Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 307
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 080
Хм, дано е така това, което казваш за полиото - ще поровя още по въпроса.
За ДТ-то и ТД-то разбрах, 10х.
За варицелата - грам не се притеснявам от нея, просто си разсъждавам. Много се говори за естествения имунитет от майката на детето, но никога във връзка с ваксинациите. И ако е вярно, значи природата (или каквото е там Simple Smile ) е определила от дадена болест да се боледува през поколение...  newsm78 Може би, за да не се натоварва организма с много болести  newsm78

# 1 081
Това,което каzвам не си го иzмислям.
На всички официални иzточници Ще намериШ таzи информация.
Една тухла по педиатрия сьЩо Ще ти го потвьрди.

Ето от Робьрт КОх Института какво пиШе например..
Виж клинична симптоматика.

http://www.rki.de/cln_049/nn_196658/DE/Content/Infekt/EpidBull/M … oliomyelitis.html

# 1 082
Gracem, мога да ти потвърдя за полиомиелита (въпреки, че е кощунство да се изказвам след Christian) - някъде по-назад в темата (а може и в друга тема да е било  newsm78) давах линк към сайта на СЗО (Световната здравна организация). Въпросната статистика я имаше дори там, въпреки че те са голям пропагандатор на ваксината.

# 1 083
Отит на средното ухо минава беz АБ в 80% от случаите.
Критична оценка на всеобЩата практика zа полzване на АБ при всеки отит.
http://www.bmj.com/cgi/content/full/315/7100/98?maxtoshow=&H … esourcetype=HWCIT

# 1 084
  • на плажа
 Ей, ама няколко пъти ви помолих като давате линкове на "чуждестранни езици" предадете квинтесенцията с няколко думи, че езиците от германската група не са ми най-силната страна  Joy.

# 1 085
Ирамира,
Цитат
предадете квинтесенцията с няколко думи
Точно това сьм направил според времето,което имам.

# 1 086
Отит на средното ухо минава беz АБ в 80% от случаите.
Критична оценка на всеобЩата практика zа полzване на АБ при всеки отит.
http://www.bmj.com/cgi/content/full/315/7100/98?maxtoshow=&H … esourcetype=HWCIT
Това не отговаря на истината.
Статията е с 10 годишна давност. В нея става въпрос за точността на диагнозата "остър отит". Тоест,ако диагнозата не е отит, тогава АБ не подобряват изхода. Има и много други страни на въпроса:

*картината за бедна Бг без Хиб ваксина и Превенар е коренно различна. Тоест, при добре ваксинирани деца, разбира се че толерантността към симптомите е друга.
*критериите за коректна диагноза на остър отит е дискутабилна тема от много време
*вероятността за тежки усложнения на един остър отит е непрогнозируема. И ако се случат такива, то те са тежки и с последици.
*т.нар. "Холандска схема за поведение" е бутафорна. Едва ли някой прави днес такива неща. Но дори и в нея "капки за уши" не съществуват като начин за лечение.

Темата е многостранна, сложна и има много тънки неща вътре.
Не е място за лекомислени упражнения,естествено.

# 1 087
Не знам какво значи бутафорна, но навремето като го бяхме закъсали с отити изчетох доста схеми, и всичките апелираха да не се изписва антибиотик или поне не веднага.

# 1 088
Да, ако ваксинирате,както другите ваксинират.
Всяко нещо,което залага като критерий за каквото и да е било "наличен телефонен контакт с родителите на болното" е бутафорно.

# 1 089
Ха-ха, това ме развесели! Тогава, защо дъщеря ми след всеки отит с "лечение", с антибиотик, стигаше до парацентеза? newsm78 newsm78
 Последния път, направи за четвърти път отит, заведох я при хомеопат. След една седмица, нямаше и помен от отита. А и най-важното е, че не стигнахме до антибиотик и парацентеза, което не е малко, според мен Tired

# 1 090
Xylometazolin, моят опит е абсолютно същият. Когато малката беше на 6 мес. изпи два антибиотика подред и стигна до парецентеза. Повече от месец се превиваше от болки в ушето, без никакъв ефект от АБ. Бях пред избор да я вкарам в болница за трети АБ на системи, или да кажа на лекарите, че сме до тук с АБ. Избрах второто и след една седмица забравихме за отитите като диагноза.

Преди няколко месеца (т.е. минаха почти 3 години, в които не е имала проблеми с ушите) за пръв път отново направи отит. Но го изкара толкова леко, че за малко изобщо да не разберем - вдигна лека Т, една сутрин от ушето изтече гной и толкова.

Междувпрочем пред УНГ-то беше пълно с деца, които караха по пети-шести отит, няколко дена без АБ и отитът се връща...

# 1 091
  • София
Не ваксинирам Джули, освен в болницата първата ваксина на 1 ден.
Сега ме канят по разни събирания с дечица, а аз се страхувам, че тя не е ваксинирана и някой може да я зарази, просто изпитвам ужас, но въпреки това изпитвам по -голям ужас да я ваксинирам.
Мъжът ми започна да ми прави тактични забележки, усещам леки обвинения, че като се страхувам да съм я ваксинирала...
Вече не знам, държа я като отшелник в къщи, не давам да има контакти с други деца, но въпреки всичко се страхувам повече от ваксините Confused

# 1 092
Това е ужасно, не се бях замисляла досега. Наистина, какъв е рискът неваксинираните деца да се заразят, контактувайки със скоро ваксинирани? Да живееш в постоянен страх и да обречеш детето си на изолация е просто ужасно. Също толкова ужасно, както и да ваксинираш детето си и да трепериш да не се появи странична реакция. Някои може би ще кажат, че неваксинираното дете по този начин може да добие "пасивен" имунитет, но каква е гаранцията?

# 1 093
Това е психясване - риск винаги има .

# 1 094
Това си е верно психясване... Доколкото знам, някакъв минимален риск имаше единствено с живата полиомиелитна ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт