НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 525
  • 751
  •   1
Отговори
# 180
  • бургас/софия
И моя взе да се буди много често през нощта, започна след захранването, не знам има ли връзка, да не е от липса на желязо както писахте..бутам цица, яде, повръща и си заспива Simple Smile на 17ти сме на преглед и ще пуснем изследвания.. иначе от 5м се захранваме, вече 3 седмици, добре хапва. Правя му зеленчукови микс - пащърнак, тиквичка, морков и картоф. Не го насилвам за количествата, а и  ми се ще да си пие мляко на всяко ядене, за да не ми намалее. От 3 дена вкарах и ябълка, днес круша, каквото био намеря - такова. Каша още не съм му дала, исках първо плода, за да му я направя плодова кашата, то иначе голяма гадост. Ака си без проблем по 2-3 пъти на ден, вече е съвсем различно. Аз давам и вая пробиотик, не знам дали помага, но той си беше редовен и преди. Като му сменям пелените го държа над тоалетната в поза клекнал и винаги се изпишква, почти всяко ако го изакваме.. много е готино Simple Smile вкъщи нямаме дневна дрямка по-дълга от 15-20мин... но навън пък си спи.

# 181
И ние днес изкупихме Хиполенд 😂😂И мама и бебо доволни, татко също /на него подновихме летните тоалети/. Голямо обикаляне беше, вече съм се пльоснала да отмарям, докато моите мъже спят🤪🤪
То смешно, ама да питам: Какво ги правите тези бурканчета от пюре? Аз раздавах, но другите не знам къде да ги слагам, а на ден по две нови вадя.

# 182
те не стават за затваряне така че или за игра или за кофата

# 183
Смятам да ги хвърля в контейнера за стъкло.
А бабите си слагали подправки вътре 😁

# 184
  • до най-прекрасния мъж
те не стават за затваряне така че или за игра или за кофата
Бочи, що не стават? Мислех да си правя домашни заготовки вътре, като ми изпадне читав зеленчук и да ги стерилизирам. И аз събирам, имам двайсетина вече.
Любослава, много добри новини, дано се разминете без операция.

# 185
Тези бурканчета не стават за повторно стерилизиране.
Мила след сливата на Гербер снощи се спука да реве цяла нощ, всъщност не знам дали беше от сливата, първият път беше от газове и много дълго не успях да я успокоя, може би после просто натрупа умора и адреналин. Ама днес ака чудесно Simple Smile аз ще давам Линекс бебе известно време обаче, че явно много й се отразяват тези рекордни 40 грама на ден пюре. Днес успях да пробутам около 50 грама зеленчук, 5-6 лъжички слива за десерт да я водя въведена и после седнах аз да хапна, викам да я пробвам с авокадото от салатата ми- лелеее, като се отприщи да яде това дете! Директно чупех парченца и й давах от пръста си, ще ми изяде пръста- лапа, дъвче, мляска и отваря устата за още. Тя явно чисто и просто си иска ЗВБ, само дето аз не искам и нямам време да я подхващам със ЗВБ, но смятам до 8 месец да яде вече под всякаква форма. Искам да заместя две хранения, защото имам крещяща нужда от рехабилитация/физиотерапия на гърба, искам и на зъболекар да ходя, да плувам за връщане на формата и като цяло да се връщам към човешката форма на живот, че с тези три деца съм в пълен автопилот в момента

# 186
Не стават Simple Smile така са направени и то си и пише на всяко бурканче да не се ползват за повторна стерелизация

# 187
И аз бързам да замествам 1-2 хранения, да не кажа всички без сутрешното, вечерното и нощните, въпреки че последните 2 седмици спи мега зле, направо не е моето дете - аз бях щастлива, че се буди на 3 часа, сега след 2 е през час. Та ако така ще я кара, след другите хранения скоростно ще му заместя и вечерното, за да съм сигурна, че поне не е гладен. Като цяло се надявам да е от зъбите, тези дни и през деня е мееега кисел, вече иска да седи и да пълзи и като го оставя и се дере все едно го боли нещо, докато не го взема. Като го взема, започва да се хили пак като ряпа и да си разглежда... Дано скоро да започне да си седи самичък, че и батко му си исика вниманието(къщата и тя, ама нея съм я зарязала тоталка). Вчера ми изяде 160 пюре... за 6 месец все си мисля, че се е наял, но не - докато не му дадох кърма, беше неспокоен. Аз се надявах, че обядът е заместен и след 1-2 седмици ще му заместя и следобедното, но май няма да ми се получи, ще видим. Намерих част от проблема защо става пълно мазало - батко му съм го хранила в щезлонга, който е под наклон, а Вики в столчето, което сдъм изправила на 90 градуса... еми нормално да тече всичко Grinning та сега става малко по-малко мазало Simple Smile

# 188
Аз друго се зачудих- дали е нужно конкретно количество твърда храна, за да се води заместено ядене? Мила като си хапна към 14 ч 50-60 грама зеленчук, 10-тина грама слива и две малки парчета авокадо след това изобщо не потърси гърда. Излъга се да пийне малко водичка, аз я натиснах с шишето доста. После си игра, спа, събуди се весела в 17 ч и видимо не беше прегладняла. Веднага й дадох да суче и не беше настървена. Тоест си беше добре нахранена от обяда въпреки не много голямото количество...

# 189
Нали казват че порцията била към 150 гр и тогава е заместена. Но според мен при всяко дете е индивидуално колко ще хапне. Щом е спокойно и си спи, значи му е стигнало яденето. Ние например вчера изядохме към 90 гр пюре и даже щеше да заспи докато яде ☺️. После лапна гърда колкото да заспи. И се събуди след час и половина. И нас много ни мъчат зъбките и нощно време се буди да си доцоцва🤣

# 190
Ние май ударихме на камък с нощното хранене.
Значи беше в 3-4 като някой път си го пропуска. Сега се премести между 5 и 6 (ако го има) и някой път не може да си заспи без 300 зора след това или задрямва, но се буди след 20 минути. Ако го пропусне, си спи 10:30+ часа.
Та искам да го махаме.
Доколкото разбирам трябва да му увеличим яденето през деня, но как да стане това, той си яде колкото си иска Sad
Да почвам кашите освен ...

# 191
мойто дете се буди на всеки час и половина и за мен това са венците защото тя между 3 те часа в които яде си търси само да си смуча нещо , и в повечето случаи лапа биберона.

# 192
Ние май ударихме на камък с нощното хранене.
Значи беше в 3-4 като някой път си го пропуска. Сега се премести между 5 и 6 (ако го има) и някой път не може да си заспи без 300 зора след това или задрямва, но се буди след 20 минути. Ако го пропусне, си спи 10:30+ часа.
Та искам да го махаме.
Доколкото разбирам трябва да му увеличим яденето през деня, но как да стане това, той си яде колкото си иска Sad
Да почвам кашите освен ...
Издръжте една сутрин без хранене, сам ще си увеличи го увеличи през деня още същия ден.

# 193
  • до най-прекрасния мъж
Одри, ако не плаче, просто го остави, за да видиш дали ще заспи без храна. Дъщеря ми така се отказа от нощното хранене. Будеше се, но не плачеше. Не я вдигах и тя си заспиваше. Постепенно си увеличи храненето през деня и за 10тина дни спря изобщо да се буди по това време.

# 194
То не ми е проблем да яде, просто преди се будеше след да кажем 7-8 часа сън и си заспиваше лесно, а сега след 9, че и 9 и 30 и е доста наспан и може да не заспи, пък и изгрева е доста рано и май му пречи, нямаме блекаут шори на спалнята, пък и птичките се радват милите, ма шумят.
Днес му пуснахме бял шум, ма мрънкаше човека и придремваше само, после пак мрънка, гладен си беше.
От както спи по корем и биба не мога да дам.
Та проблема ми е, че му скапва режима, това е.
Като се има предвид, че доста често не се буди изобщо, не е като да е навик, просто явно някои дни малко не му достига.
Знам, че ще го израсте, ма кога ... Simple Smile

Иначе бурканчетата и аз ги хвълям в контейнера за стъкло, домашните пюрета държа в контейнерите за кърма на Авент.

Общи условия

Активация на акаунт