НОЕМВРИйското човече е готово да сяда и света шарен повече да опознава! - Тема 4

• 22 822
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Бочи ти кърмиш ли я още?
Моята Габи и тя не отваря уста за лъжицата, ако не Ѝ дам да я сложи сама в устата си грам няма да изяде. Отделно хапва малко (някак идея колко защото не тегле грамажи) и после почва едно мазане. Давам на обед и следобед. Следобед ако ѝ предложа от онези паучове бебешките си ги яде сама и си го изяжда цялото 90-100гр, но това е отскоро. Преди и тях не ядеше …
Иначе си суче постоянно и денем и нощем. Няма заместено хранене, но аз ѝ не го бързам това нещо.

# 436
Здравейте,
Бочи, пробвай да прибавиш в пюрето кокосово масло малко…от 7ми месец може…
Аз честно казано съвсем се бях оплела в тези схеми със захранване…
Уж всичко да следвам та накрая нищо….и сънят дори си развали.
Първо хапваше доволно като смених режима по препоръка на педиатъра всичко стана ад….
Започна пак да повръща мляко общо взето взех изцяло по него да се водя,че имаше и дни,в които май беше гладен🫣

# 437
тя изобщо не си отваря устата от 2 дена . а с кърмата фейл страшен . кърма няма . суче нещо си там си през ноща ( днес имаше вчера нямаше и давах АМ ) денем цедя 1-2 макс пъти и давам от шише и АМ. Днес кърмих в 6 от голямата ми гръд и чак е са преди малко . 12 часа .
Ще пробвам с кокосово но вече не знам чесно . Аз не че напирам ама то па може ли ептен да не си отваря устата уж за любимото броколи .Само плодовете на парче горе долу се ближат .Вода никва не пие ебати.Са поръчах плодов чай от безисходицв

# 438
Ox, Bochi даноо намериш начин.. въпреки, че имам приятелка с 8м бебе и тоо не яде изобщо. Само мляко и тва е .. дано е период някакъв
При нас положението е зле.. Крис е с кашлица, сополи и е ад. Тамън започна да привиква към кошарата иии настина и край.....
Момичета, вашите бебчовци как вървят... той не е дръпнал изоббщо.. 200гр само и е 8.200 70см

# 439
  • Варна
Добре де хора мойто дете ще ме влуди , някой да го вземе  за малко 😀
Вие разбирате ои че имаше интерес тва дете . после спря да има , после проима към парчета , после спря да има. После спря да давам за седмица и предлодих пак, почна 3 дена да ядк 40-50-70 гр и аз викам разгеле , и от 2 дена не близва дори бе. Сяда на стола и венага почва да ми вика ъъъ и да се цупи.
Предлагам братче пбрета домашни , купешки , парчета , алакарт меню в 5 вида на избор парчета .
И нищо не иска тва дете . Аз вече не знам кво да правя чесно.

Бочи, същата работа...вече ми се реве!!!! Разбирам, че е още болничък, ама съвсем пък нищо не иска днес....Вчера 30-40гр, всичко с 300 зора и маймунджилъци. Не че преди да се разболее ядеше особено....нищо не харесва, освен кашата с плодовото. Ми че вече е на 7м++, трети месец се захранваме, пробвал е какво ли не, но не иска да яде пюрета с желание....Кога ще прояде, на годинка ли, ужас.....аз мислех след месец, два да спирам кърменето, ама искам да си хапва поне трите яденета с твърда храна, сега какво са спра кърмата, за да мине на мляко...Голяма драма, много съм разочарована, аз ли нещо не правя като хората 😑 седи насреща ми, стиска устни, върти глава 😥

# 440
Тони опитва с интерес всичко, ма мъничко хапва, но имахме пробив с банан и авокадо микс дето аз му правих с добавена вода изяде всичко беше към 150 грама. Аз всичко давам на обяд засега. Ще включа следобедното като хапва повече на обяд (ако се случи).
Марчи, мерси за препоръката за килимче, взех мяу котките, суперско е. Котката не стъпва на килима му, като териоториално животно, явно разбира, че това е чужда територия. Ма Тони все се опива да излезе, доста се придвижва вече, аз в ужас ,че не е нито чисто, нито обезопасено още.

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 19:05 от Одри ♡

# 441
Значи вижте- аз съм вряла и кипяла в опита с неядящите деца. Три от три! Ще ви кажа с всяко какво помогна. С номер едно, който ревеше само при вида на стола за хранене - да го храни свекърва ми, мен като ме видеше и искаше само да суче и това е! Прояде на 7,5 месеца, достигна пълна порция след 8. Номер две- стискаше уста като професионалист! А аз взех една лъжица дето не е мека силиконова и му отварях насила устата за първата хапка пюре. Като нацелих нещо, което му харесва (манго) прояде. Достигна пълна порция след 7,5 мес. Дотогава се правех на маймуна и отварях като с клещи устата. Номер три сега прояде като нацелих правилната комбинация - сладък картоф с кокосово масло. Иначе пак така не отваряше и аз пак се правех на маймуна и какво ли не. Едно и три - скарани с водата, две пиеше по малко колкото да прокара гадното пюре 😂 работата е да сме търпеливи и креативни, но постоянни в предлагането, да се знае, че няма накъде. И без телевизори, екрани и играчки- абсолютно порочна практика, възпитава механично ядене, което е опасно по-натам и води до затлъстяване. Ще проядат, но при някои злоядото поведение си остава за съжаление

# 442
Имам роднини, които си научиха бебето да яде само с телефон и детски песни. Но аз не съм хич ок с тоя метод. Макар, че някой би казал, че и моята стратегия е подобна - търся някоя интересна и безопасна вещ давам я да я разглежда, пея, говоря й от името на играчката и за 3-4 минути се наяжда. Вещите може да са щипки за простор, дистанционни, брошки, голями обеци, шноли, бъркалки от кухнята, лъжица за сладолед и какви ли неща от бита. Всеки ден разглежда нещо ново и си хапва. Но по принцип до 50 грама си яде и от чист глад след това намалява инререса.
Яде в едни и същи часове през деня и спазвам една и съща програма. Да не е много гладна и да не е много изнервена преди твърдата храна.

# 443
Одри какво е килимчето, че ако котката ням да ходи там да взема и аз ☺️
Момичета тотално се сбърках с това захранване. Ако съм давала вече оризова каша, мога ли днес да му сваря ориз с тиквички и с това пюре да въведа месото. Взела съм на плазмон заешко. Колко трябва да му дам от бурканчето и предполагам няма да е проблем да дам два последователни дни и после почивка от два дни. Да не натоваря пък стомахчето.
Ние с яденето нямаме проблем, каквото дам изяжда. Само карфиола му причини дискомфорт на коремчето. Но човека е решил че трябва да ходи и да гони котката 😆 Вчера направо ми видя сметката. И направи четири дремки по половин час. Сърди се, иска да ходи и да не стои сам. Нямам време да надникна в телефона. blue.angel честита ви 6 месечинка.

# 444
Можеш да дадеш ориз -да. И аз давах два дена месно, два с жълтък.
От както стана на 7+ започнах да давам понякога месо, на следващия жълтък. Общо взето гледам 6 от седем дни да са с месо или жълтък и един ден в седмицата някоя супичка постна и давам.

# 445
Блу благодаря ти, ще пробвам така по-дълго да го оставя с играчка или пелена. А ти колко време преди времето, в което долу горе трябва да заспи го слагаш в кошарата?
Ами гледам поне 20 мин преди времето за сън да започнем ритуала. Той е кратък- сменям памперс, ако скоро не съм, обличам чувалчето, вземам я на ръце, сядам на един стол или на леглото в спалнята, пея й Зайченцето бяло, казвам й, че е време Мими да поспи, гушкам я 1-2 минутки, галя й гръбчето, целувам я, слагам я в кошарата, давам пелената и лягам на спалнята. Това ми отнема към 5 мин. Макс за още 10-15 е заспала. Малко ми е трудно да определя точно кога да я сложа. Тя последните дни започна да си увеличава интервалите и още не мога да напипам точните часове . В общи линии като наближи 2 ч започвам да се ослушвам. Тя или започва да търка очи, или се прозява, или започва да нервничи и да мрънка, или се отпуска и гледа безцелно.
На нас консултантите (и тази от нани, нани и тази от unicorn) ни казаха да започваме ритуала когато е времето за сън, а не преди това. Примерно сутрин сме ги събудили в 7, първият им интервал е 2:30. В 9:30 започваме ритуала и ги оставяме по леглата.

# 446
сигурна ли си че това са ти казали защото и аз имам консултации с тях , и ритуала се почва 5-10 минути преди време о за заспиване . Интервала на бодуване е от събуждане до заспиване . А не до приспиване

# 447
сигурна ли си че това са ти казали защото и аз имам консултации с тях , и ритуала се почва 5-10 минути преди време о за заспиване . Интервала на бодуване е от събуждане до заспиване . А не до приспиване
+1
той ритуала ако е 3-4-5 минути и бебетата после поне 5 минути да заспят, значе поне 10, ако не и 15 мин по-рано

Мечта, ей такова взехме, ма не знам дали друга котка ще се държи по същият начин.
Скрит текст:

Момичета, вашите бебчовци как вървят... той не е дръпнал изоббщо.. 200гр само и е 8.200 70см

Любе, от след 6 месеца по-малко качват, не се притеснявай. Тонката за 3 седмици 150 гр. 8.200 е идеално за момче на 7 месеца:

# 448
Да, сигурна съм. Или поне аз така го разбирам това:

Ритуал 2-3 минути не смятам за разлика. За нощния започваме 1 час преди да трябва да заспят, но ги слагаме по леглата точно когато свърши интервала.
Добавям, защото се поразтърсих.
Видях, че в страницата на Нани, нани пише обратното, но съм сигурна, че ми казаха да ги слагам когато свърши интервалът, не преди това, защото това беше един от въпросите ми. При нас така работи, ако при вас работи другия начин не го променяйте. Не знам защо има такова разминаване, а съм забелязала, че консултантката тук също казва да се смята ритуала и за колко време ще заспи бебето. Аз нямам представа за колко време ще заспят 🤔

Последна редакция: сб, 11 юни 2022, 14:35 от Fairytale11

# 449
+1
той ритуала ако е 3-4-5 минути и бебетата после поне 5 минути да заспят, значе поне 10, ако не и 15 мин по-рано

Мечта, ей такова взехме, ма не знам дали друга котка ще се държи по същият начин.
Скрит текст:

Любе, от след 6 месеца по-малко качват, не се притеснявай. Тонката за 3 седмици 150 гр. 8.200 е идеално за момче на 7 месеца:

Любе,не се притеснявай моето момче изобщо не беше наддало само удължило🙂
Педиатърката каза,че е нормално в няколко месеца(не поредни) да се случи🙂

Кога трябва да са в леглото?
Нищо не разбрах пак😁

Общи условия

Активация на акаунт