НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 532
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Гамора , бабин сладур,как е сгънал крачето!
  Нашата мома има едно любимо куче, с което заспива.Мята си го на очите и после го гуши. Обаче то толкова изстрадало вече милото ....А като го вземат за пране настава драма.Днес щерката ходи до магазина,от който го купих, взела е още едно такова. Да видим дали ще намери разлика.
   Много си играе с меки книжки, които шумят и други такива играчки., които издават някакъв шум.
   Като че ли преоткрива, че има глас , с който може да крещи.

# 586
Вземете и още 1 даже,Марулета и ги редувайте- така ще се износват равномерно. Че като гледам други майки,на които са им изчезнали любимите играчки на детето,а после ги няма никъде,какви са драми там-със седмици плачат някои дечица.

# 587
Аз също се чудя какви играчки да му взема за разнообразие, но засега му давам предмети от бита.Играе с едни топки, мека книжка, дрънкалки. Взехме едно дървено камионче тип сортер с фигурки, но му е още рано за него. Играе също с едни джанки, които вече омекнаха. Много са му интересни, но само в мое присъствие, че да не ги лапа. Много обича книжки - да му чета и разказвам по картинките. Понякога сам разгръща  книжка и си говори. Брошурите на Кауфланд също са на почит и ги унищожава за минута. Grinning

Как са бебоците с нощния сън? Има ли някое бебе в регресия на съня?
Алекс от две седмици е на 2 дремки, с изключение на 1-2 дни, но не знам дали от новия режим малко влоши нощния сън, или се дължи на регресия. По принцип си изкарва нормално новите интервали, дори първият си го удължи на 3ч. Вторият е 3,20-3,30ч. /зависи колко дълга е била първата дрямка/, а последният е 4ч., като понякога го надвишава, докато прави опити да заспи. Много често започна да се върти, да иска да се изправя и не спи така дълбоко. Също често плаче, след като заспи.

# 588
Ние сме в серия Sad след като аз и мъжа ми набързо изкарахме вирус с повръщане, големият ми син падна с колелото и цялата му глава е в рани, хематоми и лепено, направо е обезобразен, устната му е тройна и яде само със сламка. Всяка вечер го вардя да не легне по гръб на лепените части да не се разлепят. Мила не спира да реве денонощно, а нощес в чудо се видях. След като я кърмих над един час да успее да заспи наново, реших, че вече е време да спя и аз и чувам оттатък нещо става- средният започнал да повръща (за пръв път в живота му е и ми разказа, че кихал, милото). Големият чак ме пита насред нощите “Мамо, защо това лято е такова?”. Надявам се да излезем от серията, а Мила дето реве даже вече не я чувам, като фон ми е. Дори в мен реве и ме щипе и смуче и хапе, чак смучка ми е направила. Дори тя не знае защо реве според мен, голям ревлив период, скок в растежа, то поне да имаше някакво развитие, а тя само реве и мрънка. Ааа прави браво с ръчички и боц, толкова от нея

# 589
Милк бързо да излизате от черната дупка.
Много ти се е насъбрало. Frowning

# 590
  • Варна
Ох, Milk, голям ужас....Може би Мила усеща и тя, че нещо става в семейството и го изживява, усеща, че си притеснена, знам ли.....и в резултата и тя мрънка и те напряга допълнително. Стискай зъби, ще мине. Много ви се е насъбрало, дано вече се оправят нещата, при баткото да няма белези, стискам палци!

# 591
Милк, стискам палци да няма повече премеждия!И баткото да се оправи! Звучи страшно.И според мен Мила усеща ,че сте напрегнати и тревожни.

# 592
Гамора, голям сладур е, не мисля че има проблем позата. Виждала съм бебета във всякакви такива подобни, чак се чудя не се ли схващат 😀
Милк, дано бързо минават раните на баткото и всички да се оправяте.
Относно играчките всичко омръзва мигновено. Няма любими играчки в момента, всеки ден се чудя какво ново да му дам да разглежда и гризе. Онзи ден събори една саксия с палма, докато ме нямаше в стаята за 1 минута. Как не се е ударил незнам. Като се върнах гризеше една топка дето украсяваше саксията.
Съня нощем е пълен потрес от месец някъде се събужда супер често, а снощи може би през час. Явно сме в регресия. Той е натрупал много умора заради честите нощни събуждания и денем едва изкарва 2.45 мин. Но го минах на 2 дремки, сумарно будува по-малко от 10 часа, но ще пробвам така и постепенно ще увеличавам интервалите. Да видим дали ще се получи. Той вече е с 5 зъба и сега гледам отгоре още един резец ще избива и за капак май долните и те се подготвят. То бива ли един по един да излизат, поне да излязат наведнъж и да се приключва.
Ходихме на гастро заради запека. Ще приема дуфалак по схема и нов пробиотик. Гастрото каза, че е със светла кожа, а това било предпоставка за атопия, което било свързано с рефлукс и запек. Към годинката да пуснем панел за алергии, нещо такова каза, но каза че все още е рано. Той е с много хубава кожа и не е имал проблеми и затова се учудих.
Ирен мисля вие бяхте пускали някакви изследвания, дали става въпрос за този въпросния панел? Тя не обясни много понеже било рано...

# 593
За играчките.
Аз поръчах пиклер от мам тойс. Излезе ми 152лв с промокод. Ще ви дам обратна връзка как е, но моето бебе се опитва да се изправи на всичко и постоянно се удря. Така поне на пиклера ще ѝ е по-лесно и ще е по-стабилна.

# 594
  • до най-прекрасния мъж
Милк, да минават бързо премеждията и да няма последици.
И ние се нареждаме към летящите от спалнята бебета. Днес Мария падна, докато се наведа да взема нещо от пода, буквално тупна под носа ми. Падна на ръце и колене, за щастие не си удари главата. Размина се с малко уплаха и рев. Аз ревах повече от нея. Чак милото спря да реве и взе да ми пипа бузите и да ми бърше сълзите. 20 мин след това се смееше все едно нищо не е било. Ама моето сърце е на топка цял ден и съм с ужасно главоболие. Гледах записите от камерата в спалнята, добре че, падайки, се е превъртяла и падна по корем. Иначе, е била по корем и опитвайки се да стигне нещо пред нея, е изгубила равновесие и е тръгнала да пада по гръб. Буквално за дни стана много шавлива и вече за милисекунди не мога да я оставя.

# 595
какъв пиклер взе , и важи ли още кода ?

# 596
Милк, бързо да минава този неприятен период при вас, че наистина ти се е насъбрало бая...
Иначе и Вики се буди през час - буквално, ще ме умори. Има 2 долни резеца, и горен страничен. Сега ако избие и другият страничен ще е точно като вампирче Simple Smile Но с това неспане ме съсипва - ако му дам бибата е такава драма, пищи чак и давам цица, какво да го правя в 3 сутринта - ще събуди блока, че и батко си, което е по-страшното... Днес си използва музикалната масичка за уокър - обиколи хола с нея - бута я, после прави няколко крачки и пак отначало, беше много смешен Grinning
Иначе имахме траги-комична ситуация. Не иска вече да заспива на легло/диван(иска да играе, ако не е в кошарата). Сложих го аз в кошарата, той доста се повъртя, чак се учудих, понеже направи голямо будуване и не заспа лесно, но беше супер спокоен, просто си ставше, гледаше си и накрая заспа. Отивам да го проверя аз и гледам - мазало...буквално. Нашият се наакал, ама така, че е излязло от памперса и е омазал цяяялата кошара, чаршафи и възглавницата на която се е пльоснал... Щях да припадна - и два гласа - единият:"Не го пипай, нали е заспал", другият: " абе как ще оставиш детето да спи нас***о". Еми вдиганх го, смених го - спи си и накрая му обух чистия памперс, нашият като отвори очи и започна да ми се смее и до там. Викам - "Е не си сериозен сега Grinning" Та така, направи,съответно, един двучасов сън до 18:00, понеже днес почти не беше спал, и първата дрямка и сега очаквам пак купонджийска нощ Grinning

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 22:58 от Gamora

# 597
Моя е малко крив заради зъбите. Не плаче, но мрънка и ако не излезе на разходка става нетърпим. Иначе са много бързи сега. Аз постоянно го дебна и го оставям в кошарите за сън или за игра, за да нямам проблем. На легла, дивани не смея, че се върти за секунди. И на пода не е много ок, че ходи и бута столове, столчето си за хранене/ако не е със спуснати спирачки/ и всякакви малки мебели и вещи, които може със силата си да тътри. Днес бяхме на контролен преглед и вече е 8510 кг и 75 см. Доста е жилав в ръцете и бързо забърсва всичко 😆 Много обича да къса салфетки, носни кърпички, брошури, вестници и др, като ги ситни много умело. Само да има кой да върви след него и да събира 😒И аз ще търся второ мече, че едвам го пера това. Направо е война, докато го взема за пране. Моя спи във всевъзможни пози и без никаква завивка. И за това беше борба, която той спечели😔Сега има подарък сортер и много се занимава с него. Иначе музикалните на Фишър прайс си ги обича много, дрънкалки, малки гумени, топчета и една нова пак подарък дървена, която се дърпа, но той си я тътри с ръце.
Милк бързо да отмине лошия период🤞

# 598
Аз много търсих конструктор дето да е 6+ месеца и намерих, ма засега само смуче частите и това е Simple Smile
Сложили сме му играчките на 30см височина на едно рафтче, взима ги и играе за по 30 сек Simple Smile
Общо взето изследва, движи всичко дето може и само го преследвам да не излиза в коридора, да не пипа кабели, да не ближе колелата на моя стол, да не притеснява котката, която го избягва на разстояние Simple Smile и т.н и т.н. Това психически не ми е Ок, защото искам да му дам свобода баси ...
Марчи, дай после инфо как е този пиклер. И движи ли го или е тежък. Не съм очаквала да са толкова силни!!
Гамора, много сладък 😍
Милкче, дано приключиха неприятностите за дълъг период. Тя Мила и преди доста плачеше, нали?

# 599
Всеки ден изненадват с нещо тези малки маймунки. Снощи ме викнаха да гледам Кати ,   доста поиграхме.Учим се да подава ,една любима топка.Дай на баба , дай на деди , но видимо има предпочитания към дядо си. И снощи се криеше от менв кошарата, като се захлупва по очи,и като пита къде е Кати , тя се обръща по гръб и се смее.
   Все още не стои стабилно на краката си, но и това ще стане.И ако има ден без раходка настава ужас и кошмар.

Общи условия

Активация на акаунт