НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 525
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
Аз продължавам да кърпя на поискване. Никога не е изяждала цели пюре обаче ако не търси гърда след хранене не предлагам и може да яде чак и след следобедното хранене, ако иска ѝ давам. Мисля, че това работи при нас. Не бързам за “замествам” каквото и да значи това 😀 Нали казват млякото да в основно през първата година.

# 196
Точно така, млякото си е основно.
Аз също съм на поискване.През нощта суче около 2ч. и към 5ч. За денонощие има около 8 хранения. На обяд изяжда около 100 гр. зеленчуково пюре и после кърмя. Днес дадох 1/4 жълтък към пюрето.
Голямо плискане и ритане във ваната вече няколко дни. Не мога да го изкъпя нормално 😂 цялата ставам във вода, а той се смее с глас.

Бебчетата, които са вече на 2 дремки кога кога си лягат за нощен сън?

# 197
И ние сме с около 8 хранения и поне 2 нощни. Ужасно изтощително е. Мислех да кърмя до годинката, но започва в главата да ми се въртят по-ранни срокове до 10 месец. На обяд яде около 100-120 гр, но после иска мляко за заспиването. След кашата може да изкара 3 часа, така че него го броя заместено.

# 198
  • Варна
Ние вече сякаш сме на две дремки....стана може би седмица, като първо пропускаше втората, а от няколко дни поспива до 7 и нещо (преди беше до 6) и съответно пропуска първа дрямка. Още е малко объркано, но в общи линии става в 7 и нещо, първо заспиване към 10, после давам направо обяд зел.пюре+кърмене, то доста се проточва като време.....после втора дрямка към 14ч и като стане каша с плодче, после към 17:30 кърмя, за да устиска до баня в 19:30, последно кърмене до към 20ч и заспива между 20:10-20:30, умрял за сън след дългото бодърстване. Предполагам, че с времето ще се променя, но в общи линии. Иначе нощите, последните няколко бяха ужас, след множество въртене и промрънкване, към 3-4 го взимам при нас и сме "скачени" до 6-7 и окончателно събуждане. Днес го пропуснахме този момент, с няколко намествания и даване на биба си остана до 7:10 в креватчето, беше ял към 2ч. Мисля, че може да му е било топло, вчера го съблякох само по боди с къс ръкав и явно спа по-добре.

# 199
Привет!
   Любе , радвам  се за добрите новини!!!Стискам алци!
  Бочи, съчувствам ти за нощните приключения, и на другите неспящи мами.Но и това ще мине.
   Нашата госпожица определено ще е месарка. Когато има месо в менюто се изяжда бързо,с апетит и без да цапа.Когато е зеленчуково пюрето  нещата са малко по-тегави.
  Има вече въведени ябълка и банан , от плодовете, като определено бананът е предпочитан.
  Баба ви , онзи ден влезе в един детски магазин - като луд с картечница. Напълних един плик с пюрета, взех ябълка и шипка.Едно време шипката я давахме от рано и беше доста препоръчвана, а сега като че ли нещо не я виждам в  схемите.
   Кати заспива към 21.30 и спи до 7.00ч .Не яде нощем и не се буди. Забелязваме, че като че ли дневните дремки стават по-къси, като най-дългата е тази преди обед. И лично мое наблюдение, че като е вътре в къщи спи по-дълго, а навън по-кратко. Явно ще обича тишината и разни шумове й пречат.
  В събота я гледах няколко часа, голяма игра и забавление - вика, бърбори си , подаваме играчки, завърта се от гръб на корем и обратно,закача се с мен. И като тръгна да излизам от стаята ,реве ..

# 200
Здравейте,
при мен драмата със сънят приключи🙏🏼(2седмици точно😁).
Вечер спи без да се буди🍀
Явно ще минава на две дремки,но постепенно ще намаля последната 1:00/30/10мин.
Хапването на обяд го заместих мисля,че не беше още готов затова ще изчакам за другото заместване.Днес му дадох месо(пилешко)+тиква.
Давала съм му банан,но гледам да е рядко за сега....1 път в седмицата.
Аз в бурканчетата си направих сладко от ягоди(нали съм плюшкин….та нищо не изхвърлям😁)нямат въздух вътре ще видя какво ще стане😂.

Любе,много се радвам за щастливата новина!❤

Лягането за нощен става около 21:00/21:30 при моето момче,а на обед към 13:00/13:30.
Като вкъщи спи повече,когато сме навън с час по-малко.

# 201
Дори не мога да си представя как би изглеждала за мен ситуация с едно бебе, което спи непробудно цяла нощ... три от три са ми неспящи- я ще реват, я ще сучат, а Мила- и двете. За мен е тотален успех ако се събуди веднъж за рев и веднъж за сукане. Обикновено са поне 4-5 пъти.
Шипка с ябълка на коя марка е? Аз с удоволствие бих дала на бебето ако няма добавена захар. Взех на Гербер тиквичка с ябълка... но смятам основно с пресни плодове да я храня, готовите пюрета са ми за резерва

# 202
Аз мисля,че при кърмените бебчета(при тези на АМ също)млякото на този етап действа успокояващо така се будят нощем не е от глад.
В процеса на захранване трябва да получат основни хранителни в-ва за тяхното развитие,а от млякото не достигат.Колкото по-успешно се заместят дневни хранения по-добре,а последното да е мляко(преди нощният сън).

На мен също ми е интересно на коя ф-ма е това пюре ябълка+шипка🙂

# 203
Ябълка и шипка е на Ганчев.
   Захранването при нас върви много добре, пу -пу! Мисля,че е почти готова да замести обедното хранене. Въведени са доста зеленчуци и два вида месо, предстои пилешко. Леко започва да се мръщи на млякото. С най-голяма охота го пие сутрин.
   Ако пюрето е с месо се изяжда за нула време и без да се цапа дори.
  Вчера идваха при мен на работа, при нас е много топло.Беше по боди, с боси крачета , видимо на госпожичката й беше добре.Проявява интерес към нашата храна и напитки , примлясква, облизва се, посяга. Вода отказва да пие. Снощи на двора аз я държа до масата, дядо й пие бира от кенче.Посегна към масата, взе кенчето и си о доближи като да отпие от него.Ако не иска вода , да я пробват с бира! Stuck Out Tongue

Последна редакция: вт, 17 май 2022, 11:50 от марулета

# 204
Момичета тва мойто момчее от известно време е непърпимо особено навън.... не иска да стои изобщо в количката и тва е .. помня, че и други се оплакваха от това.. намерихте лш начин. Чудя се дали да не го обърна с гръб към мен и да си гледа наоколо. Единствено спии около час ии през другото време е ад..нито легнал нито седнал изобщо не иска да стои ...

# 205
Любе при нас е нещо подобно, спи обаче 30 мин, после 30 мин стои що годе спокойно в полуседнало положение и после почва да мрънка, мрънкането прераства в рев и така докато не се приберем или не го взема на ръце. Решение не съм намерила, чакам да дойде консултантка да пробвам раници и се надявам това да е решението. Поръчах и мека подложка за количката, ама не съм тествала още, понеже днес тук духа и вали и не става за излизане.

# 206
Здравейте, чета ви още от тема 1, тъй като и аз имам ноемврийче, но се включвам сега по повод последния коментар. Доскоро имахме същия случай с недоволство в количката докато сме навън и решихме проблема отведнъж с обръщане на летния кош наобратно с гръб към мен.
Вече с часове обикаляме и ако не спи, разглежда наоколо и изобщо не ме търси, сякаш усеща, че съм там и бутам количката.

Та не се чудете, това обръщане напред върши чудеса! Усмихнати слънчеви дни!

# 207
Племеникът беше така. Неговият кош 6+ гледаше само напред и почна да стои в него някъде след осмия месец. Преди това се бебеносеха, а количката се ползваше за носене на багаж Simple Smile
Ние днес стартирахме със захранването. Разделихме си половин тиквичка на пара с Марио. Приятно ме изненада , че си я хапна, като обра сърцевината, а аз му довърших кората. Още 2-3 дни ще предлагам тиквичка и после минаваме на моркови . Мислех по-смело да действам, но заради алергиите ще е малко по-спокойно.

# 208
Охх дааа... сега ходихме до магазина и беше с гръб и нещата бяхаа коренно различни... направо не можах да повярвам,че не съм се сетила по-рано😀 благодаря вии 😘

# 209
Точно щях и аз да предложа да завъртиш коша с лице напред- така реших проблема с най-големия си син навремето. Обаче впоследствие дойде и негативен резултат- не можеше да спи дълго така. В момента, в който влезеше в по-повърхностен сън се събуждаше, изправяше се с все гърба на количката (завързан с коланите) и нямаше сила на света, която да го накара пак да легне да го доприспя. Наложи се да спи вкъщи, беше на 8-9 месеца. С малкия това не съм го имала, с бебето стискам палци също да нямам проблем

Общи условия

Активация на акаунт