Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 172 690
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 450
ПредставяШ ли си от бьлгари и пакистанци да иzляzат някакви хипотеzи...как ли Ще ги посреЩнат масите? Grinning
Има си умове в всяка нация... Wink

# 451
Додо79,
Не сьжалявай,че си ги допуснала.Дано да не сте zасегнати от тях.Обикновено моменталната реакция говори zа по нататьШно раzвитие на други ефекти.При вас не е имало,нали?
Не е след дьжд качулка.Всяка ваксина носи потенциален риск.

Ние с жена ми имаме детските ваксини zа онова време.ДТК и Едра Шарка.Друго нямаШе тогава.
Децата ни нямат никакви ваксини.

# 452
имам въпрос , исах и в другата тема, ен видях, че и двете са активни, като почнах да чета тази, мослех, че е само закована, в помощ заради линковете към предичните.
Въпроса ми е: ЗА и ПРОТИВ БЦЖ, ако може разбрано, за хора не запознати с терминологията и материята, като мен. Благодарна съм, че имам възможност да избирам, а не я слагат на детето без да ме питат.
Опитвам се да прочета и разбера темите, с терминологията в тях, в началото на тази.
Благодаря ви предварително

# 453
Аz лично сьм против таzи ваксина. Peace
Всичко досега говори против нея.
Вьzполzвайте се от правото си на иzбор в цивилиzованата страна кьдето живеете.

# 454
Christian, може и да е имало реакция, няма как да знам.
Това, че аз не съм наблюдавала такава, не значи, че не е имало, нали?  Confused

Кажете, моля, в другите държави  информират ли се родителите какви манипулации, (пък било то и задължителни) предстоят на бебето в родилния дом?  Rolling Eyes

# 455
В ЕС не се слагат ваксини в родилният дом.
.Календара предвижда такива на около 2 до 3 месец пьрвата.
Подобни неЩа иzискват информирано сьгласие и няма zакон да те zадьлжи да си ваксинираШ детето както в БГ.
Нали все това дискутираме тук,това беzобраzие в БГ... Twisted Evil

Цитат
Christian, може и да е имало реакция, няма как да знам
Никой не може да види дали има реакция в органиzма или не.НИКОЙ.

# 456
Кажете, моля, в другите държави  информират ли се родителите какви манипулации, (пък било то и задължителни) предстоят на бебето в родилния дом?  Rolling Eyes

Разбира се, че ги информират. Съмнявам се изобщо, че има там такова нещо като "задължителни манипулации", които да не можеш да откажеш (освен, може би, ако са животоспасяващи).
Това, което се случва в нашите родилни домове, никъде го няма. Имам предвид третирането на бебето и родилката, като че са собственост на болницата, да не вземе сега някой да спори. Не че и останалото е много на ниво, ама айде, не му е тук мястото...........  Close

# 457
имам въпрос , исах и в другата тема, ен видях, че и двете са активни, като почнах да чета тази, мослех, че е само закована, в помощ заради линковете към предичните.
Въпроса ми е: ЗА и ПРОТИВ БЦЖ, ако може разбрано, за хора не запознати с терминологията и материята, като мен. Благодарна съм, че имам възможност да избирам, а не я слагат на детето без да ме питат.
Опитвам се да прочета и разбера темите, с терминологията в тях, в началото на тази.
Благодаря ви предварително

БЦЖ е изоставена в повечето Европейски страни днес.
Въпреки че ваксината помогна много през годините.
Моето мнение на практикуващ педиатър е- Аз съм "за" това да се поставя една доза само (както бе и практиката толкова години). Ваксината е сигурна и работеща в около 80% от случаите.

Аз съм против практиките в Бг:

*да се слага повече от една доза БЦЖ
*да се ползва Манту като критерии за успеха на предшестваща БЦЖ ваксинация.
*да се слага БЦЖ на новородени.

# 458
Christian, може и да е имало реакция, няма как да знам.
Това, че аз не съм наблюдавала такава, не значи, че не е имало, нали?  Confused

По закон тук (Гърция) никакви манипулации не може да правите на детето без изричното съгласие на родителите-и на двамата (обикновено се иска общото им решение по отношение на детето). Дори и да го доближите! Ако родителите открият, че с детето са правени манипулации без разрешението им, това може да има строги правни последици.
Единствено изключение са живото-застрашаващи състояния, но дори и тогава обема на правеното от вас се ограничава до спешното състояние.

# 459
Цитат
Дори и да го доближите! Ако родителите открият, че с детето са правени манипулации без разрешението им, това може да има строги правни последици
.
Охо,вие май сте по напред от тук...Много ми харесва това...много... Simple Smile

# 460
Благодаря!
Даже нямам желание да коментирам...  smile3511
Разбира се, че ги информират. Съмнявам се изобщо, че има там такова нещо като "задължителни манипулации", които да не можеш да откажеш (освен, може би, ако са животоспасяващи).
Това, което се случва в нашите родилни домове, никъде го няма. Имам предвид третирането на бебето и родилката, като че са собственост на болницата, да не вземе сега някой да спори. Не че и останалото е много на ниво, ама айде, не му е тук мястото...........  Close

Това обяснява всичко- думата "собственост" и отношението към Човека като към такава.
Собственост на Държавата, на Институцията в чиито ръце е попданала ...  alert
Извинявам се за отклонението.

# 461
  • София - Варна - Бургас
Birdie
Цитат

По закон тук (Гърция) никакви манипулации не може да правите на детето без изричното съгласие на родителите...                    ...дори и да го доближите!

Ако родителите открият, че с детето са правени манипулации без разрешението им, това може да има строги правни последици.

Единствено изключение са живото-застрашаващи състояния, но дори и тогава обема на правеното от вас се ограничава до спешното състояние.

newsm10 ...Ама как може Гърците да са толкова "изостанали" от нас...  smile3516

# 462
Цитат
Дори и да го доближите! Ако родителите открият, че с детето са правени манипулации без разрешението им, това може да има строги правни последици
.
Охо,вие май сте по напред от тук...Много ми харесва това...много... Simple Smile

Е, не можете да правите ваксинации в родилният дом без да съгласувате с родителите. Дори и имуноглобулин Г и противо-Хепатитната ваксина тип Б се обсъждат преди раждането. Отделно, че обикновено новородените са на едно място с майките. Няма такова нещо "на различни етажи", "тъмни манипулации", "майката да открие че детето е боцкано" и т.н. Това са Руски подходи, които никога в цивилизования свят не са били актуални. Че са ставали други неща? ставали са, но не и това.

# 463
  • София - Варна - Бургас
Цитат
...отделно, че обикновено новородените са на едно място с майките. Няма такова нещо "на различни етажи", "тъмни манипулации", "майката да открие че детето е боцкано" и т.н. Това са Руски подходи, които никога в цивилизования свят не са били актуални.

- Наистина, това е много гадна съветска "традиция" - да се отделя детето от майката на друг етаж. И ако се вярва на фактите от предаването "искренно и лично" - в онези времена май са крадени и доста близнаци, за да се дадат на някоя "заслужила другарка".

Преди комунизма, са го правили само в древна тоталитарна Спарта - целта:
        така децата ставали по-жестоки воини!?...

Последна редакция: нд, 08 юли 2007, 20:05 от Aleksander

# 464
Благодаря ви за изразената позиция относно БЦЖ-то   bouquet

След раждането слагат единствено вит. К. И ни казаха, преди да го сложат. Около 2-3 часа след раждането, когато мерят и обличат бебето. Дотогава бебето беше върху гърдите ми, даже и докато ме шиеха, с няколко минутки преглед и малко кислородна маска, защото беше с отслабен пулс малко преди да излезе. Таткото го облича след мерене и слагането на вит. К. И от там нататък бебето е било само при мен. Знам че е така и при секцио. Веднага ти го дават. После и на първия контролен преглед при лекар и сестрата, която идва да следи как се развива детето, ни информират за ваксинационния календар. Още не съм разбрала, обаче, дали тук може да се откажеш от другите ваксини, първата от които е , когато детето е на 3 месеца. Малко се отклоних, простете - с наколко думи - ДА, ИНФОРМИРАХА НИ преди да сложат на детето кавото и да било в родилното (даже и за кислородната маска ни информираха, и защо я слагат)

Общи условия

Активация на акаунт