Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 277
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 095
Това е психясване - риск винаги има .
Съгласна съм. Ако твърдо съм решила да не ваксинирам, не бих се притеснявала да събирам детето си с други деца. Все пак, очаква се да съм изчела достатъчно смислени аргументи, които да ме убедят да не ваксинирам и че това е по-малкото зло. Grinning

# 1 096
  • София
Може и да звучи като психясване, но не мисля, че това е точно определение.
Просто попитах дали някой друг има моите страхове!

# 1 097
Буболина,
Четох твои постинги до Бьрди,кьдето сьвсем смирено zаявяваШ,че те е страх,но ЩЕ ваксинираШ.
Сьвсем не те раzбирам.
Нас не ни е страх дали децата ни Ще се раzболеят от болести,zа които има ваксини.По скоро ме е страх от болести,zа които н яма ваксини,а те са хиляди такива.

# 1 098
Просто попитах дали някой друг има моите страхове!

Дъщеря ми като бебе беше с АБКМ, която, слава Богу, много бързо и сполучливо израстна.
Обаче е трайно отложена от коклюшна ваксина... Всички други ваксини са й направени.
Какво да ти кажа, без да съм се замисляла над това, без да бдя над нея като орлица, без да ограничавам контакта й с други деца  и без да психясвам, в момента е със съмнения за такава кашлица.
Кофти е.  Confused

А в тая тема освен да те психясат още повече, друго не очаквай.   Peace

# 1 099
  • София
Christian   bouquet, мойте уважения към теб.
Щях да, но не съм.
Като се познавам, знам че трудно ще ваксинирам.
Просто попитах дали има някой с мойте страхове и как се справят родителите на неваксинирани деца.
Tuala , благодаря ти, може би изглежда малко пресилено моят страх, но факт е, че съществува и аз нищо не мога да направя за да го спра - това е по - силно от мен.
Чета и се информирам за ваксините още когато бях бременна в първите месеци и все още не мога да кажа точно, какво ми е мнението 100%

# 1 100
в момента е със съмнения за такава кашлица.

Няма начин да нямате подобни съмнения. Ако имахте коклюш, съмненията щяха да бъдат за задна хрема или нещо подобно беше. Такава е модата в момента. Всички деца са с такава в момента.
Ако нямате MMR следващият обрив очаквай да бъде разчетен като рубеола.

# 1 101
Буболина,
като родители сме обречени на това, от тук нататък все това ни чака - страхът. Страх от ваксини, страх без ваксини, страх от улицата, от училище, от неподходящата компания, от наркотици и т.н. Просто има хора, които много по-трудно се справят със страха, други пък по-лесно. Аз, например, съм от първите.

# 1 102
Буболина, надявам се ползваш английски, защото нямам време да преведа. Копирам ти въпроси и отговори от един сайт за ваксини:

Q. I have a question that I have not been able to find the answer to. With our baby girl not having been given any shots, we were told we would need to keep her away from any age children that have recently been vaccinated. How true is that? And if so, for how long? Until she is what age? How do we know what children have been recently given any shots? If this makes any sense at all, could you please provide us with some direction.

A. You can't possible know who has been recently vaccinated, so I don't know how you could "protect" a child from such exposure short of isolating him or her from society. Some researchers claim non-vaccinated children gain passive immunity to disease by being exposed to vaccinated children. (They also claim that non-vaccinated children are at risk of contracting these diseases.) If you are concerned, and know that a friend or playmate was recently vaccinated, I would recommend keeping the kids outdoors to play for a few days. Otherwise I wouldn't worry too much.

Q. Where can I find more specific information about the dangers of an unvaccinated child around vaccinated ones? This has always been a source of tension around other family members and their children as well. Two other family members consulted with their pediatricians and were each told something different. So now our family has three different doctors' opinions. One says it would be good for our daughter to be around a recently vaccinated child, the second says it doesn't matter at all, and the third says she is in danger because of her unvaccinated status. Could you help me please? Thank you for your time.

A. You heard three different stories regarding whether your child is at risk when exposed to a recently vaccinated child. Some doctors say yes. Others say your child will gain a passive immunity from being exposed to vaccinated children. And still others don't know what to say. If you are particularly concerned, ventilate the children's room (open some windows), or let them play outdoors. But I wouldn't worry about it too much.

# 1 103
Буболина,
Цитат
Щях да, но не съм.
Като се познавам, знам че трудно ще ваксинирам.
В твоя случай се радвам,че си толкова страхлива. Grinning Страха Ще спаси детето ти от това поне.
Иначе Gracem    ясно го е написала

от тук нататък все това ни чака - страхът. Страх от ваксини, страх без ваксини, страх от улицата, от училище, от неподходящата компания, от наркотици и т.н.
Това е целта на политиката и както виждаШ действа беzоткаzно.Някои хора обаче не се влияят и zа таzи цел се налагат насилствено zакони,които да обхванат и теzи беzстраШни родители.
Така,че всички сме в ямата. Grinning

Гледай малко по оптимистично на неЩата.Смьртта Ще дойде zа всеки от нас един ден.Няма да умрем zдрави от естествена смьрт,такова е бьдеЩето ни.Поне наШето поколение и децата ни няма да могат да видят естествен живот и ествествена смьрт.Така ги виждам неЩата аz,колкото и песимистично да zвучи.

SafeHeaven
Много точно си го каzал  bouquet

# 1 104

Няма начин да нямате подобни съмнения. Ако имахте коклюш, съмненията щяха да бъдат за задна хрема или нещо подобно беше...

Много точно казано.
Синът ми беше в близък контакт (игри, прегръдки) с дете, което кашляше. Започна да кашля чак след като с дребния си  бяха поиграли. Кашлицата беше диагностицирана като "алергична", но не преставаше, въпреки всевъзможните антихистаминови гадости, които беше пило детето.
Естествено, никой не допускаше, че може да е коклюш - та нали детето си имаше изряден имунизационен паспорт, беше си ваксинирано срещу коклюш. В крайна сметка пускат едно изследване на антитела и се оказва, че детето е прекарало коклюш...
Тъй както е ваксинирано, си го е преболедувало (докато го тъпчат с антихистамини и се чудят защо не помагат).
А неваксинираният ми срещу коклюш син не се зарази...

Не твърдя, че ако ваксинирате децата си срещу коклюш, те ще прекарат коклюш, а ако не го направите - ще им се размине. Но ваксината не е "застраховка". Има индивидуална възприемчивост на всеки организъм към различните патогенни влияния.

# 1 105
Здравейте. Искам и аз да попитам нещо. Днес дъщеря ми навърши 13 месеца.Личната ми лекарка каза, че трябва да поставим ваксина против заушка. Детето ми в момента е със зачервено гърло и лека кашлица. Пие Калциев глюконат, витамин Ц и капки Синекод. Може ли в това състояние да й се постави ваксина или трябва да се изчака и ако е така колко време? Тази ваксина дава ли някакви странични действия като температура или друго? Благодаря ви.

# 1 106

Няма начин да нямате подобни съмнения. Ако имахте коклюш, съмненията щяха да бъдат за задна хрема или нещо подобно беше...

Много точно казано.
Синът ми беше в близък контакт (игри, прегръдки) с дете, което кашляше. Започна да кашля чак след като с дребния си  бяха поиграли. Кашлицата беше диагностицирана като "алергична", но не преставаше, въпреки всевъзможните антихистаминови гадости, които беше пило детето.
Естествено, никой не допускаше, че може да е коклюш - та нали детето си имаше изряден имунизационен паспорт, беше си ваксинирано срещу коклюш. В крайна сметка пускат едно изследване на антитела и се оказва, че детето е прекарало коклюш...
Тъй както е ваксинирано, си го е преболедувало (докато го тъпчат с антихистамини и се чудят защо не помагат).
А неваксинираният ми срещу коклюш син не се зарази...

Не твърдя, че ако ваксинирате децата си срещу коклюш, те ще прекарат коклюш, а ако не го направите - ще им се размине. Но ваксината не е "застраховка". Има индивидуална възприемчивост на всеки организъм към различните патогенни влияния.

Абсолютно! Дъщеря ми прекара коклюш, след имунизация! #Cussing out
Здравейте. Искам и аз да попитам нещо. Днес дъщеря ми навърши 13 месеца.Личната ми лекарка каза, че трябва да поставим ваксина против заушка. Детето ми в момента е със зачервено гърло и лека кашлица. Пие Калциев глюконат, витамин Ц и капки Синекод. Може ли в това състояние да й се постави ваксина или трябва да се изчака и ако е така колко време? Тази ваксина дава ли някакви странични действия като температура или друго? Благодаря ви.

Смени си некомпетентната педиатърка! Абе, как може такива изцепки?! Shocked

# 1 107
  • Варна, морето и сините вълни!
В такова състояние не е желателно да се слага ваксина! Ваксина се слага на абсолютно здраво дете. И тази ваксина като всички останали има странични реакции. При всеки различно - най - лекия вариант е раздразнителност и повишена температура.

# 1 108
Недей да ваксинираш, щом детето ти не е напълно здраво и е с отслабен имунитет, за да не стане беля. И изобщо тук всички биха те посъветвали да не слагаш ваксина по принцип, камо ли пък за паротит. А иначе, всички ваксини могат да дадат странични действия.

# 1 109
Здравейте, много моля, ако някой от вас може, да ми даде на лични координатите на педиатри в търновска област, които са против ваксините. Решила съм да не ваксинирам детето си, за добро или за лошо... Предварително благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт