НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 21 491
  • 751
  •   1
Отговори
# 75
Забравих да ви питам- имаше ли драми след първото хапване на пюренца от храносмилателна гледна точка? Мила снощи се буди ужасно много, а в 5:30 рева яко, дотолкова, че се наложи да я нося на ръце с възпаления си гръб в тъмното и спа върху мен и после при мен в леглото дето никога не се е налагало да го правя. А през деня ака два пъти и вече беше с леко променена консистенция. Имам спомен и за малкия батко, че спеше по-неспокойно в началото на захранването (той нощни ревове и драми не е правил никога). И си мисля, че е точно от промяната в храносмилнето, защото нали перисталтиката се активира към 5 сутринта. Тя точно се беше научила да не се буди като тръгнат сутринта газове и къркорене на черва и сега наново. Не мога вече с нейните сънни драми. Точно успях да й подредя дневния сън както трябва и закрепи малко нощния и пак се почна 😳

# 76
Момичета трета вечер просто не мога да спя и това е , явно от преумора ли и аз не знам. Малката вече сумати време бодува по сред нощите .ако не знаете има регресия на съня в 6-8 месец и при нас е жесток купон понякога по 2 часа. И си чакам аз нани нани бебе но вече и аз не мога да спя. Днес легнах в 23:30 и в 1:30 като станах и те тва е,
Утре мисля да си купя мелатонин или да отида направо в другата стая и да не я кърмя няколко вечери защото не се трае.Мъжа да и дава там от шишето. кърма. какво но някакви е отвратително това.Хем ми се спи хем не мога да заспя.

# 77
Милк, при нас също имаше смущения и беше малко неспокоен.

Бочи, от преумора не можеш да заспиш. Кога се събужда окончателно бебка? През деня как й е сънят? Колко часа има дневен? Дали наистина е възможно регресията да е започнала толкова рано?

# 78
Човек 100% регресия е 😀тука една нейна приятелка родена 2 дни по късно е в същия хаус а майка и държи ебати стриктниие режими.
Амая има илеално заспиване. Смисл за всички дремки е заспала за 5 минути. Абе е днес например нее бодувала през ноща.
Иначе аз всички тия там работи уж ги знам но при нея леко се смести графика след смяната на времето и сега направо е ужас. Тя понякога става в 6 окончателно и тогава прави 5 къси спанета. Но то е логично като си станал в 6 егати няма как да имаш 3 спанета при положение че спи по 30 минути тя мн рядко по 1 час.
На 9 ти имам консултация и сега водя дневник на спането . Но трябва и аз да се наспя.Днеска мисля да пия наистина мелатонин и да си легна в др стая и да стана само 1 път да си облекча гърдите

# 79
Милк и при нас имаше неспокоен сън с началото на захранването. Май го коментирахме. Тази нощ се събуди в 5 и изкара малко газове, мисля че е нормално.
Момичета, вчера имаше единична пъпка след пюрето, която изчезна скоро - това брои ли се за реакция?

Бочи, не подлежи ли на доприспиване? Поне една трябва да е над 50 минути, пробвай с втората - ако ще 20 минути да я доприспиваш.
Също ако заспива за под 5 минути, в лекциите твърдят, че значи, че е била будна прекалено дълго.

# 80
Момичета,незнам с моето бебе какво става все едно е друго изобщо не спи нощем мах до 1:00.
След това започва да се обръща по корем пищене през деня същото,а имаше страшен режим😞
От понеделник е така всички дремки се развалиха само сутришната от 9:00 до 10:30 си я прави.На обяд спря да спи чак следобед прави има няма 30 Мин.,вкъщи не навън не…
Вечер трудно заспива може ли да е от захранването тази промяна?!

# 81
Одри нее била будна прекалено дълго защото понякога заспива на 1:50 и много много рядко на 2.5 часа . Най редовно са около 2 часа . тя не заспива Под 5 минути ами точно 5-6-7 минути все пак е на самостоятелно заспиване Simple Smile но доприспиване никакъв шанс. Нали ги гледам всички тия лекции но при нас не важи тва с доприспиването изобщо. Не мисля че 20 минути доприспиване ще са от полза:) Онзи ден имах консултация и с Ася и исках да спра кърмата и да мине на АМ за да спи. Тя каза че сега са си баш в регресията в 6-8 месец и това е абсолютно адекватно да бодуват в участъка между 3-6 сутринта Simple Smile Наща точно тогава бодува. понякога 30 минути понякога 2 часа.
Иначе тя си цепи минутите по спане, вчера например е имала 1 час едната от дремките и пак си бодува 😀Но на мен ми идва много и ще пия мелатонин , само се чудя 5 или 10 мг

# 82
Бочи най вероятно от преумора не можеш да заспиш. Не е ли по добре да вземеш от 5 мг и да видиш как ще ти подейства.
Днес започнахме да хапваме. Дадох му две б.л. пюре от тиква на гербер. Много му хареса и само следи лъжицата кога ще я насоча към него и отваря уста. Драмата започна като свършиха лъжичките. Толкова жално започна да плаче, искаше още и едва го успокоихме. Уж добре започна, ще видим нататък. Явно вечер не му стига кърмата, защото като му додам АМ и спи до към 4.30 -5. После суче и спи до към 7.30 -8. Но като чета за регресията 6-8 месец и се плаша. Какви са тези регресии, какво е това чудо. Прави опити да се обръща по корем
 Снощи успя и малко не разбра какво стана.

# 83
Ох, ужас. Дано мине бързо тази регресия и да си спинкат спокойно. Крисчето още си спи окей през нощта, на така като ви слушам ии направо не ми се мисли как ще издържа... Той утре става на 6месеца 🥳🥳🥳🥳 А днес за първи ден му заместих обяда... изяде 160гр.... и то карфиол и тиква.. След това си спа добре и яде на 4 часа. Дано си продължи такаа..

# 84
  • Варна
Еми аз заместих следобедното хранене, вместо обяда. Явно така ще я караме. Един ден яде на обяд почти цяла порция (120-130гр), друг път с мъка 50гр и то едно и също меню....И си търси да суче. А следобед си харесва кашичка с плодче, хапва си 120-130гр и вече след баня си го кърмя (то и без това този интервал ни е по-кратък).
Сутрин хапва плодче, може и цяло бурканче 120гр, което уж като е само плод, да не го броим за хранене, но то явно си го подува и после кога да му давам да суче....той бодува по 2-2.5ч ми то все трябва да яде нещо, ако ще изчаквам 1ч след плода....И затова давам примерно 20мин след плода, той си суче, но явно не много, защото вчера на обяд вече гърдите ми щяха да се пръснат. Притеснявам се да не стане много наведнъж и да се отрази на кърмата ми твърде бързо😶

# 85
О не, каква регресия, пак ли регресия!? Моята затова ли ме прави на луда? Дневното й заспиване стана ужасно трудно, а заспиваше сама в кошарата с мое присъствие (без биберони, бял шум или подобни). Нощният й сън вече го коментирах, а снощи беше кошмар, от 4 ч нататък на всеки 5 минути рев. Каква е тази регресия пък сега, в какво се изразява? А за дискомфорта нощем при захранване- при вашите бебчета кога отшумя? Дали да не й давам пробиотик? Тя не яде големи количества, 40 грама максимум

# 86
Аз продължавам да си давам капки за колики+ Био Гая сутрин, може би и за това не е имал дискомфорт (дано и да няма)

# 87
Бочи, заради кратките дремки се измаря по-бързо. Ако легнеш на едната дрямка с нея, няма ли да успее да спи повече? Дори и да се събужда в 6 окончателно, пак може да има 3 дремки и да ляга около 19-19,30ч. Дано да отшуми бързо регресията.
Любе, и ние утре ставаме на 6 месеца ❤

# 88
И нашите утре стават на 6 месеца.
Ние сме на такъв график - стават в 6, три дремки (общо 3 часа) и си лягат към 7, 7 и нещо като зависи колко дълго сме ги приспивали.
Едното ни момиченце се будеше така всяка сутрин в 4. Малко пипнахме рижима (разлика от 5мин 😒) и махнахме една асоциация. Продължава да се буди в 4, но заспива сама, въпреки че тя сама не може да заспива за дневния или на нощния сън.
Ай стига вече с тези регресии Weary

# 89
Бочи, мелатонин се почва от най-ниската доза и се увеличава постепенно, ако няма ефект. Препоръчвам ти подезичния на Софарма от 1мг. При мен действа безотказно до максимум 15 минути. Напоследък и при мен е трудно заспиването, ама се чудех доколко е съвместим с кърменето. Предполагам , че не е проблем, защото мелатонинът все пак се синтезира естествено в тялото, ама знам ли Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт