НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 535
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
на масло де Simple Smile Да смисл просто смлени фастъци , био мил бла бла ( купешко де )
Не съм давала, откровено реших с фастъци да почна 😀Сусама ще го вкара с хумус.
Вече два дена я намазвам , за сега реакция няма , утре ще дам само да близне , после малко повече и така

# 571
Вече имаме пет зъба😄Много-много не иска да яде на парчета, но го мъча. Вода иска да пие и то доста, но не от шише или онази 360°, а от стъклена или порцеланова чаша, като мама и тате😆 Естествено от тях не даваме, че си трака зъбките в тях. Компромисно пие от силиконова стандартна чашка. И глутена въведохме, а кашите си ги харесва всички.
Вече пълзи и всеки ден се чисти вкъщи и все ми се струва недостатъчно чисто😒Ще взимам робот. Само не знам какво ще правя с множеството предмети по земята 🤔От две нощи се обръща да спи по корем в кошарата и не ми е спокойно така, отделно спи и на една страна като възрастен човек. Много сладко. Продължава да маха и чаршаф, одеало и др. Само по лятна пижама и бос😔. Дано само да не настине...
Момичета има ли сега грип с кашлица, хрема, без температура, втрисане и др? Моя приятелка е лепнала нещо такова, а и детето и също, та знам ли? Настинка ли е, грип, Ковид,....?
Всички резултати са му супер. И на очен бяхме, та чак лекарката се учуди, че ни изпращат. Аз пък съм доволна, защото е важно как е със зрението. Чак очилата на докторката дърпаше. Много е палаво моето момче. Щом ме види да се движа в къщи с джапанки е като стрела, за да ги докопа откъм петите ми. Чак ме е страх да се движа, щом той е на пода. Имам чувството, че ще го настъпя.
Иначе си се приспива сам с мечето. Обикновено е качено на очите или врата и така при всеки сън. Когато реши да се върти го взима с ръце и се въртят заедно😆😆😆

# 572
  • до най-прекрасния мъж
Честити 5 зъбчета, Ви_то.
За спането по корем, не се притеснявай, било обичайно по това време да спят така. Моята спи така вече 20 дни, първата нощ и аз все се ослушвах, като я видях по корем, но няма страшно. Питах педиатърката ни, така се случи, че точно бяхме на консултация. Каза да не се притеснявам и да я оставям да спи както иска. Щом може да си върти главата и да се изправя на ръце, не е опасно. От два-три дни успява и от корем по гръб да се завърти. Но тя не протестира нощем, спи си по корем. Буди се, намества се, наднича като лалугер къде какво става и си заспива отново, като не й обръщам внимание на игрите или я гушна, ако се размрънца. Много са сладки как спят като големи човечета.

# 573
Вито, ние имаме робот, ма трябва всичко да се махне за да чисти той (т.е. тя - румба Simple Smile )
Малкия спи по корем и аз не помня вече колко време, доста, аз съм писала. Една нощ се занимавах да го обръщам, ма видях, че така си предпочита и го оставих.

# 574
Blue.angel благодаря. Ние тепърва на 7-ми ще ходим на преглед и още не съм споделила с нашата лекарка. Ох олекна ми😄и аз все слухтя и ставам да го гледам като е по корем, а на него му е кеф.
Одри и аз така знам, но то иначе не се издържа. Моята е нова, вертикална на Ровента, която чисти и мие и е с парочистачка, но въпреки това пак не дърпа толкова, колкото знам, че го правят роботите. Да не говорим, че е 3 кг и колкото и да я бутам все си е тежка. От както родих ми е трудно с нея, а я взехме малко преди да забременея. Тогава мъжО искаше робот, но аз не. Е сега ще е😆
Забравих да питам вече казват ли думички бебоците ви?
Моя от вчера вече мама и баба, като го редува. Преди това само различни срички. Страхотно е🥰🥰

# 575
При нас е на път второ зъбче и е киселаж госпожицата.
   И тя спи по очи, сама се обръща, когато си реши.Прави опити за пълзене,ама първо назад, и после се усеща,че може и на пред.
   Вече от седнало положение застава в поза за пълзене и тръгва,ако иска да докопа нещо.
    Думички не казва,но си играхме с дядо й онзи ден и казвам "Дай топката на деди" и тя му я подава. Дай топката на баба и тя я дава на мен. Иначе все нещо си бърбори.
   За храненето си продължават по схемата, която са избрали. Яде вече доста неща. Май ще въвеждат млечните вече. Обаче продължава да не иска вода.

# 576
Марулета как дават водата, Тонката свикна на шише с човка сам си пие (или се полива, като не му се пие Simple Smile)
Скрит текст:
Също не казва думи, но се обърна към баща си като говорех за тата, та и на мен ми се струва, че разбира.

Последна редакция: пн, 04 юли 2022, 15:16 от Одри ♡

# 577
Дават вода по всички начини - шише,чаша,лъжица, такъв тип чаша като показаната, сламка - не иска. Отпива глътка и почва да се мръщи и да плюе.

# 578
  • до най-прекрасния мъж
Дават вода по всички начини - шише,чаша,лъжица, такъв тип чаша като показаната, сламка - не иска. Отпива глътка и почва да се мръщи и да плюе.
Не й се пие, нека предлагат, като й се прииска, сама ще започне. Аз все предлагах, не искаше. Като захраних и настана жега, пропи, даже сама си иска често. Но и между храненията, изяде ли си порцията, повече не давам нищо друго, освен вода. И така пропи, първо се потрисаше, сега свикна.

# 579
и мойто дете не пие , та дори и с сок. Само от малката чашка се лигави и гълта нещо. Това шише като на Одни щях да го метна в някоя стена 😀олива всичко и изтичаше в раницата, купих на Нук

# 580
Ще пропият, само не се отказвайте, а настоявайте.
Алекс също спи на една страна. Понякога пада голямо въртене в кошарата преди нощния сън... не знам на какво се дължи. Имаме си рутината (единствено отпадна масажа, понеже изобщо не стои след банята - едва го мажа и му слагам памперса)
Днес ни изненада - гледам го аз по едно време как седи на коленца и длани с изпънати ръце и по едно време започна да ръмжи и да напъва, извъртя си крачето някак и си седна като пълен пич 😁 Ръкопляскахме му и голяма радост, смееше се с глас. Няколко пъти за деня направи същото движение. Преди да заспи в кошарата също се опита, но му прекратих опита, че започваше да се превъзбужда. Иначе прави нещо като пълзене, но само назад. Достига си играчките, кано се търкаля.
Днес си хапна малко диня, вчера опита боровинки, пък въвеждам грах. Не мисля, че има проблем да си опитва, особено плодове, които не са алергени.

# 581
Еми на нас ни излизат кучешки 😀Днес бяхме на зъболекар, може и да не излезнат де но са се заготвили супер яко . А други зъби нямаме

# 582
Бочи , ама твоята госпожица не признава норми,има си свое виждане за нещата! Сладуранка!
   Предлагаме вода и нищо друго между храненето. Днес ще пробва диня. Вчера следобед бях почивка и я взех малко при мен.Голямо въргаляне на спалнята  - стига до всичко, което й е интересно, къде с припълзявания, къде назад, с превъртания, голям смях. И много обича да й пляскаме за Браво . И тя опитва , но не уцелва все още ръцете една в друга. И лиги се точат, много лиги.

# 583
Чакайте да ви покажа поза за сън... Нали му слагах възглавница,той си я гушва и заспива. Сега е минал на следваща поза,чак се чудя дали е ок да спи така,да не се изкриви нещо, но си става,сяда преди лягане и накрая все в тази поза. Без възглавницата не иска,освен,ако не е бил супер изморен и не е заспал докато яде,тогава мога да го преместя. Та ето,в цялото му спящо изящество Grinning

# 584
Здравейте,
Моето мъниче окончателно мина на 2 дремки олекна ми,че последната разваляше заспиването вечер…Вече си спи в неговата стая в леглото,че кошчето некст ту ми му стана малко…как порастват само🫠(гъбки).
Знаете ли,от кога могат да се смесват жълтък и месо?
Аз имам една схема от педиатърката,но се притеснявам?Имам въведен и глутен.

Някой беше писал,че трудно вече преоблича и сменя…..аз му давам един шумящ динозавър да се занимава,една идея по лесно е така.Имахме няколко пъти омазване(с ако)по главата😂
Започна да издава срички нещо като мамам-амамам😊.
Какви играчки купувате за тази възраст?
Искам някакви нови,но идея нямам какво да взема?
Гамора,голяма стойка😊сладур🥰

Общи условия

Активация на акаунт