НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 533
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Е, не, вече не знам какво да го правя. Не е ял от 5 часа, спа 2 часа, при което го събудих (беше се преуморил и превъзбудил, затова заспа късно и спа дълго), пюрето е супер вкусно, но....той не я отваря тази уста. Оглежда си стола от дясно на ляво и от ляво на дясно, яде си подложката масичка, но не и пюрето .....

# 226
Бочи, не я мъчи с тези каши, това е отврат. Аз не давам на детето си нещо, което аз или мъжът ми не бихме яли..

# 227
Днес Марио опита морков и си го хапна с  апетит . Отхапа по-голямо парче, но го изплю. Продължава да ме изненадва това дете. Доста координирани движения. Накрая , като му прибрах парчета, се разсърди и се наведе да си ближе таблата. Заради алергиите действам по-бавно , отколкото си мислех , че ще бъде, но пък не бързам за никъде. След морковите се чудя авокадо , броколи или пъщърнак, като последното и аз не съм го пробвала. Така или иначе споделяме обяда и аз хапвам като гарнитура какъвто зеленчук му правя.

# 228
Крисчето пробва пуйкаа 😀 правеше малко гримаси, но си я изяде😀 пащърнак 125г и 3-4 л пуйкаа 😶 Вие колко дни въвеждате месото? Той яде вчера пуйка, днес пропусна и утре пак.. дали ще е достатъчнно? Или след 2 дни пак да дам...

# 229
Ние сме с рекорд досега 80гр пюре, ма аз не бързам за никъде.
Дайте съвет - какво да дам първо жълтък или ориз, имаме въведени 7 зеленчука и 2 плода.

# 230
Ирен, пащърнакът е супер зеленчук. Аз го преоткрих и се чудя как досега не съм купувала... Днес Алексчето папна пащърнак с морков. Авокадото също е супер.

Любе, според мен още веднъж трябва да дадеш пуешко, за да се счита въведено, но нека и другите да споделят мнение.

Одри, аз съм за жълтък - полезни мазнини+белтъчини.

Момичета, как разпределяте храненията на бебетата, които хапват вече преди обяд и следобед? В смисъл по обяд давате зеленчуково, преди обяд и следобед горе-долу в какви часове давате другите храни? Плодовете преди обяд или следобед ги давате?

Алекс яде зеленчуково около 13,30-14ч.+ кърмене. Следващото му хранене е към 18ч. Тогава ли се дават каши? Днес му дадох около 18ч. малко бананче.

Моето момче намали дневния сън на общо 2,30ч. По-рядко достига 3ч. Последното му будуване е 3ч. При вас как стоят нещата?

# 231
Здравейте,
олеее моето момче го захранвам от месец и вече хапва цяло пюре 190гр. без мляко след това…
В 8:00АМ-12:00 зеленчуково пюре(като редувам зеленчуци+месо и ден само зеленчуци)-16:00АМ-20:00АМ.
Аз въвеждам новите зеленчуци,месото и банановата каша за сега само на обяд.
От следващата седмица и жълтък ще добавя 1 ден.Само да ви кажа,че тази комбинация ябълка+шипка била силно стягаща(лекар ми го каза)ползвала се при разстройство предизвикано от храна.
При мен увеличи количеството когато си хареса зеленчук(морков,сладък картоф и пащърнак)фаворит.

# 232
Ох еми значи по 3 дни ще въвеждам месо... вие въвеждате и плодове вечее.. супер😀 Аз нз що реших да въведа зеленчуци, месо и след това жълтък ии чак тогава да започна със СЗ.. но вече се замислям дали да ги въвежам и плодовете паралелно 😶

Друго питане... моля ви споделете някакъв препарат против кърлежи (специално), комари и гадини... При нас има едно, две кучета..които са пълни с кърлежи иии вчера видях и на моето (въпреки хилядите препарати, грижа и тн)..

# 233
  • до най-прекрасния мъж
Ние пръскаме двора на село с Айкън. Имаме дворна котка и въпреки че редовно я обезпаразитяваме, мъкне кърлежи.

# 234
Някой, който ще ходи скоро на коремната ехография, която се прави когато навършат 6м може ли да ме просветли при какъв специалист се прави и кода на направлението.
Ще съм благодарна, ако няколко човека споделят за да съм сигурна, защото вече сериозно започвам да се дразня 😒

# 235
Един до два пъти дай още месо и ще е въведено. Аз знам, че първо се дава жълтък и после ориз. И аз така направих.
Моето дете хапва каша в 16-17 ч смесена с 1/2 плодово пюре /редувам ги/. За сега всички плодове, които е пробвал харесва. Аз около 10-10:30 ч сутрин му давам 35 мл плодов сок от Круша Уилямс. За сега само от него. Облизва се и подскача на стола. После ще му цедя и аз домашни сокчета. Дадох му днес една бисквита от безглутеновите на Plasmon. Доста смело отхапва големи парчета /избиха му долните две зъбчета/.
Как са бебоците със зъбите?

# 236
Аз също дадох пуешко, открих, че моята мадама не иска гладки пасирани пюрета. Отваря устата на зърнистите структури, на гладките- не. Добавих днес от пуешкото на Гербер към домашно пюре, то стана на бучки- ммм идеално, не че изяде много, ама поне отваряше уста. И тук идва другата дилема. В един момент ожаднява, а не иска вода (прибвах с биберон, със сламка, с мек, с твърд накрайник, от обикновена чаша, топла, хладка- всичко). Та- суче си тя, обаче така като суче след пюрето много преяжда и после повръща оранжево. Пробвах да не й давам веднага да суче, много реве горката. Как ще я караме, аз продължавам да упорствам за водата, пък да видим.
Аз съм въвела първите зеленчуци плюс авокадо, слива, царевица (заради заготовките на Гербер) и пуешко. Смятам да продължа със заешко, ориз, няколко плода после, и ще вкарам безглутеновите- елда, просо, киноа, амарант, че според мен заради структурата ще ги хареса. Каши май няма да давам- или само плод, или плод със самото вариво, не на каша. После глутен и жълтък. А, и някои мазнини (кокосово масло, зехтин) и подправки- копър, магданоз. Уф, кое по-напред 😄 днес й дадох да смуче от моята ябълка и направо полудя! Като й изкарах парчето от устата зверски се ядоса Simple Smile

# 237
Милк много внимавай с ябълката, защото е топ плод за задавяне. Аз днес и дадох череши в биберон с дупки, хареса ги

# 238
Някой, който ще ходи скоро на коремната ехография, която се прави когато навършат 6м може ли да ме просветли при какъв специалист се прави и кода на направлението.
Ще съм благодарна, ако няколко човека споделят за да съм сигурна, защото вече сериозно започвам да се дразня 😒

Нефролог, но за кода на направлението ще те излъжа...

# 239
Кашите по принцип са полезно нещо стига да ядеш овес , елда и спелта 😀това са хубави фибри .
Но аз преминах на парчета и алелуя детето ми почна да иска да яда . Днес яде тиквичка на парче , която до сега просто плюеше и не желаеше. С удоволствие яде само броколи пюре 😀Отделно яде малко парчета батат , бутче пиле ( нищо не яде де там аз и дадох микродози малко ) 60 гр броколи пюре и няколко лъжици пюре от морков ( който пак обожава ) с целина и заек .Исках да вкарам целината.
И мисля и аз череши да взема защото са сезон сега Simple Smile и после и ягодите.

Ябълка ако е хубаво сготвена е ок за даване.
Иначе ние сме на малтофер на 10 капки на ден всеки ден.
Днеска точно да пиша педиатърката зашо ако о и е зелено а то щот пие желязо.Ма аз забравих за него и вече се шашардисах 😀

Преходни чаши купих 2 и никоя не ще. Може би ще дам шанс на 360
но от Тайни кап в нас «Пие » половината корема и пие но поне има интерес и се чуват някакви гълтащи звуци.

Общи условия

Активация на акаунт