Ваксини.Полза или Вреда? Ваксинационни Програми.

• 173 493
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 435

Откаzа от градина поради несложени ваксини наруШава основен zакон,който е по силен в случая.

Боже, за какви закони говорите, в градината за която се борим и мъжа ми се реди от 1 през нощта и не сме класирани, защото хората са се редили от 5 следобяд и сме в резервите и се молим някое дете да се откаже наесен след като започне да боледува, за 54 места са подадени 470 молби! Изобщо и дума не може да става за дете без изряден (и проверен) картон!
Точно преди 3 дни се върнах от друга градина, където съвсем откровено предложих спонсорство 1000 лв лично на директорката, за която имам информация, че е подкупна и ми каза, че е късно и не може да вземе детето ми и по този начин. Там от 3г не е приемано изобщо дете в детската градина, направо ясленските групи попълват всичко и никой не се отказва. Каза ми и че за догодина нямало смисъл да се редим, ако ще 3 нощи да спим пред заведението.
При това положение изобщо не си и помиослям, че някой може да допусне дете без ваксини - абсурд.

От глобите се оплакват много родители, че ги преследват постоянно и им пращат "призовки" ли са, незнам точно - да си плащат. Мен не биха ме притеснили ни най-малко. В състояние съм да дам 2000 лв за всичките ваксини като глоби, толкова ги сметнах, само че ако това решаваше проблема с градините. Не желая жена да ми гледа детето в къщи, държа да ходи на градина. Проблема е, че ако си платя глобите, пак няма да го вземат.

Устно на практика съм отказвала ваксини в смисъл отлагам ги с по 6 месеца и повече, последния път не дадог да сложат полио заедно с ДТК-то, обещах да се явя след месец, ще ме видят след 2-3 и така. Но това е само отлагане.

Илиана, в последната година и нещо имаше няколко теми, в които специално търсим аз и други автори педиатър с "гъвкаво мислене", може и срещу заплащане, с координати и име на лични и до сега нито един такъв не ми бе подшушнат, нито на мен, нито на останалите пускащи теми, с които непременно се свързвам на ЛС.

# 436
АQ,
Може да се опита да се пораzтьрси това zаконодателство...да им се припомни,че не си спаzват zаконите например...Има начини.Но не става с правене на ниЩо...
Иначе това zа градините е просто ужас в БГ.
От постинга ти раzбирам,че има много родители,които не ваксинират... Grinning

# 437
  • София
Има, познавам лично един, двама Laughing

# 438
Всъщност отлагат като мен, но ги преследват с глобите и накрая ваксинират с 1-2 г закъснение, за съжаление.

# 439
AQ, наскоро подшушвах докторка на някого, не беше ли на тебе?

# 440
  • Пловдив
"Подшушнете", ако знаете, и за Пловдив...  bouquet

# 441
AQ, наскоро подшушвах докторка на някого, не беше ли на тебе?

Не, аз чакам повече от година.

# 442
AQ, писах ти.

# 443
Мерси!  bouquet

Пресен пример за устен отказ, който ми споделиха днес. Майката отказва ваксини устно - последните реваксинации, защото забелязва осезаемо забавяне в развитието, непосредствено след ваксина. Не се подписва никъде. Лекарката взима картона и с големи букви пише, че детето не е ваксинирано заради отказ на майката. После чинно праща бележка в ХЕИ, за да я търсят и санкционират.
Детето е прието на градина, записано е, но не ходи, защото госпожите не са го приели заради непоставени последни 2 реваксинации. Казали, че могат да го вземат още същия ден, когато бъде ваксинирано.

# 444
Аз бих говорила открито с педиатъра на четири очи (както и направих). При неразбиране и отказ да ми съдейства, бих го сменила.
Давам си сметка, че е голям късмет да се открие такъв педиатър, тъй като на никого няма да му е приятно да се слави с формално вписване на ваксини. Но  много от хомеопатите знаят такива педиатри...Начини винаги се намират. Въпросът е човек твърдо да отстоява правата си.

# 445
http://www.sciencedirect.com/science?_ob=ArticleURL&_udi=B6W … 4M04F5W-1&_us

Childhood acute lymphoblastic leukemia is triggered by the introduction of
immunization against diphtheria

Petar Ilija Ivanovskia, , and Ivan P. Ivanovskib
aUniversity Children’s Hospital, 10, Trishova str., Belgrade, Serbia and
Montenegro
bUniversity of Belgrade, Serbia and Montenegro

Received 21 June 2006; accepted 11 July 2006. Available online 26
September 2006.

Summary

Background

Childhood acute lymphoblastic leukemia has prenatal origin. Leukemogenic
translocations originating during fetal life are insufficient for overt
leukemia. Transgenic TEL-AML1 mice have failed to develop leukemia.
Additional postnatal events are required for full leukemogenesis. The
significant peak-age (2–5 years) first appeared after 1940 in Great Britain.
Since then, childhood leukemia has almost unchangeable incidence. In 1940
the introduction of immunization against diphtheria on a national scale was
begun in Great Britain.

Hypothesis

Childhood acute lymphoblastic leukemia is triggered by vaccination against
diphtheria.

Testing the hypothesis

Epidemiological survey for leukemia cases among “exemptors” and unvaccinated
cases among ALL children should be done. Simultaneously, the transgenic
TEL-AML1 mice should be vaccinated with the diphtheritic toxoid.

Implications of the hypothesis

If there is no leukemia among the “exemptors”, no unvaccinated among ALL,
and some mice develop leukemia upon vaccination childhood leukemia will be
prevented by massive neonatal screening for leukemogenic genetics and/or
with a new vaccination schedule.

Corresponding author. Tel.: +381 11 2144 010.

Medical Hypotheses
Volume 68, Issue 2, 2007, Pages 324-327

# 446
Christian, моля и за вашето мнение.

Здравейте! Simple Smile

Кажете, моля, какво мога да очаквам като "ефект" от поставените на сина ми първи ( и надявам се единствени ) ваксини : БЦЖ и Хепатит Б?  newsm78
  doctor  animal085  animal085  animal085  animal085  animal085  animal085  animal085  animal085  animal085

# 447
За моментални реакции ,явно не сте имали никакви.Щом не пиШете zа такива.
Може да се очаква всичко,години след ваксината...От множествена склероzа до постоянни бронхити и други zаболявания.
Може и ниЩо.
Хепатит В ваксината е генномодифицирана.
В БЦЖ има живак и фенол.

# 448
Благодаря за информацията,Christian .
Ужасно съжалявам, че ги допуснах.   #Cussing out
Остава ми да попитам, в този случай, каква е ползата от по - нататъшното неваксиниране. Не е ли "след дъжд качулка"?  33uu

newsm23 Не е ли необходимо да те информират в родилния дом какво ще правят на детето ти?

P.S. Christian, какви имунизации имате Вие ?

# 449
"Childhood acute lymphoblastic leukemia is triggered by vaccination against
diphtheria."
->>Хе хе, какво ли още ще измислят... сърби и черногорци.

Общи условия

Активация на акаунт