НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 528
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Аз имах този огромен проблем с количката, мисля че се оплаках първа, още когато беше Габи на 3м. На 3++ я сложих в летния кош на пълно легнало, а после на 6м свършени месеца купих лятна количка. Как ми не въртях коша на комбинираната, не искаше и това беше.
Да ви кажа честно много се чудих дали да купя лятна количка, още повече че беше за 425лв (намалена) тази която исках или да взема нещо по евтино, обаче ако ѝ беше харесала 100% щях да взема и лятната която исках. В крайна сметка си купих красивата лятна количка и чудо!!!! Бебето ми стои вътре без истерии, просто излизаме стигаме до парк, кафе, мол и ако спрем някъде я взимам, за да знае, че количката е за спане и придвижване. Просто се родих! Реших, че така и така е по добре да бутам лятна количка която е 6кг и да нося бебе, вместо да бутам 12кг количка и да нося бебе. Това ми беше довода, че даже и да не иска да стои вътре ще ми е по-лесно с нея…
Честно ви казвам 3м се бях видяла в чудо! Не излизах сама, беше ужас ..
При нас само лятна количка помогна.

# 211
При нас Мила има моменти на рев в количката, но не заради позицията. Ако й се спи и се е уморила, започва да реве. Помага ми да я захлупя със сенника за да не се изморява още от движещата обстановка и да й пусна сешоар от ютуб. Заспива бързо и край на драмата. Но определено е гадно да буташ ревящо бебе. Брат й явно е бил бебе еднорог, седеше си в количката спокойно, заспиваше лесно и бързо от раз навсякъде - количка, стол за хранене, проходилка, диван в седнало положение и т.н.

# 212
Сигурно момченцата са по-спокойни😆И моя спи като пънче навсякъде. Както преди 2 дни ми каза приятелка: "Не се е метнал на теб емоционален"😂😂😂Аз още не съм го обръщала с лице напред и нямам представа как ще реагира. Спи, лежи и гледа спокойно в количката, но при нас проблемът е друг. Щом седнем на заведение или пейка веднага идва в скута ни и се започва едно постоянно пипане, навеждане, въртене и оглеждане на всичко и всички. По заведенията пък иска да пие от чашите ни, особено бира😂😆😆и бърка по чиниите безразборно, ако не ги отстраним своевременно. Много се радва на гълъбите и си мисля, че може би е добре да го заведем и до Зоологическата градина.
Вече съм му взела бисквитки, за да не се чувства пренебрегнат като хапваме по заведенията. Макар, че вадя термоса и правя мляко или каша, а той си чака чинно храната.
Подариха ми чисто нов комарник, ама се чудя въобще има ли смисъл да го слагам. Някой ползвал ли е?

# 213
Да, аз ползвам постоянно комарника . Хем да не го хапят гадини, хем да не падат цветчета от дърветата, като подухва. Отделно имам едно наум, че на тестовете излезе, че е алергичен към оси. Принебрижимо малко, ама все пак излиза като алергия.
Марио снощи спа много спокойно. Очаквах, че със старта на захранването може да има някакви  неразположения, ама нищо подобно. По принцип му давам Осанит веднъж на ден, но вчера му дадох и вечерта още веднъж. ММ снощи много искаше да го види как хапва, ама му обясних, че не е добра идея вечер като за начало да хапва твърда храна. Пък и до почивката остават 2 седмици и там ще има възможност да го гледа.
Моето човече си спи без проблем и в раницата, и в количката . От скоро го слагам седнал в количката и си разглежда с любопитство и само се закача с хората и им бърбори. Бях чела някъде , че до годинката бебчо е добре да е обърнат към мама и не съм въртяла коша все още да гледа напред.  Като цяло си е усмихнато бебе и плаче в редки случаи . Основно си примрънква, като му се спи. Иначе и на заведение , и вкъщи посяга към чиниите и чашите . Пия от време на време от безалкохолната Каменица Фреш с ябълка и круша и всеки път ми посяга към чашата. Имах колебания дали да не  оставя старта на захранването за след морето, ама като знам колко много възможности за избор на храна ще има там, а милото така жално ни гледа като хапваме и примлясва насреща ни и сърце не ми даде да го бавя повече.

# 214
Ами растат дечицата , стават любопитни към света. Нашата госпожица се вози все още с лице към майка си, дори не я изпуска от поглед.Но на гюрюка има мрежа, като се откопчае хем влиза въздух, хем тя може да си гледка нагоре . Има комарник количката, мисля че го ползват, а освен това той е и леко затъмняващ и помага при приспиване.
   Вчера бяха на консултация и ваксина.67см и 6.4кг. Явно ще е елегантна. Спрямо доста бебчета е слабичка, но тя не се спира. Ако е в леглото или на килима е все в движение, почна да пълзи назад. Ако някой я държи непрекъснато подскача. Лекарката е казала , че всичко е наред. Захранването си върви както трябва,има предпочитания към месото. Вече следобед въвеждат плодове, засега банан е любим.
   Дъщеря ми е купила едни еднократни лигавчета, вчера тества едно в къщи. Каза , че е доволна - обхваща цялата горна част на детето, попива и предпазва добре. Това с цел да променят часовете за разходка и евентуално едно хранене с пюре да имат навън. При нас миналата седмица беше 30 гр , много топло и не е удачно да излиза в 14.00 ч , както досега. Вчера я гледах следобед за няколко часа , гушкахме се , пяхме си ,скуба ме .А види ли по-големи обеци или очила  настава борба за тях.
   Днес ходиха на ехо на коремче, писа ми ,че всичко е ОК.Само дето докторът я искал в 8.30 на гладно , та малко днес ще променят режима с храненето.

# 215
Марулета, често казваш, че при вас е топло. Къде е това топло, че да идвам?

# 216
Монтана , България.Идвай , хайде, тъкмо ще ударя едно рамо за близначките. Вчера стана хладно, но онзи ден 30 градуса.Даже се чудехме дали да не купим басейн за бейби и да греем слънчева вода.Зет ми даваше зо да пълним големия басейн, ама го спрях.Нощите са хладни все още.
   Няколко дни Кати е на разходка по голи кълки,с боси краченца.
   Вчера се опитваше да си хване пръстите и като ги изпусне се ядосва.Много е смешна.

# 217
Монтана , България.Идвай , хайде, тъкмо ще ударя едно рамо за близначките. Вчера стана хладно, но онзи ден 30 градуса.Даже се чудехме дали да не купим басейн за бейби и да греем слънчева вода.Зет ми даваше зо да пълним големия басейн, ама го спрях.Нощите са хладни все още.
   Няколко дни Кати е на разходка по голи кълки,с боси краченца.
   Вчера се опитваше да си хване пръстите и като ги изпусне се ядосва.Много е смешна.
Ехааа, ще съм благодарна за помощта. Те вече станаха лесни, само искат някой да се занимава с тях. И ние ги извеждахме до онзи ден с голи крака, топло е и в София, но твоите 30° ме блазнят много.
За басеймщн май е рано още. Ние купихме един, в който сложихме топки, но вече не го ползваме за това и сигурно на село ще го занесем. Аз се чудя дали няма да е по-удобно в големия басейн някой да ги държи. В малкия пак някой трябва да ги държи, но ще му е по-неудобно. От друга страна в големия басейн слагаме таблетки и най-вероятно не са подходящи, а се съмнявам да можем да ги опазим изобщо да не глътнат водичка. А и за кожата. Не знам, много сложно става... Едно време кофата със слънчевата вода или маркуч и е готова работа Joy
Аз започнах със захранването, няма голям успех. Даже не броя лъжички, но на 5 ден все още изхвърлям пюре при положение, че и двете "ядат" от него два пъти. Желязото им вече е паднало, едната пак стана кисела и само мрънкоти, ама каквото такова, щом Марулета ще помага, всичко е под контрол.

# 218
хора мойто дете не желае да яде и тва е разбирате ли. Каша -все едно лайно давам , па че и овкусега с банан бе . Не.
Пюрета от сила 60 гр иди ми дойди ми и тва е.
Вече 1.5 месеца. захранвам бе

# 219
Ами защо я мъчиш с пюрета и каша ,Бочи, като от началото беше с нагласа за ЗБВ? Пък и до годинката храната е само за опитване, а не за наяждане Wink

# 220
Ирен аз ще ти пиша в фейсбук и без тва нещо искам да те питам 😀

# 221
Ще стане момичета, ще проядат пюрета🙂 Както каза личната лекарка обикновено се случва бавно. Аз смятам, че като цяло момченцата са по-ящни.
Благодаря 🙂 Тогава ще започна да го слагам комарника, а ще си проличи дали ще го търпи😆По мрежата на кошарата ми драска като коте като се събуди сутрин😁дава знак да ставам, ако съм се успала. Дааа много са сладки и любопитни. И много се закачат с непознати. Душици. Ние още не сме правили прегледи, но пък с ваксините напреднахме доста, след Ковидната ситуация.

# 222
Имайте търпение към бебчетата, нека да си цокат и пият кърмица и млекце, да опознават нови вкусове, пък има да ядат цял живот твърда храна. Много ми е странно как някои мами правят супер рядко пюре и го тикат в шише с биберон, само и само да го дадат на бебето. Това според мен изобщо не е смисълът на захранването.

Ирен, тъкмо се чудих какво става при вас, че не беше писала отдавна. Интересно ми е как върви захранването по ЗВБ и ще се радвам да се включваш често по темата. Simple Smile

Засега Алекс яде само на обяд зеленчуково пюре /през ден с 1/4 жълтък/, като няколко пъти преди обяд му дадох малко авокадо и днес малко банан. Пюрето само го мачкам с вилица. Днес му дадох резенчета тиквичка, преди пюрето, но по-скоро си игра с тях, ама и ги опита.
Аз се чудя за тези каши изобщо... май само ще въведа съответната култура. Така или иначе сега сме още на жълтък, понеделник - ваксина, а няколко дни след нея идва ред на месото. Ще започна с пилешко, че имам домашно. После ще го мисля...
Ориз мога ли да вкарам със зеленчуково пюре?

Вече се затопля и по обяд става доста топло /с изключение на вчера/. Реших да посменя малко разходките и да излизам сутрин и следобед, а на обяд да сме вкъщи. Днес за пръв път му обърнахме коша да гледа напред, но той си седи и с лице към нас.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 14:06 от Pischi

# 223
Днес и аз обърнах коша да гледа напред, сложила съм и мека подложка и вече спи почти час. По принцип навън спи 30 мин макс. Ама сме след ваксина, та може и от това да е.
Как въвеждате месото от купени пюрета? Взела съм пиле и пуйка на хип, гледам че има 40 % месо в него. Колко льжички от това да добавя към зеленчуковото пюре първите пъти?

# 224
🎂да почерпим виртуално с половин торта. Вчера бебо стана на 6 мес 🥰

Общи условия

Активация на акаунт