети, нормално със стандартни 13 т и то за район Витоша 😒
Да на 12 ти бяха големите класирания за София. За другите големи градове е различно, а в по-малките направо отиваш и записваш. Българска работа!
Вчера цял ден бягах с дребен по задачи, поне свикнахме и двамата да кръстосваме с метрото. С друго не мога, че няма как да катеря количката, а в градския транспорт мъжете са мнооого усложливи😂🤪
Моето човече вчера се набра за сядане в количката два пъти. Вече ще му я изправя тогава. А той толкова обича да спи като обикаляме🙂само в метрото сън не го лови😂😂там сканира всички качващи-слизащи. А със слънчевите очила направо стана атракция за пътуващите😂😂
Аз внимавам с оризовата каша. Гледам за сега да давам повече елда и царевична.

# 168
  • Варна
Здравейте и от нас, скоро не сме се отчитали. Моето момче се опитва май да минава на две дремки 😳 в предвид, че беше сред първите, които минаха на три, можеше да се очаква. На 6.5м е, яденето на пюрета е мъка....оставам с впечатлението, че не вкуса е определящ, а настроението му, има дни, в които си е мисията невъзможна, в други дни успявам до към 90гр....Виж кашичка с плод обича, или пък само плод. Вчера опитах да направя каша с кърма, бях чела, но сега на практика видях, как тъкмо се беше получила и за минута се втечни 🤪 и съответно не ставаше за ядене, а да я пие не пожела.
Нощите са обичайно тежки, неспокоен е, върти се, по-предната вечер се поразбуди и аз вече изтощена да ставам да давам биба, да въртя на ляво, на дясно, да милвам ръчички, го взех при нас, дадох биба и ще го гушкам....той като викна, рев до небесата, няма успокояване, така сигурно 15мин, накрая се успокои, сложих го в креватчето и тъкмо да заспи и същата сценка....накрая го накърмих и позаспа....Не знам колко още ще издържа с това неспане, през деня няма шанс да дремя, учим с кака, а и аз съм се хванала да поучвам, да се ъпгрейдват малко по малко 🤭 и така.
Новия ни номер след като до скоро дрънкаше играчките и проверяваше всичко дали дрънка, сега чука с юмрук, по леглото, по стола си, по играчките, даже по биберона опитва 😁

# 169
Здравейте.
Някоя има ли подложка на aeromoov?
Исками се да взема за количката подложка, но гледам, че тази е доста хвалена и рекламирана и хем ще пази от цапане хем пази от запарване, но не мога да реша дали си струва парите …

# 170
ние взехме такава

# 171
Здравейте.
Някоя има ли подложка на aeromoov?
Исками се да взема за количката подложка, но гледам, че тази е доста хвалена и рекламирана и хем ще пази от цапане хем пази от запарване, но не мога да реша дали си струва парите …
Аз също имам такава,честно казано ползвам я от 2 седмици и още не е толкова топло да преценя дали не спарва и изпотява.
Вчера в Пловдие беше доста топло и цял ден бяхме навън не се е изпотил в количката,но в по-драстични жеги незнам🙂

# 172
Ох, момичета.. днес за пореден ден си убеждавам, че Петък 13ти е моят ден 😊 Бяхме на уролог с Криси ииии ми даде надежда,че може да се израстне и ще изчаквамее и следим на 2месеца... много съм щастлива 😊😊😊😊😊😊 не е наложителна операция, но дори и да се случи не е нищо сериозно... престоят е 3 дни, но ако и Пирогов е 14дни ... 😒 Даноо не се наложи ии всичко се оправи с времето 😍🐣

# 173
Дано всичко мине максимално леко за бебчо! Убедила съм се многократно, че майките, които имат много тревоги и главоболия с бебетата си, после някак си са компенсирани когато бебетата порастнат (я няма да боледуват, я ще са някакви много кротки или пък напредничави).
Моята мадама като не се изака днес реших да избързам с плодовете и да й дам слива на Гербер за обяд. Ама ако знаете как направо изсмука 40 грама без време, пък на зеленчука се мръщи и с триста зора пробутвам 40-50 грама. Значииии и тя като мен ще е фен на сладкото, макар че точно това пюре киселее... беше доста рядко, дали пък не е заради консистенцията. Не посмях да дам цялото пюре, утре ще й го дам да я водя въведена сливата. Та изака се де, даже се разплака, защото за пръв път се случи да ака по-оформено като на захранено дете и явно й беше странно или трудно. И малкият батко така беше реагирал навремето, после си свикна. От днес започвам да давам и Линекс бебе, защото снощи имаше зверски рев до полунощ от газове...

# 174
мойта ще пие 3 месеца желязо

# 175
Любослава дано да израсте проблема и да не се налага операция. Той е истински герой
Milk-chok и моето момченце не беше ходил два дни, но явно вече ще е с различен интервал. А като даде пюрето от слива, зеленчуково не си давала.
Аз въведох картоф и тиква. За утре купих пюре пащърнак на хип. Количеството е голямо, но тъкмо и аз ще си хапна 😆
Имам един въпрос: ако не искате да пипат бебето или още повече пък да го целуват чужди хора, как ще им кажете. Имам такива които са ми близки, но примерно са на работа, работят в магазин, пипат пари и т.н. Виждат ме с бебо и се почва. Та той си яде ръцете, а те го целуват. Не смея да им кажа за да не се обидят.А пък и не искам да го целуват. Може би аз нещо не съм в ред ама незнам как да постъпя.
Относно подложката-една мама каза че ефекта не е 100% , пак се поти, но не толкова много

# 176
Любослава много се радвам за вас и бебо, дано всичко отшуми с времето ❤️❤️
Предлагам на мамите с проблемно акащи бебоци да пробват със слива, круша Уилямс, ябълка с цвекло и ябълка с малина. Моя от както му давам тези пюрета ходи по 2-3 пъти обилно, но не е рядко. Вярно, че той си ходеше и преди въвеждането на плодовите пюрета по 1 път на ден, но от тях има допълнителен ефект. Тъй като много ги хареса плодовите пюрета по колко ли на ден от тях мога да му давам? За сега давам по 1/2, т.е. 60 мл с кашите.
Какви шапки им слагате? Имат ли и те слънцезащита?
Бочинка всичко ще се нареди с Амая. То не се знае и при неизследваните дечица как е положението.

# 177
а да аз не се притеснявам Simple Smile Но ме напряга яко това ставане по 6 милиарда пъти на нощ .
Иначе подложката според мен няма как да спре потенето на 100% но може да го намали и при нас поне така се получава Simple Smile
Вчера изкупих сумати неща от дундьо че имат намаление в магазина, и хиполенд имат 25% и днес още. На всичко😀и се развихрих с играчките

# 178
  • до най-прекрасния мъж
И аз се възползвах от намалението в Хипо. Взех си огроомна чанта за бебешките неща, която после мога да си ползвам и за мен. Наистина ще побере много. Става и за количката, въпреки че аз я взех, когато ходим при бабите, да се пренасяме с нея, че багажът покрай захранването ни се увеличи доста.
Днес коконата не поиска да заспи в мен. На село сме и тук си няма легло, а преносима кошара нямаме. Викам си, Ще я приспя в мен. Е, не поиска. Заспа за 2 мин, като я сложих в количката, в мен я мъчих поне 10, накрая се ядоса чак. Аз нали вече 2 седмици я тренирам да спи в кревата и последните дни като се успокои, я слагам будна и тя заспива. Не съм очаквала такъв ефект да не мога да я приспя на ръце вече. Радвам се, всъщност, просто ме учуди. Явно не й е било удобно вече в мен.
Аз приключих с картофа. Давах 3 дни, няма реакция и го спрях. Доста я спече и хич не й хареса, не мога да го направя гладко и това е. А тя като усети парченца и прави физиономия да повръща. Не че не пробутах 90 гр вчера с пащърнак, даже крещеше от радост, докато ядеше, но накрая явно уцелихме някое по-голямо парче картоф и беше до там. Вторник сме на ваксина и засега спирам новите неща. От другия петък продължавам с останалите 5 зеленчука и после ще видим с какво - каша и плод или жълтък и месо ще продължим.

# 179
Любе, много добри новини!!
Аз ви питах за времето на яденв, че Тони бавничко яде, с желание, но бавничко. Държи си лъжицата, забавлява си се, не го спирам де. Днес има напредък 65 гр за 20 минути. Може да стигнем 100 по някое време.
След картофа пропусна ден в ачкането, но на следващия бяха два пъти, та всичко е 6.

Общи условия

Активация на акаунт