(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 48)

• 40 178
  • 854
  •   1
Отговори
# 660
  • Стара Загора
Някой с капино-малини да има в групата? Взехме ги в контейнери, 3 годишни, поливам ги, чудни са .. , но само на листа, не искат да цъфтят и това си е
В контейнерите ли ги държите?
Моят опит е малък. И аз през 2019 (през м. ноември) си насадих в градината купени в контейнери по 1 малина и 1 къпина (без бодли). През 2020 год. окъснахме първите малини, а миналата година откъснахме първите къпини. Сега са се размножили и са отрупани с плодове (все още зелени, разбира се).

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 14:21 от nela62

# 661
За тайбери ли става въпрос? Пръчките ми от есента нямат плод, а от пролетта вече показаха няколко. Като асми ги гледаме, на колчета.

# 662
plutonian, мисля че им викат тайбери наистина.. Не са пръчки, а направо готови храсти в 1л контейнер
В земята са присадени, чудна шума са нахвърляли, но цвят нямат. Да забили сме им по едно колче да се подпира храста на него

Пролетта ги садихме, но за контейнерните казват, че нямало значение,  явно ще трябва да се развият тази година на листна маса Simple Smile Иначе имам и боровинки, купихме ги цъфнали в контейнерите и така ги насяхме 4 от 6 имат по една шепа плод, на другите плодовете изкапаха

# 663
Скарида, от къде купи боровинките?
Аз поръчах преди повече от месец и ни вест ни кост.

# 664
Oт разсадник Керия във Варна, в кв. Изгрев се намира. От всичко, което сме взели от там сме доволни, е само тайберито не иска да цъфти.. вероятно му е рано още

# 665
... При мен се новопоявилите се няколко тиквички станаха големи 10см и вече няколко дена стоях така и ще умрат и те. Вече 10 тиквички ще станат все падат и не сме изяли нито една. Не знам какво се случва!
Краставиците и те пуснаха 6 краставички общо и нито една не расте…
И аз махнах няколко изгнили тиквички, от много влага е. Прекопах ги и оплевих, та да поизсъхнат корените. Сега 4бр растат. ...
попадна ми това видео и се сетих за проблемите с тиквичките ви, интересно е

# 666
  • Между гори и планини
Вчера брах първи тиквички и дори ги сготвих. Миналата година не им хареса мястото, тази година вървят чудесно. И краставици вчера вързвах, нацъфтели.

# 667
Ужас! Къде е това? При нас е облачно и капна леко. Ще вляза да махна няколко нещастни листа от доматите които забелязах вчера и да остържа пътеките от плевели. Ако не вали, вечерта ще поливам.

В Перник. И в София валя, но само дъжд, силен, но сравнително спокоен. Аз поливах снощи Joy
Аз съм в София и сутринта се изля проливен дъжд с гръмотевици, как спокоен?! Laughing
Но градушка нямаше, слава Богу, дано и при вас щетите не са големи!
Иначе снощи и аз поливах.
И днес не стига, че е кално от сутрешния дъжд, ама реших да пробвам рецептата с маята и забърках едни 10 литра и полях и с това...ще ги удавя тия мойте зеленчуци накрая Grinning

# 668
  • София
Някой с капино-малини да има в групата? Взехме ги в контейнери, 3 годишни, поливам ги, чудни са .. , но само на листа, не искат да цъфтят и това си е

Отглеждам тайбери, логанбери и къпини без бодли - и трите плододават на двугодишно стъбло, т.е. първата година има стъбло със зелени листа, които през зимата опадат, на следващата пролет стъблото се разлиства, цъфти и плододава. След като обера плодовете, изрязвам плододалото стъбло до земята и оставям само новите издънки, които плододават следващата година.

# 669
Проблемът с краставиците дето цъфтят и не вържат преди 3г го решихме с добавянето на Ca калции, пръскахме с Верамин Ca.
От тогава е налично у дома и пръскаха преди седмица като нацъфтяха яко краставиците

# 670
  • София
FB680797BGM , на какъв език е този клип ?

# 671
  • Между гори и планини
Не знам на какъв език е, но всичко разбрах .
Пак ще спамя с бебенца пиленца, но който не е преживял радостта да ги има, той не знае.

# 672
На сърбохърватски.

# 673
  • София
Аз пак с въпрос за рецепта. В пестото, ако слагате ядки, сурови ли са или запечени?
Какво предпочитате като заместител на кедровите ядки. Кашу, орехи, бадеми?
Днес си ходих пак до къщата заради котарака. Като тръгвах беше мрачно, но както писаха изведнъж се изля порой заедно с бурята, точно докато бях на магистралата. Като пристигнах още валеше, но вече по-леко и малко по-късно спря. Добре е поляло навън, така че не поливах.
Обрах босилеха и сега имам 330 гр листа. Измих ги и ги сложих да поизсъхнат, утре ще го правя пестото, но съм отворила 10 рецепти и пак не съм убедена как да го направя. Колебая се и дали да го замразя в бурканчета или да се опитам да стерилизирам. Между другото набраният босилек засега е от този от лидл, от моят първите насадени тепърва дръпват, а другите още са 5 см. Останалата част я подесекох и загина.
Друго, което свърших е, че вързах доматите, обрах още един ред грах и краставички. Откъснах и първите три тиквички. За първа година и аз имам ужасно много домати, които след цветовете си пускат клони и ако не ги откъсна стават много дълги.
Оскубах зелето, което май е било романеско между патладжана. Надявам се сега като има вече някаква светлина да се оправи.
Оскубах и манголда, догодина и него и кейл няма да садя и на мястото на манголда насадих още краставички Тести Кинг за втора реколта, като уикенда ще сложа втори ред само корнишони зад тях.
С оскубаните зеле, манголд и грах мулчирах между пипера, да видим как ще му се отрази.
Ето и малко снимки от предното ходене и от това.
Домати :
Скрит текст:

Краставици:
Скрит текст:
Люти чушки
Скрит текст:
Използвах остатъците от оскубаните зеле, манголд и грах между редовете на пипера:
Скрит текст:

Ядоги и касис. Малините почват също да зреят.
Скрит текст:

Целогодишна ягода Албион по етикет.
Броколи
Скрит текст:

# 674
  • Русе
Страхотна градина и много домати! Браво!

Общи условия

Активация на акаунт