НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 525
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Ох,дано минават лошите периоди бързо,че и майките малко да отдъхнем😀
Въпреки,че аз толкова години го чаках това мъниче направо ми е сбъднатата мечта❤🙏🏼
🍀
Зъби още няма,сигурно за това сега си спи нпрез нощта😀….Много са силни мен също ме е страх да не хване някой стол,че нашите са доста тежки.Оставям го в детската да играе умишлено я направих почти без мебели…има само легло,2 скрина и вграден гардероб.
Аз нали съм от Пловдив🔥и не излизаме всеки ден и той е свикнал така за сега.
Виждала съм едни оградки с вакуум където може да се обособи безопасно място за игра…ще потърся да си взема за хола😀
Блу,всичко ще е наред май бая ще падат по нататък🙏🏼😀🙂

# 601
Нашият филм продължава- снощи и баткото го хвана вирусът и повръща цяла нощ, през 15 минути, направо ужас. С подутата уста как връща, не знам, толкова много му се насъбра и на него! Не сме спали с мъжа ми вече две седмици, смятам да отменяме почивката. Бягаме резервирали в някакво евтино хотелче в Априлци, но се отказвам да тръгвам с трите деца след премеждията ни, абсолютно не смея да ходя с тях! Евентуално за 1-2 нощувки някъде наблизо ще запазя. Мила днес много активно се опитва да пълзи и почти успява да седне сама, но още не й се получават нещата. Ще е бавна като малкия батко и пискливо-ревлива като големия

# 602
Милк,съчувствам ти!
Изпращам положително energy 🍀🍀🍀
При нас май не е конюктивит от момента,в които  спрях капките веднага пак се появи…..
Ще ходим на офталмолог дано разбере какво е?!Не може постоянно да е на капки това дете🥹
Мъжът ми ги пробва и каза,че много парят и щипят…
Блу,как сте?❤

# 603
  • до най-прекрасния мъж
Криси, благодаря, добре е госпожицата. Малко неспокойно спа вчера след случката, вероятно се е поуплашила. Иначе, днес цял ден бръмчи с уста, летят лиги. Свикна с новия стол за колата, сега е високо и вижда навън. Като я качим в колата, се смее и вика бръм, бръм и пръцка с уста и свива юмруци, все едно кара мотор. Няма от къде да ги е видяла тези неща, но е толкова смешна. Умираме да се хилим, като тръгнем на път.
Нещо мътим с дремките, но да видим. Вдигна си всички интервали с по 10-15 мин, а последния с 20, че и повече понякога. Сигурно до месец ще е минала твърдо на две дремки, което чакам с нетърпение.

# 604
Пиклерът е на mamtoys- инстаграм страница, кодът е TINA10, мисля че важи постоянно.

# 605
Момичета стискам палци всички бебоци да се оправят бързо 🤞❤️❤️
Дайте моля идея за електрически аспиратор за нос за 6+ месеца. Ние бяхме взели един на Чико 0+ м ръчен, колкото да не без хич. За Ковидната ситуация ни помогна, но да съм подготвена за вбъдеще. Вече е доста захитрял и силен и надали ще даде да боравим с него🙄

# 606
Ние сме с този за прахосмукачка и съм супер доволна!

# 607
Ние сме с този за прахосмукачка и съм супер доволна!

Благодаря

# 608
Марч, дай отзив за пиклера и да питам само триъгълник ли е?

Кърмещите мами как разпределяте храненията за деня с 2 дремки?

Алекс суче към 7-7,30ч. (Събужда се в 6,30ч. най-често), около 9,30-10ч. има първа дрямка докъм 10,30-11ч., суче, обяд между 12,30-13ч., втора дрямка 13,30-14ч.-15,30-16ч., следва СЗ, като понякога след нея суче, понякога суче около 1,30ч. след нея и след баня към 19,30ч. суче за вечеря. През нощта по принцип има 1-2 кърмения, но сега е още в скок, също 2 горни зъбчета пробиват, та е на гърда почти цяла нощ.
Чудя се кога да вместя закуската, но пак да си има и кърмене?

# 609
Харесва ѝ, но няколко пъти падна и поплака, но не се отказва. Иска да го покори! 😀
Взех бейби. Без пързалка, мисля че с нея излизаше около 220лв.

Изработката му е добра, сгъва се, цветовете са наситени и можеш да си избереш ти комбинация от нсличните им цветове. Отнема около 5 работни дни изработката.

# 610
Много добре звучи, а Габи е щастлива и доволна 😊 Със сигурност ще вземем за нашия.

# 611
Момичета ние отново закъсахме със съня. Първо, че имаме вече и горно зъбче.. забелязах,че прозират още 3 горни... и е ад. Заспива отново само на ръце. Но не е само това причината. От два дни се е научил да се изправя сам от легнало в седнало положение.. обръщя се по корем иии се избутва и сяда. Много е сладък иии гордо ни го показва по цял ден. Радвам се много като го гледам, но като стане дума за нощния сън той не се спира. Днес 1 ч и повече само това правеше и бях принудена отново да го приспя на ръце... много му се спеше, но не и неее.. само го обръщам и той сяда.... 😀😀 адд аддд..

# 612
Същото положение беше при нас (само не заспива на ръце), откакто се научи да сяда. Тъкмо заспива и след малко гледам, че е седнал. Докато будува, оставям го по корем, обръщам се и го гледам вече седнал. ☺ Нека по време на будуване да го упражнява колкото се може повече.

# 613
Това го пише по всички блогове на консултантите по детски сън. В 8 месец има регресия на съня, свързана с големия растежен скок и усвояване на новите умения- пълзене, сядане, изправяне. Именно това се случва- бебето започва да прави нещо ново и само това иска да прави, включително насън. Няма как да се избегне, трябва да им даваме възможност да го упражняват денем и да стиснем зъби докато премине нощната лудница. На всичкото отгоре обикновено по това време се обостря separation anxiety- страх от раздяла (с майката обикновено)- децата осъзнават съществуването на предмети и хора дори в отсъствието им и се изнервят като не виждат мама. И като се добави и активно зъбоникнене, присъщо за тази възраст, положението става критично. Не че ти помогнах особено, но поне знай, че не си сама в ситуацията Simple Smile Мила лази по корем от няколко дена и само това прави в кошарата, става сутрин в 5 и успявам да я успя само на гърда, но пусна ли я се буди, застава на 4 крака и почва да се клатушка (още не пълзи на 4 крака). И така аз след многократно будене през нощта ставам окончателно в или малко преди 5 всяка сутрин и я стискам максимално, иначе не остава заспала, ама пък не се е и наспала. Единици са дните, в които устисква до след 6:30, обикновено до 6:15 се е оцъклила (понеже съм се схванала да я държа и кърмя), а е на 2 дневни дремки и се налага да й разточа максимално интервалите на будуване, за да избута, което пък води до допълнителна преумора. Имах късмета вторият ми син да не отразява видимо тези регресии и знам, че няма как да изтегля същия късмет 😀

# 614
И при нас е същото. Приемам го с усмивка. Не си мислете че спим буди се в най добрия случай 4 пъти от 22 до 6 😀 Става седнала, взимам я при нас и се започва едно тя сяда, аз я гътам да ляга, тя сяда, аз я взимам да я кърмя, тъкмо заспи, сложа я, тя сяда и пак на ново целия цирк 😀
На всичко отгоре като я сложа между мен и ММ и към 4-5 сутринта съм толкова изморена, че не я чувам че е будна, а чувам мъжът ми да каже “бебчи, Това бебе защо е седнало и не спи” 😀
Все мили моменти са 😂

Общи условия

Активация на акаунт