(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 48)

• 40 184
  • 854
  •   1
Отговори
# 645
  • Между гори и планини
И аз гледам да използвам максимално най рядко. Бордомикс е бордолезов разтвор не го смятам за тежка категория. Като не вали всъщност няма нужда от пръскане.
Пипера има пожълтели листа най долу, вероятно няма да пръскам с нищо. Ще паднат но не е фатално.
В момента връзвам домати, колтуци и техните колтуци 😂
Ще вържа краставиците, доста са пораснали. Ще полея боб, краставици и бамя и ако не вали утре, ще полея цялата градина.

# 646
Надявам се и аз да свърша нещо в градината днес и утре, но все още съм на работа.
В слънце пръскам само с оцет или оцет и сол за треволяци. Задължително да е слънчево.

# 647
Бриз, кажи за треволяците моля. Вода с оцет и сол ли, какво количество горе-долу? Аз съм до поле и няма спасение от плевели, направо не знам какво да ги правя. Само дебело мулчиране с кори помага, но няма как да го направим навсякъде.

# 648
Флокс, пръскам само с оцет. Там където са по упорити бурените и позволява мястото слагам и малко сол.1- 2с.л. на пръскачката.(5л.) Умират бързо, но и изникват бързо.

# 649
Благодаря, само това не съм пробвала Grinning не ми пречи да ги пръскам редовно, по-упорита съм от тях.

# 650
  • Между гори и планини
Ако не са между важни растения и само вряла вода стига за да умрат плевелите

# 651
Благодаря, и това звучи добре. Една тревясала ивица зад оградата, от нея плъзват семена и коренища навсякъде. Иначе между ценните растения си плевя, там няма какво друго да се направи.

# 652
  • Русе
Ей го първенеца!

И първата тиквичка!

И домати биволско сърце.

Едро розово!

Да чукна на дърво, вървят супер, без грам проблеми и болести! Наистина си е за чукане под дърво като знам как си патя…

# 653
  • Перник
При нас сутринта е имало градушка. Мъжът ми се обади с думите "отидоха ти доматите". Довечера ще видя какви са щетите, засега се успокоявам, че имат време да се възстановят Grinning

# 654
  • Между гори и планини
Ужас! Къде е това? При нас е облачно и капна леко. Ще вляза да махна няколко нещастни листа от доматите които забелязах вчера и да остържа пътеките от плевели. Ако не вали, вечерта ще поливам.

# 655
  • Перник
Ужас! Къде е това? При нас е облачно и капна леко. Ще вляза да махна няколко нещастни листа от доматите които забелязах вчера и да остържа пътеките от плевели. Ако не вали, вечерта ще поливам.

В Перник. И в София валя, но само дъжд, силен, но сравнително спокоен. Аз поливах снощи Joy

# 656
SvetlaK, разбирам те идеално, за първа година гледаХ домати и краставици под открито небе, от години правим това под покрив от найлон или в оранжерия .. Та значи цяла седмица повтарям на ММ, че трябва да купим и разпънем мрежа против градушка поне .. Докато една вечер не се събуждаме от трясък на градушка в апартамента, споглеждаме се и няма сън.. На следващия ден се явяваме с мрежата Simple Smile,  Добре, че там градушката минала периферно и имаше само няколко скъсани листа на тиквичките, иначе щеше да има обезглавени мъже

Снощи втори път пробвах да се разделя с листните въшки по био начин, да видим какво ще намеря утре вечер .. От към мани нещата са добре. Набрах половин кофичка корнишони, цяла торба тиквички и доизрязах марулите, че искат да хвърлят цвят вече..

Някой с капино-малини да има в групата? Взехме ги в контейнери, 3 годишни, поливам ги, чудни са .. , но само на листа, не искат да цъфтят и това си е

# 657
  • Между гори и планини
Преди 2 години когато нас ни би градушка, това че бях оставила големи колтуци помогна, защото много върхове бяха счупени. За съжаление след градушка трябва да се пръска, всичко счупено си е оголена рана.

# 658
  • Русе
И ние в Русе преживяхме голям ужас преди 3 седмици. Но се оправиха нещата постепенно. Задължително се пръска, да. Стискам палци градината на Светла да е ок.
Иначе болните петна по пипера се увеличават… 😔

# 659
  • Перник
Скаридка, до миналата година доматите бяха под мрежа. Тази година обаче решихме да ги преместим. Под мрежата останаха краставиците. И ягоди Simple Smile

Не знам какво друго ще успея да отгледам тази година, но руколата ми е (беше, вероятно и тя е очукана) же-сто-ка. В момента и се наслаждавам, офисният ми обяд е салата предимно от нея Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 12:40 от SvetlaK

Общи условия

Активация на акаунт